Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

e-34 jak najsprawniej rozebrać tylną półkę (głośniki)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję się dostać do głosników z tyłu, ale nie wiem jak rozebrać półkę. Próbowałem podważać osłony na głośniki, ale są chyba poprzyklejane lub przykęcone i nici z tego pomysłu.

Zaglądałem w bagażnik i nie wiem jak zdjąć tylną półke. Może macie jakieś sprawdzone szybkie sposoby?

Witam! osłony tylnych głośników są na zatrzaskach! więc powinny wyjść bez problemu wyciągałem je! a jeżeli chcesz się dostać do półki to wywal pierw kanape póziniej oparcie jest przykręcone na chyba cztery plastikowe 6śruby, no i półka z przodu jest na zatrzaskach i styłu jest wsunięta też na jakieś zatrzaski! prosta sprawa!

Ja tam nie bede sie klucil ale juz tez probowalem dostac sie do glosnikow z tylu. Oslonki są na zatrzaskach a glosniki na srobach. Natomiast nie wiem czy cos pomoze sciaganie oparcia z siedzenia skoro bagaznik oddzielony jest od wnetrza auta blachą. chcialem nawet wstawic wieksze glosniki ale nie chce mi sie charatac wlasnie tej blachy ktora jest tez jako deska na glosniki

Ja tam nie bede sie klucil ale juz tez probowalem dostac sie do glosnikow z tylu. Oslonki są na zatrzaskach a glosniki na srobach. Natomiast nie wiem czy cos pomoze sciaganie oparcia z siedzenia skoro bagaznik oddzielony jest od wnetrza auta blachą. chcialem nawet wstawic wieksze glosniki ale nie chce mi sie charatac wlasnie tej blachy ktora jest tez jako deska na glosniki
ale jeżeli nie wywalisz oparcie to półki nie wyciągniesz! bo jest mocowana za oparciem! a ja wrzuciłem sobie do tyłu duże głośniki tylko muśielem wyciąć wyżynarką otory w blasze

Właśnie danish, czy dużo ciąłeś w blachach na większe głośniki??

U mnie jeden milczy a jeden pierdzi i zastanawiam się nad wymianą na 16-tki, ale nie mam żadnych narzędzi mechanicznych. Więc zostanie mi chyba wymiana na 13-tki. Spróbuję podważyć osłony jak się nie da, to będę walczyć z kanapą (na samą myśl dostaję również dziwnego skrzywienia twarzy :D )

Właśnie danish, czy dużo ciąłeś w blachach na większe głośniki??

U mnie jeden milczy a jeden pierdzi i zastanawiam się nad wymianą na 16-tki, ale nie mam żadnych narzędzi mechanicznych. Więc zostanie mi chyba wymiana na 13-tki. Spróbuję podważyć osłony jak się nie da, to będę walczyć z kanapą (na samą myśl dostaję również dziwnego skrzywienia twarzy :D )

trochę ciełem bo zakładałem chyba jakieś 6/9'' alpiny chodzą super każdy myśli że mam tube w bagażniku :D ale dasz rade aha i ja je zakładałem w innym miejscu niż fabryczne!