Kieru Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam. Wiecie może czym to jest zpowodowane,jak odpale zimny silnik na benzynie obroty zaczynaja wariować miedzy 500 a 1200 góra dół,mam instalacje gaz jak przełącze na gaz to już nie falują tylko utrzymują się na 1500 czały czas.Co to może być? Jest to Bmw e34 520i 24v. Z góry dziękuje. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 za wolne obroty odpowiedzialny jest silniczek krokowy warto go wyczyścić i sprawdzić połaczenia na kostce z przewodami u mnie to było przyczyną. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kieru Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 A jak wyczyscic krokowy?jesli faktycznie on jest sprawca tych kłopotów.W 24v jest bardzo kiepskie dojscie do krokowca,jest pod kol. ssącym a tam ciasno jak. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 wyciągasz, moczysz całą noc w nafcie i zakładasz. Nie wiem czy u ciebie jest sprawcą, ale miałem tak samo, wymyłem i działa dobrze. Sprawdz sobie cczujnik położenia przepustnicy, czy działa dobrze. Niee wiem jak jest w 24V, ale tam jest chyba potencjometr i otwarcie przepustnicy sygnalizuje takie ciche pstryknięcie po otwarciu. Jak to nie działa to komp nie wie ,że przepustnica jest zamknięta i falują obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi