bmw316i Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 chce sobie kupic ringi do beemki jednak wczesniej chcialbym dowiedziec sie czy ich montaż jest prosty? może ktoś z Was już to robil. Prosze o pomoc i z góry dziękuje. p.s. jaki kolor wybrać? żółty czy biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 i zulte i biale sa GIT <bmw_1> z tym ze zulte widac w dzien (slabo ale widac i wiekszosc ich ma) a biale ringi - trudno zauwazyc dzialajace w dzien przy sloncu ale jakosc i wrazenia oszalamiajace i takie oto biale mam montaz jest prosty poradzisz sobie bez problemu. najperw musisz odpiac kierunek od lampy (jest na 1 zatrzasku przy lampie), pozniej sama lampe trzymaja 4 sruby 2 plastikowe do regulacji u gory i 2 na dole po bokach lampy (zaopatrz sie w dlugi klucz 13 nasadkowy) i lampe masz na wierzchu. Zdejmujesz szklo reflektora (4 zatrzski 2 na gorze, 2 na dole) i masz szklo na wierzchu. Teraz juz tylko zamontowac ringi i po sprawie najlepiej do tego celu urzyc poxipol bezbarwny (1 tubka wystarczy - koszt do 10 zł nie pamietam juz dokladnie), jeszcze tylko wyprowadzic kable i po sprawie. Jak bedziesz mial juz lampe rozebrana i soczewke na wierzchu widoczno wartko ja przeczyscic - troszke lepiej lampy swieca a do tego celu urzyj najlepiej pianke do czyszczenia paneli LCD (kupisz w kazdym komputerowym koszt do 10 zł max) Pozdrawiam. ps jesli bedziesz mial problemy moge zrobic foty i wyslac na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 po zalozeniu "ringów" nigdy nie uzyskasz takiegio efektu jak na zdjeciu, wiec zastanow sie czy ich potrzebujesz, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 po zalozeniu "ringów" nigdy nie uzyskasz takiegio efektu jak na zdjeciu, wiec zastanow sie czy ich potrzebujesz, dlaczego miałbym nie uzyskać takiego efektu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 te ringi świeca na niebiesko i już będziesz miał po dowodzie jak się jakiś czepialski mundurowy trafi. Przy montowaniu ringów z allegro przydają sie brewki bo zasłaniają element łączący ring a wiec kolejny koszt. A uzyskanie efektu jak na foto w 1 poście dają jedynie całe lampy z ringami Helli, te z allegro nigdy tak nie będą świeciły. Pozatym większość zdjęć z allegro to fotomontaż albo zdjęcia lamp z oryginalnie wstawionymi ringami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 racja zrzeczywiscie jak zalozysz na poczatku sie zdziwisz ze na zdjeciach sa lepsze ale takie rzycie u ja np jezdze na samych ringach teraz od 19.30 do 21.00 bo w tedy najlepiej sa widoczne. ale jesli juz bedziesz kupowal poros koniecznie sprzedawce o wstawienie mocniejszych diod bo wstawiaja najtansze a o 2 zł wiecej za diode masz efekt 1,5 razy lepszy ps a uwierz mi ze biale wygladaja o wiele lepiej i policja sie nie czepia albo zolte albo biale tak jak pisales wcesniej NIEBIESKIE SA BLEEEEEEEEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 jezdze na samych ringach teraz od 19.30 do 21.00 bo w tedy najlepiej sa widoczne czy teraz nie nalezy jezdzic caly czas na swiatlach? a wracajac do tematu - ringi widac przede wszystkim w nocy, w dzien (moich przynajmniej) prawie wogole... ale jak wybierac to zdecydowanie BIALE <bmw_1> pozdro <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zdecydowanie białe lub żółte - jak będziesz zakładał daj znac - chętnie wpadne - bo też mam już kupione do załóżenia... pomęczymy się razem bmw_beer <bmw_2> :gril: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zdecydowanie białe lub żółte - jak będziesz zakładał daj znac - chętnie wpadne - bo też mam już kupione do załóżenia... pomęczymy się razem bmw_beer <bmw_2> :gril: Pozdr. Do Nowego Sącza będziesz jechał żeby je założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Moich w dzien prawie nie widac chociaz to podobno mocne diody. Za to w nocy efekt super. Wybralem niebieskie bo to cos innego niz ma kazdy. Chcialem czerwone...w polaczeniu z brewkami daja efekt wkur..byka :mrgreen: Ale sie balem bo swiatlo czerwone ma byc z tylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 nie wydaje mi sie żeby sie czepiała policja, przecież w niektorych e39 pod koniec produkcji takie ringi dawali seryjnie. bazylfox zapraszam tylko powielam pytanie wojtka . Poznlem gościa który powiedzial że założy mi to w godzine bo już zakladal w swoim aucie. Bede sie z nim umawial jak kupie na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 nie wydaje mi sie żeby sie czepiała policja, przecież w niektorych e39 pod koniec produkcji takie ringi dawali seryjnie Sęk w tym że te z E39 nie świeciły na niebiesko, a niebieski i czerwony raczej są zarezerwowane dla służb mundurowych, stąd mowa o tym że policja może się czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 poza tym oryginalne mają homologację, a te z allegro.............. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Nie doczytałem Twojego profilu :oops: W takim razie foto relacja z dokładnym opisem sztuk jeden dla mnie :mrgreen: bmw_beer Powodzenia i pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ja bym na twoim miejscu nie kupywał ringów tylko całe klosze z ringami... pozdr <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ale ja nie chce czerownych ani niebieskich na samej górze pisze że zastanawiam sie nad żółtymi albo białymi . Moze zrobie wszystko jeszcze w te wakacje, oczywiscie porobie zdjecia. Jeszcze wczoraj sie zj...o sprzegło wiskotyczne :// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi