Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

montaż ringów w e36

Rekomendowane odpowiedzi

i zulte i biale sa GIT <bmw_1> z tym ze zulte widac w dzien (slabo ale widac i wiekszosc ich ma) a biale ringi - trudno zauwazyc dzialajace w dzien przy sloncu ale jakosc i wrazenia oszalamiajace :D i takie oto biale mam :D montaz jest prosty poradzisz sobie bez problemu. najperw musisz odpiac kierunek od lampy (jest na 1 zatrzasku przy lampie), pozniej sama lampe trzymaja 4 sruby 2 plastikowe do regulacji u gory i 2 na dole po bokach lampy (zaopatrz sie w dlugi klucz 13 nasadkowy) i lampe masz na wierzchu. Zdejmujesz szklo reflektora (4 zatrzski 2 na gorze, 2 na dole) i masz szklo na wierzchu. Teraz juz tylko zamontowac ringi i po sprawie najlepiej do tego celu urzyc poxipol bezbarwny (1 tubka wystarczy - koszt do 10 zł nie pamietam juz dokladnie), jeszcze tylko wyprowadzic kable i po sprawie.

Jak bedziesz mial juz lampe rozebrana i soczewke na wierzchu widoczno wartko ja przeczyscic - troszke lepiej lampy swieca a do tego celu urzyj najlepiej pianke do czyszczenia paneli LCD (kupisz w kazdym komputerowym koszt do 10 zł max)

Pozdrawiam. ps jesli bedziesz mial problemy moge zrobic foty i wyslac na maila

te ringi świeca na niebiesko i już będziesz miał po dowodzie jak się jakiś czepialski mundurowy trafi. Przy montowaniu ringów z allegro przydają sie brewki bo zasłaniają element łączący ring a wiec kolejny koszt. A uzyskanie efektu jak na foto w 1 poście dają jedynie całe lampy z ringami Helli, te z allegro nigdy tak nie będą świeciły. Pozatym większość zdjęć z allegro to fotomontaż albo zdjęcia lamp z oryginalnie wstawionymi ringami.

racja zrzeczywiscie jak zalozysz na poczatku sie zdziwisz ze na zdjeciach sa lepsze ale takie rzycie u ja np jezdze na samych ringach teraz od 19.30 do 21.00 bo w tedy najlepiej sa widoczne. ale jesli juz bedziesz kupowal poros koniecznie sprzedawce o wstawienie mocniejszych diod bo wstawiaja najtansze a o 2 zł wiecej za diode masz efekt 1,5 razy lepszy :D

ps a uwierz mi ze biale wygladaja o wiele lepiej i policja sie nie czepia :D albo zolte albo biale tak jak pisales wcesniej NIEBIESKIE SA BLEEEEEEEEE

jezdze na samych ringach teraz od 19.30 do 21.00 bo w tedy najlepiej sa widoczne

czy teraz nie nalezy jezdzic caly czas na swiatlach? :P

a wracajac do tematu - ringi widac przede wszystkim w nocy, w dzien (moich przynajmniej)

prawie wogole... ale jak wybierac to zdecydowanie BIALE <bmw_1>

pozdro <bmw_2>

Moich w dzien prawie nie widac chociaz to podobno mocne diody.

Za to w nocy efekt super.

Wybralem niebieskie bo to cos innego niz ma kazdy.

Chcialem czerwone...w polaczeniu z brewkami daja efekt wkur..byka :mrgreen:

Ale sie balem bo swiatlo czerwone ma byc z tylu.

nie wydaje mi sie żeby sie czepiała policja, przecież w niektorych e39 pod koniec produkcji takie ringi dawali seryjnie. bazylfox zapraszam tylko powielam pytanie wojtka ;). Poznlem gościa który powiedzial że założy mi to w godzine bo już zakladal w swoim aucie. Bede sie z nim umawial jak kupie na allegro

nie wydaje mi sie żeby sie czepiała policja, przecież w niektorych e39 pod koniec produkcji takie ringi dawali seryjnie

Sęk w tym że te z E39 nie świeciły na niebiesko, a niebieski i czerwony raczej są zarezerwowane dla służb mundurowych, stąd mowa o tym że policja może się czepiać