czarny19 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 mam pytanie czy to jest normalne że w powietrzu lecącym z nawiewu czuje płyn chłodnicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Oczywiście, że nie jest to normalne :wink: ... chyba, że przed uruchomieniem auta uzupełniałeś poziom płynu w chłodnicy <bmw_2> Jeśli nie to sprawdź szczelnośc gumowych przewodów - może gdzieś kapie ?? Pozdr. bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 myśle że to nagrzewnica jest dziurawa! a jeżeli ustawisz na szybę i na ciepłym powietrzu to szyba paruje i czy jest tłusta od płynu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 jeszcze nawet nie sprawdzałem czy ciepłe działa mam autko od 2 miesięcy ale jutro to zobacze i napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ale ja nieraz też włącze ciepłe ogrzewanie i zaleci zapach jakby płyn z chłodnicy ale tylko przez chwile! ale nagrzewnica jest ok i płynu wogóle nie ubywa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Sprawdż czy przypadkiem nie masz mokrej wykładziny na podłodze. Jeśli nie działa nawiew ciepłego powietrza bądź jest tylko letnie powietrze podczas gdy dajesz na full to najpewniej jest to nagrzewnica. Miałem tak w poprzednim aucie (Opel Vectra A), miałem zalaną podłogę, ogrzewania praktycznie nie było, szyba tłusta i śmierdziało płynem chłodniczym...okazało się że nagrzewnica gdzie tylko mogła to lała płyn. Sprawdź to. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi