Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Glupie pytanie - jak ustawic zegarek w 525tds??

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

hehe dzieki za wyczerpujaca odpowiedz:D

Przyznaje ze po weekendzie dalej nie wiem jak ustawic zegarek w moim aucie, nie wie tego takze moj mechanik.

Mechanik wiedzial za to jak:

1. Wymienic 3 zarowki (2 x kierunkowskaz z prawej strony, 1 x mijanie prawe tylne)

2. Zalozyc nowa rure wylotowa od turbiny (stara ulegla zagubieniu na A4 w okolicy Opola...)

3. Przed zalozeniem rury wylotowej wiedzial rowniez jak zdjac tasme laczaca weze, ktora uzupelniala brak ower rury.

Podsumowanie weekendu: 3:0 dla mechanika, 2:0 dla zegarka...:D

Pozdrawiam

nie mam pojecia jak to u Ciebie wyglada ale moze jest analogicznie do E36, wiec:

1) przyciskasz i trzymasz przycisk UHR/DAT przez 3 sek az zaczna mrygac cyferki,

2) przyciskami "h" i "min" ustawiasz sobie godzinke/date

3) przyciskasz "SET" i gotowe :-)

Mam nadzieje ze jakos pomoglem ;)

a dziala Ci przycisk UHR/DAT? tzn czy sie przelacza godzina na date i vice versa?

a MEMO i SET u mnie to osobne przyciski. MEMO wywoluje jakis "timer" ale jeszcze

go nie rozpracowalem ;)

sadze ze ktos z E34 musi sie wypowiedziec. bo ktos chyba musial to juz robic :mrgreen:

[ Dodano: 20 Sierpień 07, 20:14 ]

http://luuk.xs4all.nl/bmwboeken/bmwe34manual/

instrukcja ;)

z reszta zaraz poszukam bo mam chwile wolna ;)

[ Dodano: 20 Sierpień 07, 20:22 ]

http://luuk.xs4all.nl/bmwboeken/bmwe34manual/pg40.jpg

czyli po odlaczeniu zasilania mryga jakas kropka na zegarku i nie trzeba nic przyciskac

zeby wprowadzic poprawna godzine - od razu przy pomocy klawiszy "h/DAT" "min/DAT".

w e34 na pewno mozna w miejsce zegara analogowego wlozyc nawet duzy komputer, tyle ze wyswietlacza OBC bedzie ci brakowalo... to pewnie i w e36 sie da. Komputer jest troche glebszy, ale wlozenie go tam nie sprawia raczej problemu

Pozdrawiam