Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Jaki to silnik is czy ti?pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o pomoc.brat znalazł mi auto w niemczech bmw e36 z 93r 140ps.wszystko by było dobrze ale niepokoi mnie jedna rzecz brat m·ówi że auto ma pasek rozrządu nie łańcuch,co to za silnik?czy warto coś takiego kupować?mi wydawało się że is i ti miały łańcych.proszę o info

Witam i proszę o pomoc.brat znalazł mi auto w niemczech bmw e36 z 93r 140ps.wszystko by było dobrze ale niepokoi mnie jedna rzecz brat m·ówi że auto ma pasek rozrządu nie łańcuch,co to za silnik?czy warto coś takiego kupować?mi wydawało się że is i ti miały łańcych.proszę o info
E30 na 100% łańcuch nie wiem jak e 36 ale 140hp z 1.8 to raczej IS heeh chyba za bardzo ci nie pomogłem !!!

BMW z roku 93' to na pewno E36 (jeśli mowa o serii 3)

W tych latach silniki 1.6 i 1.8 czterozaworowe miały oznaczenia M40 i były na paskach, a nie na łańcuchach. Z tego co pamiętam, to łańcuchy były od września 93' i miały silniki M43.

Moc 140 KM wskazuje na silnik 1.8 is 16v :wink: te silniki były już na łańcuchach rozrządu...

Pozdr. <bmw_2>

Witam sprawa się wyjaśniła pojechałem sam obejrzeć,faktycznie auto miało zmieniony pasek ale ten co to napędza klimę i alternator,tak to brat zna się na bmw,był to silnik 140ps i na łancyszku,poprostu nie dogadali się z niemcem :lol: auto ogólnie ładne ale przebieg mnie trochę zdziwił 93r 137 tyś kierownica aż się blyszczała siedzenie wytarte,widac niemcy też kręcą liczniki,do tedo świecłia się kontrolka abs ponoć tylko po umuciu tak twierdził właściciel,pózniej jest ok ,odpuściłem sobie to auto,szukałem sobie 320i ale pomyślałem że jak zadbane to i 318 is może być, pojechałem a tam lipa,wiec dalej szukam r6 i myślę że to będzie najlepszy wybór,,,

Tak to już jest z handlarzami niestety. <bmw_4> Dobrze, że sobie darowałeś <bmw_2>

Zakup samochodu to decyzja poważna i nie ma co iśc na żywioł :wink:

A cofanie liczników jest już powszechne wszędzie tam, gdzie są Polacy :evil:

Powodzenia w szukaniu r6 <bmw_1> :mrgreen:

Pozdr.