Koniu Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witam !! czy ktoś może mi powiedzieć jak spuścić paliwo z baku (e30 55l) czy jest jakaś śruba spustowa czy trzeba odkręcać cały bak i jak się to odbywa !! Proszę o pomoc pilne !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 w ostateczności jak nie znajdziesz takiej śruby, możesz wsadzić rurkę i zassać paliwo. Trochę się opijesz benzyny, ale sposób od biedy nie jest zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 O ile dobrze pamiętam to nibiru niedawno coś miał z pompką paliwa (w E30-stkach jest w zbiorniku). Z jego relacji wynikało, że pod tylną kanapą jest dojście do baku - w ten sposób wymieniał pompkę... Warto poszukać <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Z tego co oglądałem bak (jego dwie części) od spodu to nie widziałem żadnych spustów...zatem, zdejmujesz tylną kanapę i odkręcasz czarną pokrywę (po prawej mańce, za siedzeniem pasażera kierowcy), i masz pompę paliwa z pływakiem, wypinasz zasiladła, pływak odkręcasz 4 śrubkami (rozmiar 8 ) i potem przekręcasz chyba lewo pompę i ostrożnie wyjmujesz (trzeba zdjąć jeszcze wąż). Potem jak pisze Wojtek możesz wsadzić do środka rurkę i zassać paliwo...przynajmniej tak jest w mojej 318i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 A jak nie to wciskasz węzyk przez wlew(cofając niekiedy,żeby sprawdzić czy sie nie blokuje) zasysasz i spuszczasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi