Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

skszywiony tylny dolny wahacz wzdłużny w e-36 coupe !!

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanko !! niewiem gdzie ale gdzieś uszkodziłem tylny wahacz wzdłużny dolny w swojej coupe i nie wiem czy od wersji 4-drzwiowej będzie pasował lub od compacta ?

na allegro są od tych wersji. I czy tuleje w takim wahaczu są wymienne w książce jest tylko jeden rodzaj podany bez względu na typ nadwozia a na forum nie znalazłem takiego tematu

z góry dzięki za jakąś informację <bmw_2>

• 2 tygodnie później...

Do compact chyba jest zupełnie inny wahacza, boczasami ludzie zakładają to do E30 i podobno pasuje a od sedana i cupejki juz nie.

Wydaje mi się że cupejce i sedanie powinny być te same, ale to może mi się tylko wydawać, najlepiej sprawdź na realoem.com.

Tuleje w wahaczach są wymienialne. Mi mechanik polecił tuleje TRW Lukas i póki co po ok23kkm cisza :)

Pozdrawiam

dzięki sprawdze !!!

[ Dodano: 5 Wrzesień 07, 20:55 ]

sprawdzałem na realoem ale tam wygląda wszystko jednakowo nie ma tam dłudości albo ja niewiem jak sprawdzić bo mój angielski kończy sie powiedzmy na " yes" i tak cud że znalazłem tylne zawieszenie ! najwęcej angielskiego nauczyły mnie gry typu " need for speed" itp.

dolny wzdluzny... hmm.. chodzi Ci o poprzeczny dolny? taki dlugi prosty co wyglada jak cownik? (nr 7 na schemacie?)

z tego co widze w etk to jest taki sam w e36, e46 w wersjach coupe, sedan, touring, cabrio i chyba wszystkich silnikach (nawet m3).

w compactcie chyba nie wystepuje wogole taki wahacz, z tego co pamietam, to tam nie ma zawieszenia wielowahaczowego (chyba wstawili zawias z e30... pewien nie jestem)

dolny wzdluzny... hmm.. chodzi Ci o poprzeczny dolny? taki dlugi prosty co wyglada jak cownik? (nr 7 na schemacie?)

z tego co widze w etk to jest taki sam w e36, e46 w wersjach coupe, sedan, touring, cabrio i chyba wszystkich silnikach (nawet m3).

w compactcie chyba nie wystepuje wogole taki wahacz, z tego co pamietam, to tam nie ma zawieszenia wielowahaczowego (chyba wstawili zawias z e30... pewien nie jestem)

tak tak właśnie ten siódemka !!! to było by super !! jak w większości będzie taki sam

bo akurat do coupe ciężko dostać na allegro a w hurtowni mi powiedzieli że tylnego zawieszenia raczej nie dokupie że pozostaje używany lub serwis trochęn to dla mnie dziwne musiałbym jeszcze popytać w innych sklepach

a z ktorej scinawy jestes?

bo we wroclawiu maja taki wahacz w auto-zatoce na swietokrzyskiej do sedana (wiec chyba i do coupe) za 140 febi jezeli sie nie myle, tuleje mozna osobno wymienic, bo w tym febi chyba nie ma w komplecie

jak cos to przeslij mi na priv 7 ostatnich cyfr vinu to sprawdze dokladnie czy na 100% pasuje od innych. albo sprawdz sobie to na realoem, ale nie pamietam czy jest taka mozliwosc

a z ktorej scinawy jestes?

bo we wroclawiu maja taki wahacz w auto-zatoce na swietokrzyskiej do sedana (wiec chyba i do coupe) za 140 febi jezeli sie nie myle, tuleje mozna osobno wymienic, bo w tym febi chyba nie ma w komplecie

jak cos to przeslij mi na priv 7 ostatnich cyfr vinu to sprawdze dokladnie czy na 100% pasuje od innych. albo sprawdz sobie to na realoem, ale nie pamietam czy jest taka mozliwosc

używany na allegro od 4 drzwowej kosztuje 50-70zł tuleje oczywiście i tak bym wymienił wysyłam na priv numer

a jaka masz pewnosc, ze uzywany jest na 100% prosty?

ja juz sie przejechalem kilka razy na takich czesciach uzywanych jak wahacze, potem tylko placilem niepotrzebie za zrobienie zbieznosci od nowa na sklepowych czesciach

a numeru nie dostalem... nie wiem dlaczego... napisalem Ci na gg

a jaka masz pewnosc, ze uzywany jest na 100% prosty?

ja juz sie przejechalem kilka razy na takich czesciach uzywanych jak wahacze, potem tylko placilem niepotrzebie za zrobienie zbieznosci od nowa na sklepowych czesciach

a numeru nie dostalem... nie wiem dlaczego... napisalem Ci na gg

tu masz racje nie wiadomo w jakim stanie jest używany może być kszywy

numer na gg tamten jest chyba nie aktualny obecny numer to 4194668