Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

zawieszenie e36

Rekomendowane odpowiedzi

powyzej pewnej predkosci (ok 120 km\h) gdy zaczynam lekko skrecac w prawo strasznie szarpie kierownica (felgi ponoc mam proste:P) gdy jade prosto lub skrecam w lewo jest ok ,przy hamowaniu takze sie pojawia ten problem (mysle ze moga byc to tarcze hamulcowe , z przodu nie wymienialem jeszcze) poza tym prawdopodobnie mam do wymiany lozysko z tylu wraz z piasta gdyz slysze przy skrecaniu szumy(tarcie metalu o metal jakby) takze mam dwa pytania czy wg przyczyna tego szarpania kierownicy moga byc wylacznie tarcze i gdzie mozna dostac lozysko z piasta(tyl) do bmw e 36 325td?( bo ponoc nie ma zamiennikow:() z gory dzieki za pomoc pozdrawiam FOrumowiczow:D

przyczyna szarpania moze byc nawet trafiona opona

a o łozysko z piasta mozesz zapytac na ul.paczkowskiej ul.nyska

i na ul.hubskiej (na przeciwko niebieskich z drogówki)

to sa sklepy z czesciami

albo w B&W na buforowej tam beda mieli napewno ale nie gwarantuje ze tanio

powodzenia <bmw_1>

Dobra wiadomośc - łożyska z piastą do kół są rozdzielone na wersje nadwoziowe - a nie na moce silnika :wink:

1. Przyczyną "telepania" kierownicy może byc krzywa tarcza, ale nie musi... przyczyn może byc kilka i najlepiej podchac na trzęsawkę sprawdzic...

2. Łożysko (a w zasadzie dwa - bo tył i przód prawa strona) kupiłem na allegro (u sprawdzonego goscia) Od niego dostałem cenę znacznie lepszą niż kogokolwiek (po upustach) we Wrocławiu. Jeśli będziesz zainteresowany to poszukam linka do niego.

Pozdr. <bmw_2>

Niestety handlowcy z firm motoryzacyjnych dolnośląskich najwidoczniej nie słyszeli o allegro :evil:

Ale cóż zrobic - tego kolesia mogę Ci z czystym sumieniem polecic - bo ma tanio, szybko wysyła, dobry kontakt przez gg, no i paczka super zabezpieczona <bmw_1>

tarcze moga spowodowac tylko lekkie trzesawki przy chamowaniu z tej predkosci (lekkie) a i w stylu lozysko tez nie ma nic do tych szarpan. Przyczyna (jestem pewien tak na 95%) bedzie przedni wachacz do wymiany, musial sie juz wyrobic na laczeniach z tulejami. uwazaj zeby ci sie niewybil przy takiej predkosci bo bedzie lipa pozdrawiam

z tego co sie dowiedzialem to mam do wymiany wahacze z przodu sprezyny z tylu plus lozysko z piasta(tez tyl) orientujecie sie moze jakkie to moga byc koszty i gdzie we wrocku (lub okolicach) najlepiej sie znaja na zawieszeniu( i nie zdzieraja za bardzo:P)? poza tym mam inne pytanie troche odbiegajace od glownego watku... zauwazylem ze od wymiany oleju moje autko strasznie duzo go pali (jak dam chociaz troche w gaz zaraz smierdzi w calym aucie) wiecie moze jaka moze byc tego przyczyna i w jaki sposob to naprawic?

z tego co sie dowiedzialem to mam do wymiany wahacze z przodu sprezyny z tylu plus lozysko z piasta(tez tyl) orientujecie sie moze jakkie to moga byc koszty i gdzie we wrocku (lub okolicach) najlepiej sie znaja na zawieszeniu( i nie zdzieraja za bardzo:P)?

Ja zawiechę całą z przodu robiłem na terenie Archimedesa - ul. Robotnicza firma AUTO SERWIS - robią solidnie i w dobrych cenach.

Więcej warsztatów sprawdzonych przez nas (forumowiczów) tutaj:

http://forum.maxbimmer.pl/topics19/nasze-warsztaty-samochodowe-vt932.htm

Pozdr. bmw_beer

• 3 tygodnie później...

bazylfox, kiedyś miałeś opis (sokołosiu a ja się nie poddam)-otóż w końcu doszedłem co jest przyczyną trwającej 7 m-cy usterki i okazało się że to przepływomierz - nawet Bęben (Auto Chip) nie bardzo wpadł na to. Najważnuiejsze ze autko chodzi idealnie. Narka i dzięki za podtrzymanie na duchu.