oraliusz23 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 powyzej pewnej predkosci (ok 120 km\h) gdy zaczynam lekko skrecac w prawo strasznie szarpie kierownica (felgi ponoc mam proste:P) gdy jade prosto lub skrecam w lewo jest ok ,przy hamowaniu takze sie pojawia ten problem (mysle ze moga byc to tarcze hamulcowe , z przodu nie wymienialem jeszcze) poza tym prawdopodobnie mam do wymiany lozysko z tylu wraz z piasta gdyz slysze przy skrecaniu szumy(tarcie metalu o metal jakby) takze mam dwa pytania czy wg przyczyna tego szarpania kierownicy moga byc wylacznie tarcze i gdzie mozna dostac lozysko z piasta(tyl) do bmw e 36 325td?( bo ponoc nie ma zamiennikow:() z gory dzieki za pomoc pozdrawiam FOrumowiczow:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 przyczyna szarpania moze byc nawet trafiona opona a o łozysko z piasta mozesz zapytac na ul.paczkowskiej ul.nyska i na ul.hubskiej (na przeciwko niebieskich z drogówki) to sa sklepy z czesciami albo w B&W na buforowej tam beda mieli napewno ale nie gwarantuje ze tanio powodzenia <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Dobra wiadomośc - łożyska z piastą do kół są rozdzielone na wersje nadwoziowe - a nie na moce silnika :wink: 1. Przyczyną "telepania" kierownicy może byc krzywa tarcza, ale nie musi... przyczyn może byc kilka i najlepiej podchac na trzęsawkę sprawdzic... 2. Łożysko (a w zasadzie dwa - bo tył i przód prawa strona) kupiłem na allegro (u sprawdzonego goscia) Od niego dostałem cenę znacznie lepszą niż kogokolwiek (po upustach) we Wrocławiu. Jeśli będziesz zainteresowany to poszukam linka do niego. Pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustuff Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 bazylfox, moglbys odszukac? bo tez musze kupic lozysko. z gory dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Oczywiście no problem <bmw_2> 1. Poniżej link do wszystkich aukcji tego gościa: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2631997 2. A to link do aukcji kupionego przeze mnie łożyska z piastą: http://www.allegro.pl/item228707614_piasta_kola_lozysko_bmw_3_5_7_przod.html Pozdr. bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustuff Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 ok, dzieki. widzialem goscia wczesniej, do e39 piaste ma za tyle samo co dwoch innych - co ciekawe wszyscy sa z okolic Lodzi, wiecej na allegro nie widac handlujacych tymi lozyskami, nie wiem - mafia jakas czy co... <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Niestety handlowcy z firm motoryzacyjnych dolnośląskich najwidoczniej nie słyszeli o allegro :evil: Ale cóż zrobic - tego kolesia mogę Ci z czystym sumieniem polecic - bo ma tanio, szybko wysyła, dobry kontakt przez gg, no i paczka super zabezpieczona <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 tarcze moga spowodowac tylko lekkie trzesawki przy chamowaniu z tej predkosci (lekkie) a i w stylu lozysko tez nie ma nic do tych szarpan. Przyczyna (jestem pewien tak na 95%) bedzie przedni wachacz do wymiany, musial sie juz wyrobic na laczeniach z tulejami. uwazaj zeby ci sie niewybil przy takiej predkosci bo bedzie lipa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oraliusz23 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 z tego co sie dowiedzialem to mam do wymiany wahacze z przodu sprezyny z tylu plus lozysko z piasta(tez tyl) orientujecie sie moze jakkie to moga byc koszty i gdzie we wrocku (lub okolicach) najlepiej sie znaja na zawieszeniu( i nie zdzieraja za bardzo:P)? poza tym mam inne pytanie troche odbiegajace od glownego watku... zauwazylem ze od wymiany oleju moje autko strasznie duzo go pali (jak dam chociaz troche w gaz zaraz smierdzi w calym aucie) wiecie moze jaka moze byc tego przyczyna i w jaki sposob to naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 sworznie do wachaczy i tuleja ok 150 za strone plus wymiana ja to sam zrobilem ale goscia z prasa trzeba a co do oleju to jestes pewien ze olej spala a nie polal sie przypadkiem po silniku i smrod leci do nagrzewnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 z tego co sie dowiedzialem to mam do wymiany wahacze z przodu sprezyny z tylu plus lozysko z piasta(tez tyl) orientujecie sie moze jakkie to moga byc koszty i gdzie we wrocku (lub okolicach) najlepiej sie znaja na zawieszeniu( i nie zdzieraja za bardzo:P)? Ja zawiechę całą z przodu robiłem na terenie Archimedesa - ul. Robotnicza firma AUTO SERWIS - robią solidnie i w dobrych cenach. Więcej warsztatów sprawdzonych przez nas (forumowiczów) tutaj: http://forum.maxbimmer.pl/topics19/nasze-warsztaty-samochodowe-vt932.htm Pozdr. bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokolosiu Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 bazylfox, kiedyś miałeś opis (sokołosiu a ja się nie poddam)-otóż w końcu doszedłem co jest przyczyną trwającej 7 m-cy usterki i okazało się że to przepływomierz - nawet Bęben (Auto Chip) nie bardzo wpadł na to. Najważnuiejsze ze autko chodzi idealnie. Narka i dzięki za podtrzymanie na duchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi