Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

gdzie na swap silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

pod koniec wrzesnia mam jechac do pewnej firmy do krakowa i tam bede robil swap silnika, ale powiedzcie mi znacie jakies firmy ktore czyms sie takim zajmuja?? moze gdzie indziej bedzie lepiej ale bede wdzieczny za info

ps mialem miec swapa na 2,5 24V ale powolisie zastanawiam nad 2,8 :twisted:

http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=45879 najlepiej przeglądnij to forum, i popytaj o tą firmę z krakowa.

A nie lepiej byłoby zmienić auto, zwłaszcza że miałeś takie problemy z mocowaniem amortyzatora, i możliwe że w innych miejscach buda sypie się podobnie. Ja bym pogonił jak najszybciej to co masz, i szukał od razu 2,5 albo 2,8. Wyjdzie pewnie w tej samej kwocie co twoje po swapie,zwlaszcza że teraz nie masz klimy w aucie z tego co widziałem a obecnie klima w aucie to jednak podstawa, i ciężko bez niej żyć :)

Jak wrzucisz 3.0 V8 z E34,albo 4.0 V8 to obiecuje,że przyjadę do Ciebie obejrzeć,stawiam wielką flache i będę Cie podziwiał. P.S. widziałem E36 z 4litrowym V8,miał wyciętą dziurę w masce i wystawał ładnie nad nią.

Wlasnie ja krobisz swapa na 2.5, 2.8 to moim zdaniem nie ma sensu!!!

Co innego jkabys wsadzal np. 3.0l

bueheheh teraz Enzo żeś dowalił, 192 KM :mrgreen: wystarczy w zupełności do normalnej jazdy, :mrgreen: to najlepiej może od razu V12.... :?: bez przesady

Maximus jak będziesz miał kasę to jest makik co to robi , profi już kilka takich swapów robił więc myślę że nie ma problemu, co prawda woli E30 ale E36 też da radę :mrgreen:

jak sie bawić to sie bawić:

http://www.conceptcarz.com/vehicle/z2292/default.aspx

(5.8L) a jak jeszcze malo to pewnie uturbic mozna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a tak na powaznie ... to ja bym chyba wybral 2.8l ... tyle, ze juz w jakiejs nowszej budzie.

ale rozumiem Twoj sentyment do auta ;)

pozdro

Wlasnie ja krobisz swapa na 2.5, 2.8 to moim zdaniem nie ma sensu!!!

Co innego jkabys wsadzal np. 3.0l

bueheheh teraz Enzo żeś dowalił, 192 KM :mrgreen: wystarczy w zupełności do normalnej jazdy, :mrgreen: to najlepiej może od razu V12.... :?: bez przesady

Maximus jak będziesz miał kasę to jest makik co to robi , profi już kilka takich swapów robił więc myślę że nie ma problemu, co prawda woli E30 ale E36 też da radę :mrgreen:

Nie chodzilo mi tu o moc!

E36 wystepowalo z silnikam i2.5l, 2.8l wiec lepie jspzredac to i psozukac takiej.

Wyjdzie taniej.

A 330i E36 nie bylo!