Danich Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam! panowie chce przełozyć silnik z 12na 24 co nie bedzie pasowalo i co brak? i jak wydechy czy pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iskra_Pszczyna Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Wszystko powinno pasować. Tylko nie wiem jaki ma sens ta przeróbka pytanie_bmw Jak Ci tak na tym zależy to wystarczy że zmienisz głowice i pokrywę zaworów. Pozdro <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Wszystko powinno pasować. Tylko nie wiem jaki ma sens ta przeróbka pytanie_bmw Jak Ci tak na tym zależy to wystarczy że zmienisz głowice i pokrywę zaworów.Pozdro <bmw> z m20 na m50 lub m52 tylko pokrywa i glowica ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 5 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Wszystko powinno pasować. Tylko nie wiem jaki ma sens ta przeróbka pytanie_bmw Jak Ci tak na tym zależy to wystarczy że zmienisz głowice i pokrywę zaworów.Pozdro <bmw> zmalazłem juz silnik M20 2.5 a co ci chodziło pokrywa i głowica? Kosa moze ty wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Wszystko powinno pasować. Tylko nie wiem jaki ma sens ta przeróbka pytanie_bmw Jak Ci tak na tym zależy to wystarczy że zmienisz głowice i pokrywę zaworów.Pozdro <bmw> :lol: Czyli pomyslę cóś o głowicy z dwunastogarowca oczywiście z pokrywą zaworów :lol: silniczek m50(24V) to już o krok wyżej niż m20(12V) -technologicznie .Więc jeśli tylko ktoś ma ochotę zmienić silnik starszej generacji na ten troche nowszej to ma to sens. Nie ma sensu to co ty proponujesz(wyjaśnij szerzej) pzdr [ Dodano: 5 Wrzesień 07, 19:06 ] zmalazłem juz silnik M20 2.5 Danich chcesz zamienic z 12 na 24 to poszukaj silnika M50B25 (tak jak kosa pisał M50 /M52) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 5 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 miałem walniety silnik! łatwiej było znalesc m50 niz m20 ale znalazłem silnik m20 wsadziłem i chodzi! temat zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 a ja mam e30 1.8 i kupilem e36 z 2.0 jak to przelozyc i czy bedzie to dzialac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 a ja mam e30 1.8 i kupilem e36 z 2.0 jak to przelozyc i czy bedzie to dzialac?? ale co chcesz przełozyć? 1.8 do e36 czy 2.0 do e30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 chce przelozyc 2.0 do e 30 bo e36 jwest niezle skasowane silnik ocalal tylko i pare rzeczy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 pewnie przednie zawieszenie jest do wymiany, łapy silnika, skrzynia, wał niewiem czy spasuje, most? chłodnica weze, komputer jakas wiazka kabli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 wszystko jest skrzynia most i zawieszenie hamulce i komputer tez jest porostu kupilem cala e36 po wypadku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 i ile dales za taka e36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 wsumie tanio sie trafila:) 2000zl wiec mysle ze za silnik ze skrzynia i osprzetem i pare czesci ktore sie nadadza do dalszego uzytku sie oplacalo:) [ Dodano: 11 Październik 07, 19:32 ] a jak sie wrzuca fotki na forum ktos wie [ Dodano: 11 Październik 07, 19:38 ] Aha i co dol lap silnika.wyjaloem stary 1.8 i pora na 2.0.i cpo z lapami beda pasowac oryginalne od jakiegos modelu czy trzeba dorabiac jakies wogule nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny1978 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Wszystko powinno pasować. Tylko nie wiem jaki ma sens ta przeróbka pytanie_bmw Jak Ci tak na tym zależy to wystarczy że zmienisz głowice i pokrywę zaworów.Pozdro <bmw> Niby jak głowicę, jak w m20 masz pasek rozrządu a m50 łańcuch raczej nie będzie działać pozdro A co do wymiany to potrezbujesz najlepiej silnik od e34 i skrzynia i most najlepiej. Silnik pasuje razem z miska, od e36 nie pasuje miska. A wygląda to tak: http://www.master.pl/~miglanz/BLOS2.JPG, http://www.master.pl/~miglanz/bmw24v.JPG, a jeździ tak: e30 24v 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi