Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Tłumik środkowy.

Rekomendowane odpowiedzi

to czy staci na mocy to zależy od spawu, tz znałem swego czasy takich magików co spawając migomatem nie mogli trafic w szczeline i do środka rury napchali pełno drutu, co stawiało niezły opór dla spalin, ja spawam tigiem i też takie spawanie polecem (jeżeli chodzi o tłumniki). Co do mocy to jak bedzie to dobrze zrobione to poczujesz wzrost ale cudów nie bedzie (coś w stylu strumienica za 50zł podnosząca moc o 10% :lol: )

daj znać jak poszło <bmw_1>

Pozdro <bmw_2>

J...o średnicy przynajmniej 70mm.Pozdro <bmw>

chyba nie wiesz co piszesz , wydech w 1,8 o średnicy 2,8 cala :shock: :evil: jak 2,5 litra ma 2,5 cala wydech

nie daj się wkręcić, możesz wstawić rury ale o takiej samej średnicy jak reszta rur, niektórzy specjaliści nawet skłaniają się ku tezie że powinna byc zwężka ale bez profi obliczeń to i tak nic z tego

witam

Ja w mojej ukochanej e30 2.0i wyciąłem pierwsze kata i wstawiłem rure...chodziło całkiem ciekawie choć żadnej poprawy momentu nie odczułem więc za dobrą radą wymieniłem a raczej zleciłem zrobienie wydechu z nierdzewki od kolektorana środku strumienica w obudowie kata(żeby nie czepiali się na przeglądzie :D ) a potem wszystko w jedną rure i mugen na końcu...i moge śmiało powiedzieć że moment się poprawił a dzwięk :twisted: PIEKIELNY :!: więć jak już coś robić to polecam od poczatku do końca. PoZDRO

ja robilem cos takiego w polonezie, nic sie nie dzialo, halas oczywiscie wiekszy, na mocy bez roznicy, ale odradzam,

dlaczego:

odradza, poniewasz bardzo czesto bedziesz musial zmieniac ostatni tlumik, lepiej zainwestuj w sportowy, efekt konkretny, sam mam w swojej bumie, super basowy dzwiek

pozdro

Dzięki chłopaki za podpowiedzi, jak tylko znajdę trochę wolnego czasu, to się wezmę za wycięcie środkowego i zastąpię go rurą nierdzewną:D Pozdro.

[ Dodano: 26 Wrzesień 07, 21:47 ]

Siema, tłumik usunięty. Myślałem, że będzie głośniej, a tu prawie wogóle nie ma różnicy w dźwięku, może troszeczkę basowy bardziej;) Pozdro