Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Po co są takie kropki i kreski na kloszu reflektora w 36?

Rekomendowane odpowiedzi

MAXIMUS jest wiele teorii na temat tych lamp ale po 95 zrezygnowano z soczewek na rzecz tych z kroplami i juz nie da sie brewek zalozyc hehe a z tym swiatlem to jakby na pewno nie jest lepiej ani gorzej <bmw_2> <bmw>

przeciez to dawno juz napisalem :mrgreen:

To tak samo jakby zapytac "dlaczego na masce jest przetłoczenie po skosie, a nie po prostej"

Wg mnie to tylko i wyłącznie element dekoracyjny. Na początku byłem przekonany, że w ten sposób można odróżnic klosze ZKW od BOSH, ale okazuje się, że Bosh też ma "kropki"... Więc to nie to. Żaden śnieg nie gra też roli, ani tymbardziej rozpraszanie światła :wink: Albo pytanie - dlaczego kształt nerek po 96' jest inny od aut sprzed liftingu ??

Nowa technologia / image (niepotrzebne skreślic) :wink:

Pozdr.

A orientuje się ktoś jak jest taki klosz produkowany??

NIe jest to przypadkiem tak, że sa to najzwyczajniej w świecie ślady po wtrysku szkła, później przycięte i przyszlifowane??

MOgło chodzić o cenę, zrobienie tego na gładko byo droższe o kilka fenigów, euro centów i już ktoś o to zadabał żeby było taniej ;)

Pozdrawiam

Mowiue wam sam kiedys ogladalem aukcje i typ mial do e36 2 rozne, pytam czemu a on ze jedne przed liftem a druge po , spytalem jaka roznica a on mowi ze nowsze maja kropki lub na odwrot bo nie pamietam.

I tu nasz kolega Szwedu trafił w sedno <bmw_1> <bmw_2>

Kropki na kloszach mają te po liftingu. Sam mam Bosha sprzed 94' z soczewką. Dopiero po liftingu zauważyłem obecnośc "kropek" :wink:

przeciez juz dawno to napisalem ze po 95 roku czy mialem napisac ze po liftingu zeby kazdy wiedzial i kierunki na blotnikach dolozyli inne bez srubek :mrgreen:

[ Dodano: 9 Wrzesień 07, 23:44 ]

nerki tez zmienili

nie bulwersuj sie zagadam z bazylem zaraz zmieni na ""kolega BOKSA'' i gitara gra :twisted: 8) Sukces przypadnie tobie ;p

ja sie nie zbulwersowalem tylko to i tak nie jest odpowiedz na pytanie w poscie ale byla to jedyna rozsadna odpowiedz bez gdybania i wymyslania rzeczy o ktorych nie mamy pojecia chociaz i tak soczewki mi sie bardziej podobja a w e30 to nawet halogeny maja soczewki :mrgreen: