KoCureK Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Zapaliło mi się takie cudeńko na zegarach kółko z kropami po bokach. Doszedłem, że to klocuszki się starły. Sprawdziłem tył mogę tam palca wsadzić pod blachę okładzin, czyli powinno być ok, natomiast z przodu już tego nie zrobię. Dajcie znać (najlepiej w punktach ) jak się do tego zabrać. Chodzi o ściąganie klocków. Ogólnie w innym moich autkach zawsze to robiłem sam, więc tu powinienem dać radę. Nie chcę jednak czegoś skopać. Znalazłem też klocki \Ferrodo serii DS Performance i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał z nimi kontakt i czy nadają się do codziennej miejskiej i okazjonalnej dalszej jazdy? Może użytkowaliście klocki Lukasa (tanie na alledrogo) i jak wrażenia??? No i czy są jakieś myki związane z czujnikiem klocków na przodzie?? Pozdrówka bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 lukasa nie polecam moje piszcza jak glupie na tyl kupilem jakies zwykle i nie ma problemu [ Dodano: 4 Wrzesień 07, 15:58 ] lukasa nie polecam moje piszcza jak glupie na tyl kupilem jakies zwykle i nie ma problemu co do czujnika mykow nie ma ale ostroznie z wyciaganiem zebys nie spapral czujnik wyciaga sie do gory jak nie wychodzi to srubokretem podwarzasz i wychodzi zobaczysz w nowym klocku jak jest wyciecie na czujnik i bedziesz sam wiedzial jak <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Witam! co do wymiany klocków standard jak we wszystkich autach! zwalasz kolo, wywalasz klocki, wciskasz cilinderek i wkładasz nowe! co do czujników zuzycia klocków zdarzyło mi sie pare razy w bmw ze zalozyłem druge klocki a kontrolka dalej sobie swieciła!- nie wnikałem czemu! ale wiedziałem ze klocki sa nowe! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 czujnik przy koncu klocka lapie mase i zapala kontrolke albo jak przelamie przewod tez zapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZESKI Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 a ja proponuje rowniez nowe czujniki, sa delikatne i moga sie przelamac przy wymiane, a wtedy kontrolka nie zgasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi