maximus Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 co o tym sadzicie?? podejdzie do e36 m40 318i?? jaki da mi to efekt? http://allegro.pl/item229766638_promocja_k_n_univer_filtr_od_extreme_tuning_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Ten stozek jest za duzy do 1.8 , jesli dobrze pamietam to dedykowany K&N do M40 ma 120mm wysokosci :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 troche nie widze sensu stożka, może poza dzwiękiem, bez profi power rury stożek kompletnie nic nie da a z regóły jeszcze psuje, jedna ważna zasada jak odtykasz wlot to musisz odetkać wylot, co inngo u Mordulca............który ma stożek :roll: :mrgreen: wg. mnie lepiej sie spisuje wkład sportowy K&N, lub inny , ja mam Jamex, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 troche nie widze sensu stożka, może poza dzwiękiem, bez profi power rury stożek kompletnie nic nie da a z regóły jeszcze psuje, jedna ważna zasada jak odtykasz wlot to musisz odetkać wylot, co inngo u Mordulca............który ma stożek :roll: :mrgreen: wg. mnie lepiej sie spisuje wkład sportowy K&N, lub inny , ja mam Jamex, moze glupio zapytam ale co to jest profi power rura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 chodzi o to że jak zakładasz stożek to trzeba by było też zmienić cały wylot żeby był dobry przepływ powietrza wtedy zyskujesz większą moc (zwiększa się moment obrotowy) z tego co mi wiadomo też mam taki stożek tylko że leży w piwnicy i czeka na resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 no ja u Siebie mam stozkowy filtr ale jaki to dokladnie niewiem jak kupilem auto juz byl zalozony dodam ze auto jest z Wielunia i maja jakiegos magika od silnikow BMW i przy gazie montuja stozek i likwiduje strzaly :shock: jak mi koles opowiadal to sie zdziwilem troche fakt faktem zadnego strzalu jeszcze nei mialem autko jezdzi plynnie bez szarpniec itd. no i przy hamowaniu silnikiem jest sssssssssssssss , spora roznica w jezdzie na gazie a na Pb i chyba nic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 polecam airbox simoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 dokladnie, z doswiadczenia wiem ze jak ktos bez smykalki to dlubania kupi filtr stokowy to go wepnie na przepustnice i wsio robiac autu krzywde, A wiec tu airbox simoty rozwiazuje problem zasysania cieplego powietrza to juz plus , ale i tak aby to dalo jakis efekt nalezy obliczyc objetosc / dlugosc dolotu. Jak ktos nie ma na to wszystko czasu to zrobi sobie przysluge i najwyzej kupi sportowa wkladke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Jak napisał Piotr,też jestem za wkładem sportowym. Miałem u siebie w E34 dedykowany firmy K&N,ale bez przeróbki wydechu to niebardzo ma sens,chociaż większy niż stożek,szczególnie jak nie oddzielisz ciepłego powietrza. Dolot powinien mieć odpowiednią długość,zasysać zimne powietrze(większa masa w tej samej objętości) i byc dopasowany do reszty układu i sposobu zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 9 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 a wklad sportowy co da? duzo osiagi polepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 a wklad sportowy co da? duzo osiagi polepszy? Wkladka poprawia najlepiej przyspieszanie na piatym biegu i ogolny czas na elastycznosc od 80-120, na bmw sport gosc zrobil test i z wynikiem na korzysc ale nie bede pisal jakimi aby nie sklamac. Ja sam zmienilem na wkladke z gabki firmy pipercross i faktycznie na piatce auto lepiej przyspiesza itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi