mexyk Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Siemka mam takie pytanko, mianowicie jakie swiece sa najlepsze do silnika m20 2.0. Auto nie jezdzilo na gazie. Mam w planach wymiane oleju w przyszlym tyg i chcem zastosowac jakies sprawdzone i najlepsze swiece do tego silnika. Acha i jaka szczeline musza miec swiece do tego silnika. Pozdrawiam <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 ja bym poleil boscha 4 elektrodowe ale je juz ciezko dostac bo chyba juz ich nie robia dlatego ze za dlugo wytrzymywaly w OPLU 5 lat mialem ale jak przewody zmienialem bo przebicie bylo i glupi swiece tez wymienilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iskra_Pszczyna Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Kup sobie 3 elektrodowe z NGK. A jakie to dokładnie Ci w sklepie powiedzą. Ale ja proponuję świeczki firmy NGK. Pozdro <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 tak najlepiej sprawdzaja sie NKG! a w slkepie powiedza ci jakie chyba 14 ale nie jestem pewien! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Bosch W8LCR odstęp 0.7-0.8 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Miałem Bosh'a i NGK- różnicy nie zauważyłem - i tak wymieniam je razem z wymianą oleju (co 30 tys. km) :wink: Polecam obie marki <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 ja tez bede w tym tygondniu wymienial swiece i kable, myslelem o championie co sadzicie o tej marce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 BOSCH W8 LPR to świeczki oryginalnie montowane w tych modelach ale ja polecam NGK-tańsze i jakość ta sama jak nie llepsza(dwu elektrodowe w zupełności wystarczą a z odstępem to tak jak pisał aro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 a jak je wymienic samemu w e36 m40 1,8 potyrzebny jest jakis specjalny klucz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 W M40 potrzebny rurkowy klucz 16mm. Powinieneś go mieć w schowku pod klapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 W M40 potrzebny rurkowy klucz 16mm. Powinieneś go mieć w schowku pod klapą. A jeśli nie masz go pod klapą z tyłu - na dobrych stacjach też sprzedają :wink: <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 i sa jakies wieksze problemy z wymiana? na co zwrocic uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Problemy mogą być z fajkami u mnie były bardzo zassane ale pomału dałem rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexyk Opublikowano 10 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Fajnie sie swiece wymienia i latwo u mnie ale jeden mankament musze wykrecic i wkrecic ich 6 :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Fajnie sie swiece wymienia i latwo u mnie ale jeden mankament musze wykrecic i wkrecic ich 6 :mrgreen: i tak sie ciesz że nie masz V12 gdzie podobno wymiana świec ze względu na brak miejsca jest koszmarem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexyk Opublikowano 10 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 A zobacze sobie w 8 kumpla jaki jest dostep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 A zobacze sobie w 8 kumpla jaki jest dostep Do swiec dostep jest super! nie ma zadnego problemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexyk Opublikowano 11 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 A no latwiejszy niz u mnie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 NGK zdecydowanie polecam. Maximus dasz rade tylko nie przykręć za mocno,bo możesz urwać gwint w głowicy(duży silny chłopiec) :mrgreen: Poważnie,nie zakładaj jakichś rur na klucz ani takich innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Uzywalem roznistych swiec - za czasow golfa najlepiej sprawdzaly sie 4 elektrodowe boshe (nie pamietam calosci nazwy...) uzywalem tez championow ale te wypadaly niebardzo - szybko sie wypalily (po ok. roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 polecam NGK bo sam takie założyłem:)do tego nowe kable i chodzi jak marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi