onkyoo Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Witam wszystkich . Jestem użytkownikiem BMW E30 1.6i z silnikiem M40 i mam problem z odpalaniem. Rano auto odpala perfekcyjnie i po dłuższym postoju np 1,5 godziny , ale wystarczy , że po zgaszeniu postoi 20 minut i za pierwszym razem nie odpala ( chyba , że będe je kręcił z 10 sekund ) tylko za drugim. Czyściłem wtryski sprawdzałem , czy kręci się do końca i już sam nie wiem co może być przyczyną takiego stanu żeczy. Nie jestem pewien tylko jednego nie wiem jak u was ale u mnie pompa paliwa bez względu czy auto jest zimne czy ciepłe zaczyna działać dopiero jak kręce silnik , a po włączeniu zapłonu jest cisza. Wiem , że w innych autach pompa paliwa chodzi przez ok 2 sekundy pompując ciśnienie w układzie. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 pompa zaczyna dzialac juz po przekreceniu kluczyka i tez tak powinienes miec. a rozrusznik dobrze ci dziala moze masz uszkodzony bendiks w rozruszniku hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkyoo Opublikowano 10 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Rozrusznik mam ok, bo silnikiem kręci normalnie, tylko zastanawia mnie ta pompa. W innych samochodach jest tak , że po przekręceniu kluczyka zapalają się kontrolki i słychać przez dwie sekundy jak chodzi pompa jeszcze przed rozpoczęciem kręcenia silnikiem, , a u mie pompa tak jak wcześniej pisałem zatrzyna chodzić dopiero w momencie próby odpalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Chyba dwa, trzy dni temu pisałem, że moja pompa chodzi tak samo (zamiennik), zaczyna pracować jak kręci się silnik. Też mam M40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkyoo Opublikowano 10 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Pamiętam Twoją odpowiedź , ale jak sam widzisz odpowiedzi są podzielone. Ty mówisz , że nie powinna chodzić , a kolega wyżej mówi , że powinna , wieć szczerze mówiąc nie wiem jak powinno być naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 mi sie wydaje ze w bmw pompa pracuje jak krecisz rozrusznikiem! ostatnio miałem przewody paliwa odłaczone i przy właczaniu zapłonu paliwo nie leciało! wiec podaje dopiero przy kreceniu rozrusznikiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1976 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Pompa powinna podać dawkę rozruchową więc powinna zadziałać po przekręceniu kluczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kimi80 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Jakieś trzy miesiące temu miałem podobny temat z pompą. Najpierw ciężko odpalała bunia aż w końcu pompa mi padła.Proponuję zacząć rozglądać się za nową. Dodatkowo moje auto po wymianie pompy zrobiło się żwawsze. Pompa w tym modela działa przy kręceniu rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 ale BMW tak nie ma jak inne pojazdy sprawdzalem bo nie wierzylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 witam prawidłowo jest jak po przekręceniu kluczyka pompa sie odezwie na jakieś 2 sek potem cisza i dopiero jak kręcisz rozrusznikiem to pracuje ciągle tak długo jak długo pracuje silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi