xysiok Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Witam, mam kilka pytań odnośnie wymiany oleju w skrzyni biegów. Pomóżcie. 1. czy wymieniał ktoś z Was - SAMODZIELNIE - olej w skrzyni biegów? czy jest to prosta sprawa, czy może jakaś kombinacja norweska i lepiej się samemu za to nie brać? 2. jeśli wymieniłbym taki olej, to gdzie można go oddać do utylizacji? 3. znacie może jakieś dobry i tani warsztat który się tym zajmuje lub robiliście to w którymś z tych Wrocławskich warsztatów (podam też ceny o które pytałem telefonicznie - skąd takie rozbieżności?): - Legnicka 52a: 120PLN wymiana + olej ok. 25PLN / litr - AutoCHIP na Przedmiejskiej: 150PLN wymiana + olej (nie zapytałem ile) - STANDO: 60PLN wymiana + olej ok. 100PLN/litr !!!???!!! - ASO BMW Inchcape: wymiana + olej ok. 350PLN !!! Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 przyjedx do jelcza-laskowic to ci wymienia za 30 + dobre piwko olej jaki masz w skrzyni i w moscie to 75w90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Olej do skrzyni zapodaje się specjalną strzykawą-na stacji obsługi koszt około 35 zł+olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 za taka kase to ja bym sam sobie wymienił! Nibiru ma racje potrzebna jest duza strzykawka! i klucz duzy imbus rozmiaru nie pamietam! wymieniaj sam szkoda kasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 imbus rozmiaru 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xysiok Opublikowano 10 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 jak często wymieniacie olej w skrzyni i w moście? jakiej firmy olej polecacie? dobrze się orientuję, że do skrzyni wchodzi 1,1l ? a ile do mostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 xysiok poszukaj na googlach dekodera VIN-wtedy wszystkiego się dowiesz o swoim aucie <bmw_1> np TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 do mostu i do skrzyni wchodzi 75w90 dokladnie po 1,1l ale niewarto kupowac 2l oleju bo sie nieoplaci mozna zpstawic na dnie troszeczke starego i tyle. warto zakupic na allego oryginalny BMW olej 1l cena okolo 50 zł - taki ma dziki i twierdzi ze niebo a ziemia wymieniac olej w skrzyni i w moscie powinno sie w ten sposob - 2 razy wymiana oleju w silniku - 1 wymiana w skrzyni i w moscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xysiok Opublikowano 11 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Maximus - możesz napisać jak dokładnie nazywa się ten olej BMW, czy po prostu BMW? Ewentualnie gdzie to kupić poza allegro, bo cosik nie widzę takiego. W STANDO mówili, że zalewają taki olej jaki był zalany fabrycznie, ale tam chcą 100PLN/litr !!! Przypuszczam, że w ASO zaśpiewają ze 2 stówki. Używacie specjalnych strzykawek do olejów, czy może coś w stylu HOME MADE albo śjakieś weterynaryjne :-) ? [ Dodano: 11 Wrzesień 07, 12:27 ] Na naklejce pod maską mam takie oleje powypisywane (po włoskiemu): Cambio Manuale: Castrol EP80W/80, Castrol TQ-D Cambio Automatico: Castrol TQ-D Differenziale: Castrol SAF-X0, Castrol HYPOY G 728 Differenziale Autobloccante: Castrol SAF-XLS, Castrol HYPOY LSC Sterzo Idraulico ZF: Castrol TQ-D Same Castrole zalecają, silnikowy też. Kojażycie co to mogą być te 2 ostatnie pozycje? Autoblocc..., Idraulico... ? To ostatnie to wydaje mi się, że wspomaganie kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi