Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,chcąc podłączyć alarm do centralnego zamka wymonyowałem centralke aby zobaczeć jak się wpiąc w piny 24,25 podłączyłem wszystko spowrotem(baz alarmu,tak jak było) i okazało się że niedziała jak powinien,a mianowicie drzwi od kierowcy zamykają się wraz z wszystkimi po przekręceniu kluczyka a jak otwieram to otwierają się tylko kierowcy,a reszta nie ale jak zamykam i otwieram od strony pasażera to wszystko ok.Co mogłem zepsuć.Doradzcie!

nic to nie dało,ale jak odłanczałem aku przy zamkniętym samochodzie to po podłączeniu c.z. nie działał wogóle,ale puźniej otwarłem go kluczykiem i odłączyłem ponownie to już działał,ale dalej drzwi kierowcy nie otwierają wszysktiego :cry:

[ Dodano: 12 Wrzesień 07, 21:31 ]

piny całe,sprawdzałem dokładnie

ok. Z info ktore uzyskalem: zresetowaniu najprawdopodobniej ulegly ustawienia sektora Master w centrali zamka. Jesli ta opinia jest sluszna, konieczne jest ponowne ustawienie ktore drzwi maja byc jako Master (sterujace caloscia), ewentualnie zapisanie obydwoch drzwi jako takie.

janusz318i powiem szczerze ze ja mam ten sam problem z moim compactem ze jak otwieram centralke od strony kierowcy to otwiera sie wszystko poza zamkiem od bagaznika,ktory pomimo otwartych drzwi trzeba i tak przekrecic kluczem,a jak otwieram drzwi pasazera to otwieraja sie tylko one,a chyba tak byc nie powinno,bo skoro jest centralny to raczej powinien otwierac wszystkie zamki:| Podpowiedzcie co jeszcze mozna z tym zrobic?

ale jak otwieram bagażnikiem to tylko on się otwiera,a jak zamykam bagażnik to wszystko się zamyka
U mnie jest dokladnie to samo co zacytowalem z Twojej wypowiedzi i tez nie wiem co z tym zrobic . :roll:

Podłączyłem dzisiaj alarm do pinów 24 i 25 wszystko działa tylko się nie zamyka wlew baku i nie ryglują się drzwi.Można to jakoś podłączyć :?: Ale problem otwierania drzwi od strony kierowcy został. Coś się da jeszcze zrobić pytanie_bmw(pilotem otwieram i zamykam wszystko)