Looker Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Witam Po czym poznać, że łańcuszek rozrządu się kończy ? Ostatnio moja bumcia zaczęła wydawać dziwne odgłosy przy ok 3 tyś obrotów tzn. gdy dojdzie do 3 tyś i puszczę gaz to wydaje taki dziwny metaliczny dźwięk przez chwilę. Podobny dźwięk wydawał duży fiat jak miał zawory rozregulowane ale to przy dodawaniu gazu a tu przy zdejmowaniu. Powyżej 3,5 tyś i poniżej 2,5 tyś nic nie słychać. Czy to może być łańcuszek czy coś innego. Olej mam Castrol GTX Magnatec 10w40 przebieg 186 tyś i nigdy nie był łańcuszek wymieniany. <bmw_3> bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 ale łańcuszek powinienes słyszec na wolnuch obrotach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looker Opublikowano 12 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Na wolnych obrotach jest ok czyli to nie łańcuszek ? Olej nie bierze, dolewam z 300 ml na 1000 tys km w sumie to nic się nie dzieje. Dużo na gazie jeżdżę z Shella ale i na paliwie też trochę V-Power Shella więc trochę czyści silnik i zawory ale ten dźwięk coś mnie niepokoi sorki dolewam 300 ml na 10.000 km a nie na 1000 km <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 kurde nie wiem! a duzo ma ten silnik przejechane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looker Opublikowano 12 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Tak jak pisałem wyżej 186 tyś (udokumentowane) . Czy to może być jakiś napinacz łańcuszka (jeśli taki jest bo nie wiem) i może on wariować zaczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 kurde przy takim przebiegu nie powinien wogóle! jeszce łancuch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looker Opublikowano 12 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Sam nie wiem, może w złym kierunku idę może to w ogóle nie łańcuch a coś innego. Ale na razie jest mi trudno powiedzieć co. Może to zawory od gazu się zabrudziły i trzeba więcej na paliwie z dodatkami czyszczącymi pojeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 mysle ze przy takim przebiegu łancuch nie powinien wydawac zadnych dzwieków! chyba ze silnik był katowany! zawory od gazu nie moga sie zabrudzic! chyba ze sie wypala! ale to jest inny temat! sprubuj wsłuchac sie przy otwartej masce i dodawjac gazu co to broi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 ja stawiałbym na zawory ewentualnie panewki i regulował rozrząd łańcuszek srednio nie daje znaku do 300 000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 zawsze mozna wymienic lancuszek dla swietego spokoju jak jeszcze nigdy nie wymienialesa sprobuj przejechac teraz 1000 km na samej benzynce i zobacz czy jest poprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Witam Ostatnio moja bumcia zaczęła wydawać dziwne odgłosy przy ok 3 tyś obrotów tzn. gdy dojdzie do 3 tyś i puszczę gaz to wydaje taki dziwny metaliczny dźwięk przez chwilę... Powyżej 3,5 tyś i poniżej 2,5 tyś nic nie słychać. To zawory a nie łańcuch <bmw_2> ja mam M40 i właśnie zaczynam słyszec takie metaliczne dźwięki - a jak wiadomo w M40 nie ma łańcucha tylko pasek :wink: Niestety zawory... też mam do zrobienia :evil: :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jayu Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 ja bym i tak wymienil napinacz bo 4500 droga nie chodzi jezeli okaze sie ze to lancuszek wiem po sobie ;] bo tyle mnie kosztowala naprawa :> pozdro <bmw_3> <bmw_1> bmw_beer <bmw_2> [ Dodano: 17 Wrzesień 07, 18:59 ] ja mialem m42 na lancuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi