Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Tarcze hamulcowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Kilka dni temu, z niewiadomych przyczyn, rozgrzała mi się do czerwoności tarcza hamulcowa... Więc będę musiał usunać usterkę oraz wymienić tarcze... W zwiazku z tym mam pytanie... Czy to się nadaje: http://www.allegro.pl/item241119146_super_cena_tarcze_ham_klocki_bmw_e_36_316_318.html

lub ewentualnie to: http://www.allegro.pl/item243131524__okazja_tarcze_klocki_bmw_e36_przod_sklep_.html#photo

Bardzo dziękuję za potencjalne opinie, bo takie oferty też są: http://www.allegro.pl/item241617061_tarcze_powerdisc_klocki_hamulcowe_ate_bmw_e36.html

Pozdrawiam.

PS. Jestem w trudnej sytuacji finansowej i niechciałbym płacić za to samo dwa razy :)

szczerze to zdnych z tych bym nie chcial ale jesli mialbym juz wybrac to wybralbym te drozsze. SZUKAJ NA ALLEGRO TARCZ FIRMY BREMBO wyjda jakos 40 zł drozej za komplet ale przynajniej masz satysfakcje z jazdy a wiadomo chamulec to bezpieczenstwo twoje i innych pamietaj o tym

Kolego, tak jak Ci pisze maximus, poszukaj tarcz brembo, przy niewentylowanych powinnieneś zapłącić 150-200zł za komplet, do tego klocki ferodo - -około 100zł za komplet na przód, zapłacisz więcej niż za tego noname'a, ale auto będzie Ci hamowało i do tego będziesz już miał spokój na chwilę czasu.

Brak kasy jest zrozumiały, zawsze jej nie ma ;), ale naprawdę lepiej wydać raz trochę więcej i mieć spokój niż teraz wydasz 140zł a w niedługim czasie będziesz musiał znowu wydac i kupisz komplet brembo+ferodo i koszty podwójne.

Chcesz oszczędzać, to opłaca się kupić raz a dobrze.

Jeszcze jedno, te ATE są nacinane, przez to szybciej będą się zuzywały klocki, a czy przy normalnej jeździe te nacięcia Ci się przydadzą, to ja bym dyskutował no i wtedy dochodzi częstsza wymiana klocuchów do czasu skończenia się tarczy.

Szukałbym raczej normalnej gładkiej tarczy.

Co do klocków to słyszałem że textary są w rozsądnych cenach i dobrej jakości, aczkolwiek ostatnio mechnik mi powiedział że te textary ostatnimi czasy się popsuły i potrafią piszczeć.

Textary mam u siebie z tyłu niedawno załozone, z przodu ferodo wymieniane za jednym zamachem i póki co nic nie piszy, dobrze hamuje, jedynie po kilku mocniejszych dohamowaniach śmierdzi jakby się sprzegło paliło, zganiam to na klocki i na to że mają póki co 2500km najechane. W kabinie smrodka nie czuć :)

Pozdrawiam

temat rzeka. Ja u siebie założyłem ATE wentylowane i klocki też ate. Nie piszczy, 5000km i jeszcze nie biją :)

Kupowałem tutaj

Ponieważ brałem nieco więcej klamotów, to i ceny dostalem dobre. Znajomy tanio sprzęgło kupił. Kurcze, powinienem mieć zniżkę za reklame :]