Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Wyciagniecie licznika w e36

Rekomendowane odpowiedzi

Temacik był już kiedyś poruszany - niestety maximus , jeśli nie masz regulacji wysokości kolumny kierownicy to koło kierownicy trzeba ściągnąc (dlatego ja się do tego też zabieram jak pies do jeża :wink: )

Wejdź na realoem i zobacz jak są śruby rozmieszczone - a najlepiej - poszukaj na forum bo pamiętam , że był dokładny opis.

Pozdr.

mam 2 ramienna :(

Chyba 4-ramienną :wink: 2-ramienną miał polonezy i duże fiaty :mrgreen:

Co do wykręcania - tak jak pisze Wojtek - odpinasz aku, poczekaj chwilę i potem delikatnie bierzesz się za podważanie poduchy. Potem śrubencje a potem już nie wiem, bo nie próbowałem :mrgreen:

Pozdr.

Może pomogę może nie w mojej E30 z poduchą nie miałem problemu z tyłu kierownicy są dwie śruby na gwiazdkę odkręcamy i poducha odchodzi odłączyłem kabelek przy wtyku (i tu zdaje sie wychodzi nam błąd w komputerze za każdorazowym zdjęciu poduchy) odkręcamy mocującą śrubę kierownicy i reszta powinna już pójść montaż to samo na ustawionych centralnie prosto kołach zakładam kierownice dokręcam załączam poduchę do wtyku skręcam i tyle z tego miałem poducha musi dostać impuls elektryczny by wybuchła więc nie wiem w czym problem:D

Zgadzam sie z przedmówcą jednakże jeśli odpinasz poduchę przy wyłączonym zapłonie, i nie przekręcisz kluczyka dopóki jej nie zapniesz zpowrotem to raczej błędu żadnego nie będzie. Żeby dobrze zmontować później kierkę na wieloklin radziłbym zaznaczyć sobie jak byla przed zdjęciem.

nie sciagaj kierownicy :P nie baw sie w zadne odpinanie ani nic. Odkrec licznik, odkrec to pod kierownica i wypchnij licznik.Poglowkuj troche i wyciagnij. przesuwajac z kierownica w prawa strone.wystarczy troszke sie pomeczyc,dopiero bedzie meczarnia z wyciagnieciem kostek.Jesli masz duze rece to bedzie ciezko.A kostki odpinaja sie do gory,sa tam takie zaczepy. DASZ RADE 8) Pozdro <bmw_3>

• 1 miesiąc temu...