maximus Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 wiem ze to szeroki temat i wiele razy byl poruszany ale powiedzcie mi jak wyciagnac licznik w e36 w ktorej nie ma regulacji kierownicy probowalem juz wiele sposobow i niestety mi niewychodzi. co doradzicie robil juz ktos cos takiego, moze jakies foty by sie znalazly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Może trzeba zdjąć kierownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 17 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 tez juz o tym myslalem ale czy napewno trza? niechce mi sie bawic z poduszkami powietrznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Temacik był już kiedyś poruszany - niestety maximus , jeśli nie masz regulacji wysokości kolumny kierownicy to koło kierownicy trzeba ściągnąc (dlatego ja się do tego też zabieram jak pies do jeża :wink: ) Wejdź na realoem i zobacz jak są śruby rozmieszczone - a najlepiej - poszukaj na forum bo pamiętam , że był dokładny opis. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 18 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 wiesz bazylku szukalem i cos niemoglem znalesc ale sprobuje jesczze raz a jak mam poduche to niebedzie lipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 wiesz bazylku szukalem i cos niemoglem znalesc ale sprobuje jesczze raz a jak mam poduche to niebedzie lipy? nie powinno, jeśli odłączysz akumulator, poczekasz dla pewności 15 minut, i dopiero wtedy zabierzesz się za odłączanie poduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarku Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Jeśli bys mial kierownicę 3-ramienną (a chyba nie masz) to nie trzeba jej zdejmować by wyjąć licznik..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 18 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 mam 2 ramienna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 mam 2 ramienna Chyba 4-ramienną :wink: 2-ramienną miał polonezy i duże fiaty :mrgreen: Co do wykręcania - tak jak pisze Wojtek - odpinasz aku, poczekaj chwilę i potem delikatnie bierzesz się za podważanie poduchy. Potem śrubencje a potem już nie wiem, bo nie próbowałem :mrgreen: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 18 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 cos czuje ze jednak go nie wyciagne bo bede sie bal ze cos sie z poducha stanie i ze wystrzeli jakies specjalne kombinacje przy jej wyciaganiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Może pomogę może nie w mojej E30 z poduchą nie miałem problemu z tyłu kierownicy są dwie śruby na gwiazdkę odkręcamy i poducha odchodzi odłączyłem kabelek przy wtyku (i tu zdaje sie wychodzi nam błąd w komputerze za każdorazowym zdjęciu poduchy) odkręcamy mocującą śrubę kierownicy i reszta powinna już pójść montaż to samo na ustawionych centralnie prosto kołach zakładam kierownice dokręcam załączam poduchę do wtyku skręcam i tyle z tego miałem poducha musi dostać impuls elektryczny by wybuchła więc nie wiem w czym problem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez318 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Zgadzam sie z przedmówcą jednakże jeśli odpinasz poduchę przy wyłączonym zapłonie, i nie przekręcisz kluczyka dopóki jej nie zapniesz zpowrotem to raczej błędu żadnego nie będzie. Żeby dobrze zmontować później kierkę na wieloklin radziłbym zaznaczyć sobie jak byla przed zdjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 nie sciagaj kierownicy nie baw sie w zadne odpinanie ani nic. Odkrec licznik, odkrec to pod kierownica i wypchnij licznik.Poglowkuj troche i wyciagnij. przesuwajac z kierownica w prawa strone.wystarczy troszke sie pomeczyc,dopiero bedzie meczarnia z wyciagnieciem kostek.Jesli masz duze rece to bedzie ciezko.A kostki odpinaja sie do gory,sa tam takie zaczepy. DASZ RADE 8) Pozdro <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Wiem, ze to stary temat, ale dzis wymienialem licznik w E36 i wychodzi bez problemu, w prawa strone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi