Gość Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9217256&rfbawp=1190050409.990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 ...i co...zabuli kare, egzamin zda i znowu będzie odwalać takie numery <bmw_4> <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Wczoraj wieczorem wracałem z Kudowy Z. do wrocka. Ruch duży, miejsc do wyprzedzania mało i oczywiście jeden pas w kierunku jazdy. Zaznaczę tylko, że jak jechałem w sobotę rano do Kudowy to droga na wysokości Bardo zamknięta bo wypadek jakiś. Wracając do niedzielnego wieczoru... Ford Puma jeszcze na czarnych blachach szalał po prostu - zakręt w lewo - nic nie widac, podwójna ciągła i korowód samochodów - ale szczylek (na oko właśnie 18-19) ma głęboko wszelkie przepisy i ludzi na drodze i wyprzedza. Już w lusterku go wypatrzyłem wcześniej, więc profilaktycznie zrobiłem większy odstęp między samochodem przede mną. I dobrze - bo Puma wjechała - już na zakręcie - tuż przed zderzak auta przede mną, które to hamowało z piskiem opon żeby w niego nie uderzyc. Myślicie, że koleś z Pumy jakoś zareagował ?? Tak - dodał zaraz jeszcze mocniej gazu i znowu wyprzedzał (z przeciwka jadą samochody)... Zniknął z mojego pola widzenia po kilku sekundach ale za chwilę widziałem jak auto z przeciwka wznosi tumany kurzu bo musiało ostro zjechac na pobocze... Kiedyś chyba nie wytrzymam i zajadę takiemu drogę... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Zniknął z mojego pola widzenia po kilku sekundach ale za chwilę widziałem jak auto z przeciwka wznosi tumany kurzu bo musiało ostro zjechac na pobocze .... i w takich sytuacjach lubie jazde cieżarówką :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 No tak Mordulec - TiR-em nie zjedziesz na bok - ale co zabijesz gościa (zazwyczaj jedzie z dziewczyną/żoną/dzieckiem) i będziesz musiał z tym życ... kurde strasznie to frustrujące - jechałem zupełnie spokojnie (jak większośc na szczęscie) drogą bo duży ruch - a i tak o mało co brałbym udział w wypadku... i to nie pierwszy raz zresztą :evil: Nie mam pomysła na taką postawę... <bmw_4> Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 ale co zabijesz gościa (zazwyczaj jedzie z dziewczyną/żoną/dzieckiem) i będziesz musiał z tym życ Bazyl wchodzimy na troche głębsze rozważania psychologiczno-etyczne :wink: temat mozna rozpatrywac na wiele przypadków .... ale sory w tej konkretnej sytuacji odpowiedz była by jedna gosc sam by sie zabił <bmw_4> Swoją drogą nie bardzo rozumiem w pierwszym poscie okreslasz typa jako buraka a z posta nizej wynika ze jest Ci go szkoda ze sie zabije albo zabije jeszcze kilka innych osób itp heh troche to niekonsekwentne podejscie do tematu <bmw_4> No offence :gril: bmw_beer <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Bazyl trzeba było ostro hamować jak był za Toba i wtedy wyskoczyć,nastukać mu i odszkodowanie odebrać :mrgreen: . Często jeździsz w moje strony? Jak jechałeś do Kudowy to przejeżdżałeś przez Szczytną. Fajna miejscowość nie? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Ja ogólnie lubię pofilozofowac Marcinie :wink: wiadomo, że jak widzę głąba jednego z drugim to mam ochotę coś zrobic niezgodnego z dobrymi obyczajami lub z prawem <bmw_4> ale jest coś takiego jak konsekwencje :wink: Nie wnikajmy w te poważne tematry - lepiej pomyślec jak można temu zapobiec (wiariatom na drogach) Patryk - Szczytno - wracałem po zmroku i specjalnie nie rozglądałem się na boki (zależało mi na dojechaniu do domu) :wink: Ale skoro o tym wspominasz to następnym razem zwrócę baczniejszą uwagę <bmw_2> Aha - byłem tam na weselu kumpla - pierwszy raz od kilku lat :? Powinienem częściej ?? bmw_beer bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Bazyl trzeba było ostro hamować jak był za Toba i wtedy wyskoczyć,nastukać mu i odszkodowanie odebrać :mrgreen:0Niby mógłby tak zrobić, ale raz że później miałby problemy ze sprzedażą auta, dwa, że Bazyl raczej nie byłby szczęśliwy z tego że musiałby dojeżdzać PKS'em do wrocka, i później przesiadać sie pare razy, juź nawet nie wspomne o urazach kręgosłupa które często się zdarzają przy najechaniach. Zresztą nie wiem czy debil by sie czegoś nauczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Ja ogólnie lubię pofilozofowac Marcinie :wink: wiadomo, że jak widzę głąba jednego z drugim to mam ochotę coś zrobic niezgodnego z dobrymi obyczajami lub z prawem <bmw_4> ale jest coś takiego jak konsekwencje :wink: Nie wnikajmy w te poważne tematry - lepiej pomyślec jak można temu zapobiec (wiariatom na drogach) Heh to sobie poteoretyzujemy :lol: Nie wiem czy pamietasz ale jakis czas temu we włoszech podniesiono maksymalna dopuszczalna predkosc na autbanah ze 130 do 150kmh i o dziwo ilosc wypadkow zmalała .... przenosząc to do tej konkretnej sytuacji według mnie to nie predkośc jest główna przyczyna wypadków tylko niestosowanie sie do zakazów wyprzedzania , przekraczanie linii ciągłych itp (nie mowie o ograniczeniach predkosci) gdyby kierowcy jezdzili szybciej nawet z predkosciami 120 (poza terenem zabudowanym) za to nie łamiąc zakazów wyprzedzania wypadków było by mniej a ruch odbywał by sie płynniej bo ludzie pozostawali by krócej w ruchu , heh ot taka moja teoria :lol: A wracajac jeszcze do autobanów to ja zawsze miałem cos takiego jezdząc przez niemcy francje ze jak posmigałem po autostradzie z troche wiekszymi predkosciami to wjezdzajac do miasta kompletnie mi sie nie spieszyło zwyczajnie jechałem 50-60 bo odpowiednia ilosc adrenaliny była na autostradzie (dziwna sprawa troche) :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Myślę, że w tym właśnie złapałeś problem - bo wszędzie się śpieszymy. A gdyby tak dla odmiany w każdym kierunku byłaby autostrada (taka prawdziwa, nie jak w Polsce droga krajowa nazwana autostradą :wink: ) to ilośc wypadków bardzo by zmalała. Owszem - słyszy się o wypadkach na tych drogach, ale sporadycznie (sam bym się zimą zabił - pamiętacie :oops: ) Ale na pewno blacharze zajeli by się stłuczkami na parkingu a nie zmasakrowanymi wrakami :wink: Ja też mam to zachowanie - po szybkiej jeździe na trasie do miast wjeżdżam zdecydowanie wolniej <bmw_1> PS. Autostrady będą już w 2012 buehehehehehehehe :mrgreen: Pozdr. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Właśnie, tak jak jeden komentujący ten artykuł zauważyłem, że przeważnie takie cwaniaczki jeżdżą w białych czapeczkach. Nic nie mam do białych czapeczek lub kolorowych, ale jak widzę w E30, E36, golf III, to jakoś źle mi się kojarzy. Kiedyś dresik ..... dziś czapeczka :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 przyznam sie ze jak ja widze cos takiego to specjalnie podjezdzam pod zderzak auta z przodu i kiedy ktos zaczyna wyprzedzac nech sie liczy z tym ze przedemna nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Znalazłem kolejnego ale żeby oddac sprawiedliwośc - nie tylko kierowcy <bmw> to buraki patrz poniżej: http://www.youtube.com/watch?v=N4kOIHofrA0&mode=related&search= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 a tak to wygląda ze środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka3088 Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 a chociaz Kudowa ci sie spodobala? o tym wypadku kolo Barda jest strasznie glosno zginely osoby kore byly z mojej miescowosci zostawily rodzine , dzieci. na drogach robi sie co raz niebezpieczniej. zapraszam ponownie do kudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 a tak to wygląda ze środka kretyn pasow nie mial zapietych... ale masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 a chociaz Kudowa ci sie spodobala? o tym wypadku kolo Barda jest strasznie glosno zginely osoby kore byly z mojej miescowosci zostawily rodzine , dzieci. na drogach robi sie co raz niebezpieczniej.zapraszam ponownie do kudowy Pewnie, że się podobała :mrgreen: Kudowa jest bardzo ładna - byłem nad stawem z mnóstwem rybek i wyspą na środku uklon_bmw cała alejka super się prezentowała - ale wody zdrojowej nie piłem :wink: :? Będe na pewno ponownie - next year <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Wiecie, z ta nadmierną prędkością to nie zawsze jest tak niedobrze. Oczywiście jak ktoś wyprzedza na kretyna to inna sprawa, ale to równie dobrze może zrobić przy małej prędkości, nieprawdaż?? Ostatnio jak wracałem z TDC z Poznania to utkwiła mi właśnie sytuacja kiedy ktoś jechał wolno, koło 70km/h. Droga suchutka, przejrzystość elegancka i wogóle można polecieć więcej. Problem był w tym że tego golfa jadącego 70km/h chciały i wyprzedzały także ciężarówki, z racji gabarytów trochę im to zajmowało i myślę że nie raz i nie dwa zdarzały się sytuacje podbramkowe kiedy kierowca ciężarówki wyprzedzał takiego zawalidrogę. Trzeba po prostu jeździć z głową i w zalezności od warunków jakie panują na drodze. Niekoniecznie szybko znaczy niebezpiecznie i niekoniecznie wono znaczy zawsze bezpiecznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 jak juz kiedys pisalem - idiotow nie sieja, sami sie rodza. Co do braku wyobrazni - nie tylko polakow - wczoraj wyjezdzajac ze Stuttgartu minelo mnie ladniutkie porshe, nic w tym dziwnego, gdyby nie to ze padalo strasznie, a ja mialem 170... minal mnie jakbym stal. ujechalem 30 km dalej... i widok dosc ponury - staranowane bariery na ok 200 m dlugosci, kawalki owego porshe porozrzucane po calej autostradzie, pogotowie i policja... szczesliwie ze nie zrobil krzywdy nikomu wiecej. Tyle ze plus dla niemcow za zorganizowanie ruchu - oznaczenie wypadku ok 1 km przed miejscem zdarzenia itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 jak juz kiedys pisalem - idiotow nie sieja, sami sie rodza.Co do braku wyobrazni , padalo strasznie, a ja mialem 170... ... nic nie mówię tak se tylko cytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 wiem o czym myslisz, ale: 3 pasy w kazda strone to nie to samo co po 1 w kazdym kierunku, i 170 to nie ponad 200 jak mialo tamto:) poza tym mam wspomaganie elektronika nowe opony i auto swiezo po serwisie:) no wiem wiem, niewiele to tlumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 nie brnij oggy :wink: ważne, że wiesz co było nie tak :wink: do zeszłej zimy ja też nie robiłem różnicy przy różnej pogodzie - teraz nawet lekki deszcz i noga z gazu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 ehh no wiem wiem. ogolnie tez zwolnilem po tym jak rowik kiedys zaliczylem. A w ogole to mam humor totalnie do bani dzisiaj:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 wiem o czym myslisz, ale: 3 pasy w kazda strone to nie to samo co po 1 w kazdym kierunku, i 170 to nie ponad 200 jak mialo tamto:) poza tym mam wspomaganie elektronika nowe opony i auto swiezo po serwisie:) no wiem wiem, niewiele to tlumaczy a "prosiaczek" to pewnie mial łyse opony, zepsute hamulce i tylko jeden pas ruchu a auto w serwisie ostatni raz zostawił 5 lat temu.... oj oggy oggy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi