Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

jakie tarcze do mojej buni?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

wczoraj mechanik postawił mnie przed faktem dokonanym i musze wymienićwszystkie tarcze w mojej buni i stąd moje pytanie...może ktośpoleci mi jakieś dobre tarcze w rozsądnej cenie i klocki do tego?bo to co znalazłem na allegro...hmmm.tarcze wentylowane poniżej 100zł?!jak dla mnie to śmieszne i raczej małorealne ze za tą kwote otrzymam coś dobrego.więc prosze o pomoc i może o jakieś namiaryna na jakiś dobry sklep.

pozdrawiam

Nie dziękuje ale postoje :) pracuje w TRW...

Więc pewnie wybiore ATS albo Brembo

Hahaha :D

U mnie robi się tuleje metalowo-gumowe między innymi do lemfoerdera czy febi, wszystko idzie na pierwszy montaż, także w pełni Cię rozumiem :)

Tyle że jak kupiłem drążki kierownicze lemfoerdera to już przejechały 30kkm i nie pukają, także wieszz......

Na pocieszenie Ci dodam że znajoma pracuje w firmie któa robi korpusy do zacisków hamulcowych z logiem ATE, do TRW zresztą też robią i też tego bym nie kupował ;)

Ale coś trzeba kupić a jednak te firmy okazują się najmniej awaryjne i wadliwe:)

Pozdrawiam

Dzisiaj dostałem odpowiedź ze sklepu który wystawia się na alledrogo.

Do mnie na tył tarcze wentylowane:brembo 350zł, ATE chyba 290(albo odwrotnie) Lucas 215zł :)

Z racji tego że mechnik poleca mi te Lucasy i do tej pory nie zawiodłem się na jego zaleceniach to kupuję Lucasy które są w dobrej cenie.

Tu masz linka do tarcz w komplecie z klockami na przód:

http://www.allegro.pl/item248821573_tarcze_klocki_hamulcowe_trw_lucas_bmw_e36_e46.html

Pozdrawiam

Jakie teraz masz tarcze(te zużyte) -wentylowane czy zwykłe?

Jeśli wentylowane to ok i kupuj z górnej półki -ATE/Brembo jeśli chcesz pojeżdzic na nich kilka sezonów(kilka wymian klocków)

Jeśli zwykłe to również ATE/Brembo-jeżeli z racji zużycia zwykłych tarcz chcesz przy okazji zmienic je na wentylowane to nie zapomnij o zaciskach bo zmieniając tarcze zwykłe na wentylowane musisz zmienic też zacisk

Ja przed zimą zaopatruje się w brembo(przód /tył)