misiosl Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 witam wczoraj mechanik postawił mnie przed faktem dokonanym i musze wymienićwszystkie tarcze w mojej buni i stąd moje pytanie...może ktośpoleci mi jakieś dobre tarcze w rozsądnej cenie i klocki do tego?bo to co znalazłem na allegro...hmmm.tarcze wentylowane poniżej 100zł?!jak dla mnie to śmieszne i raczej małorealne ze za tą kwote otrzymam coś dobrego.więc prosze o pomoc i może o jakieś namiaryna na jakiś dobry sklep. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 wystarczy ze pujdziesz do sklepu motoryzacyjnego i powiesz im odrazu ze chcesz z gornej polki. Napewno Ci doradza. Albo poszukaj cos konkretnego np Brembo czy juz ATE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Do przodu brałbym z górnej półki,a do tyłu raczej tańsze. Zależy ile masz kasy,ale ATE sa naprawdę dobre. Klocki podobnie,przód dobre,tył mniej ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Ja myśle nad zakupem ATE ale też polecają mi tarcze EBC choć nic o nich nie słyszałem..może ma ktoś takie tarcze albo coś o nich słyszał?porsze o opinie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Mój mechanik się uparł na tylne tarcze do mnie TRW Lucasa, no i takie kupię a z tego co sprawdzałem to nie są łatwo dostępne, ale do tej pory doradzał mi dobrze to nie będę kombinował. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Nie dziękuje ale postoje pracuje w TRW... Więc pewnie wybiore ATS albo Brembo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Nie dziękuje ale postoje pracuje w TRW...Więc pewnie wybiore ATS albo Brembo Hahaha U mnie robi się tuleje metalowo-gumowe między innymi do lemfoerdera czy febi, wszystko idzie na pierwszy montaż, także w pełni Cię rozumiem Tyle że jak kupiłem drążki kierownicze lemfoerdera to już przejechały 30kkm i nie pukają, także wieszz...... Na pocieszenie Ci dodam że znajoma pracuje w firmie któa robi korpusy do zacisków hamulcowych z logiem ATE, do TRW zresztą też robią i też tego bym nie kupował Ale coś trzeba kupić a jednak te firmy okazują się najmniej awaryjne i wadliwe:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAWAŁ Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Jak byś chciał oryginalne tarcze z logo BMW to mogę się dowiedzieć o w jakiej były by cenie nowe lub używane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 27 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 orginały bmw strasznie drogie:( więc chyba pozostaje Brembo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Dzisiaj dostałem odpowiedź ze sklepu który wystawia się na alledrogo. Do mnie na tył tarcze wentylowane:brembo 350zł, ATE chyba 290(albo odwrotnie) Lucas 215zł Z racji tego że mechnik poleca mi te Lucasy i do tej pory nie zawiodłem się na jego zaleceniach to kupuję Lucasy które są w dobrej cenie. Tu masz linka do tarcz w komplecie z klockami na przód: http://www.allegro.pl/item248821573_tarcze_klocki_hamulcowe_trw_lucas_bmw_e36_e46.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Jakie teraz masz tarcze(te zużyte) -wentylowane czy zwykłe? Jeśli wentylowane to ok i kupuj z górnej półki -ATE/Brembo jeśli chcesz pojeżdzic na nich kilka sezonów(kilka wymian klocków) Jeśli zwykłe to również ATE/Brembo-jeżeli z racji zużycia zwykłych tarcz chcesz przy okazji zmienic je na wentylowane to nie zapomnij o zaciskach bo zmieniając tarcze zwykłe na wentylowane musisz zmienic też zacisk Ja przed zimą zaopatruje się w brembo(przód /tył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 28 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 mam wentylowane tarcze więc spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi