abnamro Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Panowie mam pytanko, czy miał ktoś z Was jakąś styczność z tymi oponami?? (tylko o zimowe mi chodzi). Jako, że od ponad miesiaca posiadam nowe autko to czeka mnie wydatek na oponki. Slyszalem opinie że sa niezłe i na zime idealne. Choz z wlasnego doswaidczenia wiem, że przy tylnim napedzie trzeba ważyć słowo "idealne" heh. A moze ktos poleci jakieś inne oponki. Aktualnie leże w gipsie i mam czas na rozmyslanie hehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 NOkiany są od "fińczyków"(wiem że finów, ale Giertych mówi fińczyków, a to minister edukacji ) więc na zimę powinny być OK, sprawdź sobie na www.opony.com.pl . U siebie na zimę mam Michelin Pilot chyba 2 i nie zamieniłbym ich na żadne inne opony. Na śniegu jeżdżą bardzo ładnie, a dodatkowo na mokrym i suchym też jest bez zastrzeżeń. Także ja polecam Michelinki, używane w bdb stanie można znaleźć w dobrej cenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnamro Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Co do uzywanych opon, a szczegolnie zimowek to mowie im zdecydowanie nie. Nowe zimowki, a nawet uzywane po 1 sezonie to niebo a ziemia. No a polecane przez Ciebie michelinki nie sa chyba za tanie, ale poczytam o nich i moze jakas wyprzedaz sie gdzies trafi. Co do Nokianow to kombinuje dokladnie tak samo jak Ty, czyli "fińczycy heh" jak nikt na swiecie powinni sie znac na zimowkach. Dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Co roku Auto Świat (mam wszystkie nr-y 8) ) robi test opon na lato /zima. Jak odkopie odpowiedni numer to dam Ci znac co tam o Nokianach myślą :wink: <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Jeśli dobrzepamietam to nokian w tym teście kiepsko wyszedł bo to był nokian dla"finczyków" robiony przez chinczyków :mrgreen: Ja na zime mam już continentalki-zobacze jak sie sprawują a poprzednie sezony to dunlop i firestone sprawowały się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnamro Opublikowano 25 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Co roku Auto Świat (mam wszystkie nr-y 8) ) robi test opon na lato /zima. Jak odkopie odpowiedni numer to dam Ci znac co tam o Nokianach myślą :wink: <bmw_2> byłbym wdzięczny bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Jak obiecałem tak robie <bmw_2> Źródło of coz AUTO Świat wydanie listopadowe: (test zimówek) I. trakcja/siła ciągu: 1. pirelli 2. goodyear 3. semperit 4. Nokian 5. Hankook 6. Vredestein 7. Michelin 8. Bridgestone 9. Dunlop 10. Fulda III. prowadzenie na śniegu: 1. Hankook 2. Nokian 3. Semperit 4. Pirelli 5. Vredestein 6. Goodyear 7. Michelin 8. Bridgestone 9. Dunlop 10. Fulda II. Hamowanie na śniegu: 1. Goodyear 2. Pirelli 3. Dunlop 4. Hankook 5. Vredestein 6. Bridgestone 7. Semperit 8. Michelin 9. Nokian 10. Fulda IV Slalom na śniegu 1. Hankook 2. Goodyear 3. Semperit 4. Nokian 5. Pirelii 6. Dunlop 7. Michelin 8. Vredestein 9. Bridgestone 10. Fulda Aquaplanning na prostej 1. Goodyear 2. Fulda 3. Dunlop 4. Vredestein 5. Michelin 6. Nokian 7. Bridgestone 8. Pirelli 9. Semperit 10. Hankook Aquaplanning na zakręcie 1. Dunlop 2. Fulda 3. Goodyear 4. Vredestein 5. Hankook 6. Michelin 7. Semperit 8. Nokian 9. Bridgestone 10. Pirelli Prowadzenie na mokrym 1. Vredestein 2. Pirelli 3. Bridgestone 4. Nokian 5. Dunlop 6. Semperit 7. Michelin 8. Goodyear 9. Fulda 10. Hankook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi