mariusz27 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 czy ktos wie do czego sluza kontrolki pod predkosciomierzem jest ich chyba 7 prostokatnych i ostatnie dwie to czerwone....bo raz u mnie swieca a raz wogule nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapa Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 jestem laikiem i być może coś palnę : jest to jakiś tam okres który pozostał do przegladu lub wymiany oleju : zielone jeszce można a czerwone informują, ze zbliża sie przegląd Jako ze jestem laik to jeżeli źle powiedziałem to sorki :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz27 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 dzieki serdeczne. mam jeszcze jeden problem. jak jade w dluzsza trase,to mi silnik sam gasnie ele jeszcze auto sie toczy,wbijam wtedy trojke,lub dwujke i odpala ponownie-zna ktos moze przyczyne tych dzialan bmw. juz wymienilem sporo rzeczy,ale nadal cos jest nie tak. czasami nawet krece zaplonem,dym z rury idzie ale z odpalenia nici,ale poczekam pare minut i zaraz pali odrazu-prosze o pomoc,bo juz mam dosc wydawania kasy u mechanikow. z gory serdeczne dzieki. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 czy ktos wie do czego sluza kontrolki pod predkosciomierzem jest ich chyba 7 prostokatnych i ostatnie dwie to czerwone....bo raz u mnie swieca a raz wogule nie. Kontrolki rzeczywiście służą do wyznaczania terminu zbliżającego się przeglądu. Są 3 kolory - zielony / żółty / czerwony :wink: Zwykle "inspekcje" kasuje zakład wymieniający olej. Można to również zrobic samemu <bmw_2> mam jeszcze jeden problem. jak jade w dluzsza trase,to mi silnik sam gasnie ele jeszcze auto sie toczy,wbijam wtedy trojke,lub dwujke i odpala ponownie-zna ktos moze przyczyne tych dzialan bmw. juz wymienilem sporo rzeczy,ale nadal cos jest nie tak. czasami nawet krece zaplonem,dym z rury idzie ale z odpalenia nici,ale poczekam pare minut i zaraz pali odrazu-prosze o pomoc,bo juz mam dosc wydawania kasy u mechanikow. Może najpierw napisz co już wymieniłeś - będzie łatwiej (metodą eliminacji) dojśc do źródła problemu :wink: <bmw_2> Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 mariusz27 napisał/a:czy ktos wie do czego sluza kontrolki pod predkosciomierzem jest ich chyba 7 prostokatnych i ostatnie dwie to czerwone....bo raz u mnie swieca a raz wogule nie. Kontrolki rzeczywiście służą do wyznaczania terminu zbliżającego się przeglądu. Są 3 kolory - zielony / żółty / czerwony Zwykle "inspekcje" kasuje zakład wymieniający olej. Można to również zrobic samemu mala poprawka, kolorowe kontrolki sa od zblizajacego sie cczsu wymiany oleju kontrolka oznczajaca zblizajacy sie termin przegladu to maly pomranczowy zegarek nad kontrolkami od oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 mariusz27 napisał/a:czy ktos wie do czego sluza kontrolki pod predkosciomierzem jest ich chyba 7 prostokatnych i ostatnie dwie to czerwone....bo raz u mnie swieca a raz wogule nie. Kontrolki rzeczywiście służą do wyznaczania terminu zbliżającego się przeglądu. Są 3 kolory - zielony / żółty / czerwony Zwykle "inspekcje" kasuje zakład wymieniający olej. Można to również zrobic samemu mala poprawka, kolorowe kontrolki sa od zblizajacego sie cczsu wymiany oleju kontrolka oznczajaca zblizajacy sie termin przegladu to maly pomranczowy zegarek nad kontrolkami od oleju :oops: :oops: <bmw_1> <bmw_1> true true <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapa Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 dzięki i ja czegoś się doiedziałem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz27 Opublikowano 24 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 dziekuje serdecznie za odpowiedzi. A z tymi czesciami,o kturych napisalem ze wymienilem,to czesci inne ,nie majace w sumie nic wspulnego z tym problemem o ktorym pisalem,ze autko mi gasnie w czasie jazdy. chodzilo mi tylko o to,ze juz wlozylem tyle kasy ,a nieznam sie na mechanice ,wiec mechanicy zdzieraja ile sie da. Jesli ktos moze powiedziec co mniej wiecej moze byc przyczyna tego ze autko gasnie podczas jazdy,to bylbym ogromnie wdzieczny. pozdrawiam. [ Dodano: 26 Wrzesień 07, 20:33 ] niech mi ktos z uzytkownikow napisze.jesli niemam iskry ,a po chwili mam i tak czesto sie zmienia,to co mam sprawdzic i wymienic ? z gory dziekuje. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1976 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 sprawdź dobrze niektóre bmw mają tak że jak inspekcja oleju świeci na czerwono to wyłącza silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 sprawdź dobrze niektóre bmw mają tak że jak inspekcja oleju świeci na czerwono to wyłącza silnik Niektóre czyli które :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 sprawdź dobrze niektóre bmw mają tak że jak inspekcja oleju świeci na czerwono to wyłącza silnik silnik to stanie jak olej w silniku nie bedzie! ale nie przez informacje o zmianie oleju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 rychu miał chyba na myśli, że komp przełącza się w tryb awaryjny i jeździ bardzo wolno. Komputer odcina silnik tylko i wyłącznie (tak mi się wydaje) w przypadku zadziałania immobilizera - ewentualnie w przypadku stwierdzenia awarii. Ale samo świecenie kontrolki CHECK nie odcina silnika :wink: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Sprawdz tez kable i swiece czy nie maja przebicia ja tak mialem w swojej ze gasl mial problemy z odpalaniem wymienilem kabelki i juz wszystko dobrze jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan_ Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 mi sie palil ostatni check jak mialem pusty zbiornik spryskiwacza a jak mrugnol olej na komputerku to odrazu wlaczyla sie inspekcja, chociaz ze swiezo skasowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi