Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

BMW-e 30 z 90 roku

Rekomendowane odpowiedzi

jestem laikiem i być może coś palnę : jest to jakiś tam okres który pozostał do przegladu lub wymiany oleju : zielone jeszce można a czerwone informują, ze zbliża sie przegląd

Jako ze jestem laik to jeżeli źle powiedziałem to sorki :oops:

dzieki serdeczne. mam jeszcze jeden problem. jak jade w dluzsza trase,to mi silnik sam gasnie ele jeszcze auto sie toczy,wbijam wtedy trojke,lub dwujke i odpala ponownie-zna ktos moze przyczyne tych dzialan bmw. juz wymienilem sporo rzeczy,ale nadal cos jest nie tak. czasami nawet krece zaplonem,dym z rury idzie ale z odpalenia nici,ale poczekam pare minut i zaraz pali odrazu-prosze o pomoc,bo juz mam dosc wydawania kasy u mechanikow. z gory serdeczne dzieki. pozdrawiam.

czy ktos wie do czego sluza kontrolki pod predkosciomierzem jest ich chyba 7 prostokatnych i ostatnie dwie to czerwone....bo raz u mnie swieca a raz wogule nie.

Kontrolki rzeczywiście służą do wyznaczania terminu zbliżającego się przeglądu. Są 3 kolory - zielony / żółty / czerwony :wink: Zwykle "inspekcje" kasuje zakład wymieniający olej. Można to również zrobic samemu <bmw_2>

mam jeszcze jeden problem. jak jade w dluzsza trase,to mi silnik sam gasnie ele jeszcze auto sie toczy,wbijam wtedy trojke,lub dwujke i odpala ponownie-zna ktos moze przyczyne tych dzialan bmw. juz wymienilem sporo rzeczy,ale nadal cos jest nie tak. czasami nawet krece zaplonem,dym z rury idzie ale z odpalenia nici,ale poczekam pare minut i zaraz pali odrazu-prosze o pomoc,bo juz mam dosc wydawania kasy u mechanikow.

Może najpierw napisz co już wymieniłeś - będzie łatwiej (metodą eliminacji) dojśc do źródła problemu :wink: <bmw_2>

Pozdr.

mariusz27 napisał/a:

czy ktos wie do czego sluza kontrolki pod predkosciomierzem jest ich chyba 7 prostokatnych i ostatnie dwie to czerwone....bo raz u mnie swieca a raz wogule nie.

Kontrolki rzeczywiście służą do wyznaczania terminu zbliżającego się przeglądu. Są 3 kolory - zielony / żółty / czerwony Zwykle "inspekcje" kasuje zakład wymieniający olej. Można to również zrobic samemu

mala poprawka, kolorowe kontrolki sa od zblizajacego sie cczsu wymiany oleju

kontrolka oznczajaca zblizajacy sie termin przegladu to maly pomranczowy zegarek nad kontrolkami od oleju ;)

mariusz27 napisał/a:

Kontrolki rzeczywiście służą do wyznaczania terminu zbliżającego się przeglądu. Są 3 kolory - zielony / żółty / czerwony Zwykle "inspekcje" kasuje zakład wymieniający olej. Można to również zrobic samemu

mala poprawka, kolorowe kontrolki sa od zblizajacego sie cczsu wymiany oleju

kontrolka oznczajaca zblizajacy sie termin przegladu to maly pomranczowy zegarek nad kontrolkami od oleju ;)

:oops: :oops: <bmw_1> <bmw_1> true true <bmw_2>

dziekuje serdecznie za odpowiedzi. A z tymi czesciami,o kturych napisalem ze wymienilem,to czesci inne ,nie majace w sumie nic wspulnego z tym problemem o ktorym pisalem,ze autko mi gasnie w czasie jazdy. chodzilo mi tylko o to,ze juz wlozylem tyle kasy ,a nieznam sie na mechanice ,wiec mechanicy zdzieraja ile sie da. Jesli ktos moze powiedziec co mniej wiecej moze byc przyczyna tego ze autko gasnie podczas jazdy,to bylbym ogromnie wdzieczny. pozdrawiam.

[ Dodano: 26 Wrzesień 07, 20:33 ]

niech mi ktos z uzytkownikow napisze.jesli niemam iskry ,a po chwili mam i tak czesto sie zmienia,to co mam sprawdzic i wymienic ? z gory dziekuje. pozdrawiam.

rychu miał chyba na myśli, że komp przełącza się w tryb awaryjny i jeździ bardzo wolno. Komputer odcina silnik tylko i wyłącznie (tak mi się wydaje) w przypadku zadziałania immobilizera - ewentualnie w przypadku stwierdzenia awarii. Ale samo świecenie kontrolki CHECK nie odcina silnika :wink:

Pozdr.