Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

jaka jest roznica miedzy zawieszeniem...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. P najblizszym czasie musze zmienic zawieszenie w aucie,czyli amortyzatory itp. Chce rowniez obnizyc auto. to wymiana razem ze sprezynami.

Przy zakupie trzeba oczywiscie podac model i silnik. ja mam 318 wiec oczywiscie wystarczy to,tylko ze chodzi mi o to ze z czasem chce zmienic silnik na 2.8 :twisted: .... Ale napewno zmiana zawieszenia bedzie predzej. Czy :x

jest roznica gdy kupie do 1.8 a puzniej beda one siedzialy na 2.8. czy wytrzymaja one czy lepiej kupic odrazu na 2.8 ? Jest jakas roznica montazu ? rozstawu srub czy cos co wplywa ze musza byc inne?

Serdecznie pozdrawiam <bmw_2>

Witam serdecznie. P najblizszym czasie musze zmienic zawieszenie w aucie,czyli amortyzatory itp. Chce rowniez obnizyc auto. to wymiana razem ze sprezynami.

Przy zakupie trzeba oczywiscie podac model i silnik. ja mam 318 wiec oczywiscie wystarczy to,tylko ze chodzi mi o to ze z czasem chce zmienic silnik na 2.8 :twisted: .... Ale napewno zmiana zawieszenia bedzie predzej. Czy :x

jest roznica gdy kupie do 1.8 a puzniej beda one siedzialy na 2.8. czy wytrzymaja one czy lepiej kupic odrazu na 2.8 ? Jest jakas roznica montazu ? rozstawu srub czy cos co wplywa ze musza byc inne?

Serdecznie pozdrawiam <bmw_2>

Nie wiem czy robiles wywiad ale bankowo musisz wymienic wtedy hamulce jesli masz nie wentylowane zawieszenie skrzynie podobno. Nie oplaca sie z 4cyl na 6cyl...ssprzedasz te auto i za te siano co chcesz wladowac znajdziesz nie dosc ze na r6 to nadodatek moze lepszej feli z klimatronikiem i pelnym kompem.. moim zdaniem bardziej oplacalne i logiczne.. wystarczy poszukac troche.

tylko ze jest glupia sprawa. Nie mieszkam juz w polsce, sprowadzic i przerejstrowac auto sie w tym kraju nie oplaca.Moje auto wyszlo 25 tys za 328 musze zaplacic lekko ponad 60...Kupic w polsce i jezdzic na PL nie moge... I dlatego mysle nad przekladka. Kupic rozbitka i przelozyc wszystko a reszte co brakuje dokupic i moge sie zalozyc ze taniej mi takie cos wyjdzie niz .... :roll:

Pozdro :D

czyli co zarabia sie np. wiecej niz w irlandi/wk brytani? bo jak tam sie prawie 6 razy wiecej zarabia to ile u ciebie bo jak wiecej po przeliczeniu na zlotowki to jade tam na slepo do pracy.

Nie wiem ile zarabiaja w irlandi ani w wk brytani. Srednio za godzine jest 50-70 PLN zdarza sie ze mniej i wiecej.

a co do hamulcow to wiem. Ale najbardziej mnie intrygowalo czy poprostu mozna te do 328 zalozyc na 318. I odpowiedz juz jest :D

Hamulce to jest tak na prawde maly pikus... jak wsadzisz taki silnik to licz sie z tym ze bardzo mocno dociazysz auto z przodu, czyli tylek bedzie o wiele lzejszy i stracisz legendarne wrecz wywazenie BMKi.. i niestety czeka Ci dociazanie tylu zeby nie wylatywac na kazdym zakrecie na chodnik bo si ew koncu piesi obraza :) <bmw_3>