PawełWilk Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Witam. Mam BMW 520i 24v 1992r. Moja buma juz nie chodzi od 2 miesiecy. Wydaje kupe kasy i nadal nie wiem co jest grane. Moja buma(tak jak u kolegi nizej) tez nie chce palic ale tylko jak jest ciepla. U mechanika to samo, palila bez problemu. Na komputerze pokazal sie jednak blad czujnika polozenia walka rozrzadu. Niestety mam ukald SIEMENSA i o uzywanym moge zapomniec. Czeka mnie tylko serwis a tam on kosztuje 500zl. Na cieplym zapala ale nie wkreca sie na obroty i po chwili gasnie. Kolega pozyczyl mi swoj czujnik i to samo ja zimny to pali a jak cieply to zapala ale nie wkreca sie na obroty i gasnie. Czy ktos ma jakis pomysl? Ps. Czy ktos ma taki czujnik uzywany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 sprubuj przełozyc komputer! moze on broi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Witam,ostatnio czytałem w książce bwm na temat wtryskiwacza wstępnego,który się wyłącza po uprzednim impulsie z osobnego wyłącznika temperatury.Chodzi o to ,że wtryskiwacz może wali paliwem w momencie,gdy powinien być już odłączony. Tyle wyczytałem,niechce wprowadzać w błąd.Zresztą mam ten problem w mojej e30 tylko,że u mnie padła pompa paliwa.Zauważyłem jeszcze ,że mam wybebeszony czujnik chyba od tego nijakiego czujnika ,który wyłącza wtryskiwacz wstępny. Narazie nic z tym nie robie bo jeżdże na gazie,ale niedlugo sie tym zajme i dam znać co jest grane pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi