czarnymati Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Mam problem z silniczkiem w mojej e36 sedan silnik 1.8i z 92r. Silnik ma male cisnienie wiec jest slaby,zawory klepia, brak wyciekow. Wielu mechanikow doradzalo mi abym kupil silnik i wymieni bo kapitalka bylaby za droga i bardziej opłacałoby sie wymienic silnik. Mam mozliwosc kupienia silnika po znajomosci w bardzo dobrym stanie za tysiaka, ale jest to silnik 1.8is. Chcialbym sie dowiedziec co dokladnie trzeba wymienic aby wszystko chodzilo tak jak ma chodzic. Prosze o porady, czytalem kilka tematow ale kazdy napisze kilka wersji i nie wiem sam co mam w koncu dokupic Nie chce wstawiac silnika 2 ani 2.5 bo jezeli bym mial wstawiac taki silnik to wolalbym sprzedac to co mam, dolozyc i kupic. Interesuje mnie tylko i wylacznie silnik 1.8is, no chyba ze za duzo bedzie kombinacji to poprostu wstawie 1.8i. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 silnik z kompem , robota Plug&Play no moze wydech od Is wrzucenie m42 jest banalnie proste. Wszystko zostało z m40. pasuje skrzynia biegów, chłodnica, rozrusznik, alternator, pompa wspomagania, miski olejowe. Łapy oczywiście od m42, poduszki natomiast jeśli nie ma od is-a, podchodza spokojnie od m20. Takie własnie założyłem. Chwila spawania przy wydechu i gotowe. Trzeba tylko jakoś zamocować cewki, ale to mały kłopot. Wrzucenie nowej wiazki tez nie jest kłopotliwe. Ktoś tam pisał ze trzeba rozebrać calą deske rozdzielczą, he he.. Oczywiście że nie, nowy komp do schowka, :przewlec" kość i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymati Opublikowano 27 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Acha wszystko jasne. Ciekawi mnie ile kosztuje PnP.... Czy to trzeba zrobic w salonie bmw? czy gdzie indziej sie tym zajmuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 masz sprawnego mechanika to zrobi Ci to w 1 dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 wymina silnika pół dnia i jezdzi! zero filozofi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Witam, a czy w e30 w miejsce 1.8 m40 możne również wstawić is?pewnie mozna,ale ile by to pochłonęło przeróbek? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Witam, a czy w e30 w miejsce 1.8 m40 możne również wstawić is?pewnie mozna,ale ile by to pochłonęło przeróbek?pozdrawiam raczej to samo co w e36 bo to takie same silniki M40 na M42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymati Opublikowano 1 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Wlasnie tego is-a 1.8 ktorego bede bral stoi w e30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert30krak Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 witaj jesli silnik jest od M-42 od e-30 to musisz przerabiac cala wiazke jest to mozliwe tyle ze niewiem czy ktorys mechnik sie tego podejmie bo to duzo roboty a reszt apodchodzi bez problemu . i jeszcze jedno jak juz to tez wstaw sobie jeszcze skrzynie od is -a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 no plugNplay napewno nie jest gdy silniki sa z innych modeli wiec najlepiej szukac od e36 do e36 i od e30 do e30 ma sie rozumiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymati Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Czy silnik m44 bedzie pasowal do e36 z 92 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi