Piotrasek-520 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Witam. Mam takie pytanko, czy można założyć do korbkowych podnośników sam silniczek aby działały elektrycznie(pomijam sterownik i podłączenie).Chodzi mi o to czy można wymontować trzpień od korbki i w to miejsce zamontować silniczek.Może ktoś z forumowiczów widział lub sam robił takie coś.Czy jest jakiś problem z tum montażem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 ja miałem w poprzedniej taka przeróbke ale tego nie robiłem! ale wydaje mi sie chyba napewno ze był cały mechanizm drugo! bo było troche przerobione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Mozna, sasiad takie cos montuje. Nie wiem jak przerabia - niemniej dziala... i daje gwarancje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 nie mozna,poprostu zdemontuj swoje stare podnosniki,sa przynitowane.Kup uzywane,oryginalne elektryczne podnosniki,przynituj do drzwi.Nie daj sie namowic na te uniwersalne podnosniki z allegro,to chinski badziew,za te same pieniadze kupisz uzywany oryginal,jest sto razy lepszy.Elektryke musisz poprowadzic nowa,bo nie masz poprowadzonej na 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 nie mozna,poprostu zdemontuj swoje stare podnosniki,sa przynitowane.Kup uzywane,oryginalne elektryczne podnosniki,przynituj do drzwi.Nie daj sie namowic na te uniwersalne podnosniki z allegro,to chinski badziew,za te same pieniadze kupisz uzywany oryginal,jest sto razy lepszy.Elektryke musisz poprowadzic nowa,bo nie masz poprowadzonej na 99% Jeśli np przednie szyby ma w elektryce a tylne nie to całkiem możliwe ,że wiązkę elektryczną ma podprowadzoną również do tylnich drzwi.Tak jest u mnie przynajmniej. Co do kombinacji alpejskich to też nie popieram. Mozna kupić kompletne mechanizmy elektrycznie opuszczanych szyb(używane oryginały) łącznie z wiązkami/kostkami i przyciskami na drzwi i na tunel środkowy Parę dni temu widziałem komplet na całe autko za 350PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrasek-520 Opublikowano 3 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Nie miałem elektrycznych szyb ani z przodu ,ani z tyłu.Miałem okazję za 100 kupić te uniwersalne i założyłem sobie na przód (przełączniki orginalne od BMW).Nie narzekam chodzą bez zarzutu ,żadnych zacięć i szarpania.Teraz zmieniam na tapicerkę z listwami drewnianymi i tam nie ma otworu na korbkę bo są od elektrycznych. Nie chcę wiercić otworów. Wczoraj rozmawiałem z ludźmi którzy wstawiali silniczki i mówią że można to robić. Będę miał silniczki w tym tygodniu i chcę spróbować. Zacznę od strony pasażera, jak pójdzie coś nie tak to kupię najwyżej cały mechanizm, bo na te uniwersalne mam już kupca. [ Dodano: 10 Październik 07, 08:34 ] Już po montażu silniczków. Jest jednak to możliwe. Głównie to kwestia mocowania silniczka, trzeba wywiercić parę dziurek aby go umocować.Chodzą elegancko,chociaż na tych uniwersalnych chodziły trochę szybciej, ale teraz nie wystaje mi nic z tapicerki. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi