PawełWilk Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Witam. Od 2 miesiecy moje BMW e34 2.0 24V nie jezdzi. Mam problem tego typu: jak jest zimna to pali bez problemu auto chodzi sobie na wolnych obrotach i po okolo 5 minutach sama momentalnie gasnie. Potem juz nie moge jej zapalic. Problemy zaczely sie po strzalach na gazie. Bylem u mechanika - po tym wymienilem przeplywomierz, uszczelniacze na zaworach i czujnik polozenia walka rozrzadu. (U mechanika komputer wlasnie pokazywal blad czujnika i przeplywki). Niestety nadal to samo. Teraz chce wymienic jeszcze swiece. Czy ktos moze mi pomoc jakas rada? I czy jak to mi nektorzy sugeruja moze to byc wina wtryskiwacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1976 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 a jesteś pewny że kupiłeś dobry przepływomierz bo tak się zachowuje jakby była wina właśnie przepływomierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki100 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 witam, kilka pytan, czy auto gasnie po 5min. na benzynie i na gazie tez? jak na zimno odpali to wchodzi na obroty? sprawdzales kompresje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 sprawdz czy jak nie pali czego jej brakuje:paliwa czy iskry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełWilk Opublikowano 7 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Przeplywomierz ma identyczne numery jak moj. Po wymianie komkputer pokazywal juz tylko blad czujnika wiec chyba jest ok. Sprawdzalem cisnienie na 5 baniaku jest troche slabiej a tak pozatym jest ok. Na gazie auto mi narazie nie chodzi wogole jak tylko przelacze to gasnie podejrzewam ze gaz jest rozregulowany po wymianie uszczelniaczy. NArazie nie jade go regulowac gdyz boje sie ze mi gdzie zgasnie w miescie i juz nie zapale. Dlatego po 5 minutach gasnie tylko na benzynie. [ Dodano: 7 Październik 07, 09:05 ] tak jak odpali na zimno to bez problemu chodzi jakby nic jej nie dolegalo problem zaczyna sie po pierwszym zgasnieciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi