Domell1984 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Witam jestem tu nowy ale mam nadzieje że pokrótce mi pomożecie rozwiązać mój problem otóż posiadam E36 z silnikiem m40 wersja 318i z stycznia 1992r problem polega na tym że o ile na gazie jest w miare ok to na benzynie już nie mianowicie jak ruszam czasami ( raz na 2 próby ) wciskam gaz a samochód zamiast zbierać się dostaje doła jakby brakowało paliwa ?? niewiem ogólnie rzecz biorąc dzieje mi się tak odkąd mi strzelił na gazie ... byłem u mechanika i wymieniłem przewody wysokiego napięcia na bremi kopułke palec nowy rozrząd nowy filtr paliwa kazano mi sonde wymienić więc wymieniłem tydzień temu na orginalną i jedynie co się poprawiło to troche lepiej się zbiera ( w styczniu wyminiłem wałek krzywki popychacze olej i filtr ) na gazie niemam problemu z ruszaniem czego to może być wina ?? a i przepływomierz kubiłem uzywany coprawda ale byłem na regulacji gazu i powiedzieli że jest ok niejest walnięty ( wymienany był już po strzale na gazie ) prosze o pomoc czego to może być wina ?? sprawdzałem już przewody również też i rzeczy od powietrza ( taki koleś mi nasunoł że może lewe powietrza łapie ale niewidze niczego takiego ) BARDZO PROSZE O POMOC I Z GÓRY DZIĘKI Ps świece też mam wymienione na ngk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Witam,moja m40 również na gazie chodzi dobrze,a na benzynie lipa.Z tym,że ja mam pompe paliwową uszkodzoną.Nie wspominałeś nic o pompie ,a może by od niej zacząć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Sprawdź szczelnośc przewodów wszystkich - jeśli dziur nie ma - to sprawdź pracę pompy paliwa. :?: Często jeździłeś na rezerwie ?? Przy jeździe na gazie musisz miec zawsze min. 1/4 baku !! Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 w pierwszej kolejności sprawdź pompę paliwa, w drugiej wtryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Sprawdź pompę paliwa, być może się zatarła poprzez brak paliwa lub zanieczyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell1984 Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 po dłuższej przerwie jestem pompę paliwa sprawdziłem jest nabank ok ponieważ na całej długości obrotów chodzi bez zarzutu tj na początku dostaje doła a potem idzie jak burza a pozatym jakby była zepsuta to podobno np od 4000 obr. powinno go dławić mulić cokolwiek a z nim tak niejest. Ale powiem jaki teraz objaw mam mianowicie odpalam go zimny silnik łapie ja wiem 600 obrotów dodaje gazu obroty zaczynają falować aż do rozgrzania się ( czasami tak mocno jak przy odpięciu przepływomierza czyli prawie gaśnie ) potem jak go przegazuje to łapie tak 700 i jej trzyma niewiem jak to napisać ale autko się wkręca i to zarówno na benzynie jak i na gazie tylko że kurwicy dostaje z tymi wolnymi obrotami .... zna ktoś powód błagam o pomoc bo co kurna go zrobie to coś się pieprzy i zaczynam już rozważać zmiane autka ps po restarcie komputera samochód jeździ ok a więc niema doła trzyma obroty i tak dalej ale tylko do momentu aż się nieschłodzi silnik potem jest tak samo jak było ((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi