Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

[E36] Bigggg problem z obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jestem tu nowy ale mam nadzieje że pokrótce mi pomożecie rozwiązać mój problem

otóż posiadam E36 z silnikiem m40 wersja 318i z stycznia 1992r problem polega na tym że o ile na gazie jest w miare ok to na benzynie już nie mianowicie jak ruszam czasami ( raz na 2 próby ) wciskam gaz a samochód zamiast zbierać się dostaje doła jakby brakowało paliwa ?? niewiem ogólnie rzecz biorąc dzieje mi się tak odkąd mi strzelił na gazie ... byłem u mechanika i wymieniłem przewody wysokiego napięcia na bremi kopułke palec nowy rozrząd nowy filtr paliwa kazano mi sonde wymienić więc wymieniłem tydzień temu na orginalną i jedynie co się poprawiło to troche lepiej się zbiera ( w styczniu wyminiłem wałek krzywki popychacze olej i filtr ) na gazie niemam problemu z ruszaniem czego to może być wina ?? a i przepływomierz kubiłem uzywany coprawda ale byłem na regulacji gazu i powiedzieli że jest ok niejest walnięty ( wymienany był już po strzale na gazie )

prosze o pomoc czego to może być wina ??

sprawdzałem już przewody również też i rzeczy od powietrza ( taki koleś mi nasunoł że może lewe powietrza łapie ale niewidze niczego takiego )

BARDZO PROSZE O POMOC I Z GÓRY DZIĘKI

Ps świece też mam wymienione na ngk

• 4 tygodnie później...

po dłuższej przerwie jestem

pompę paliwa sprawdziłem jest nabank ok ponieważ na całej długości obrotów chodzi bez zarzutu tj na początku dostaje doła a potem idzie jak burza a pozatym jakby była zepsuta to podobno np od 4000 obr. powinno go dławić mulić cokolwiek a z nim tak niejest. Ale powiem jaki teraz objaw mam mianowicie odpalam go zimny silnik łapie ja wiem 600 obrotów dodaje gazu obroty zaczynają falować aż do rozgrzania się ( czasami tak mocno jak przy odpięciu przepływomierza czyli prawie gaśnie ) potem jak go przegazuje to łapie tak 700 i jej trzyma niewiem jak to napisać ale autko się wkręca i to zarówno na benzynie jak i na gazie tylko że kurwicy dostaje z tymi wolnymi obrotami ....

zna ktoś powód

błagam o pomoc bo co kurna go zrobie to coś się pieprzy i zaczynam już rozważać zmiane autka

ps po restarcie komputera samochód jeździ ok a więc niema doła trzyma obroty i tak dalej ale tylko do momentu aż się nieschłodzi silnik potem jest tak samo jak było :((((