Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

e36 320....pomocy! :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poruszam temat ktory już był wielokrotnie poruszany ale juz nie wime co mam robić, auto stoi 2 miesiac i nic.....mam problem taki iz, nie chce mi odpalic w ogole ( e36 320 92r bez vanos M50)..... jest z instalacja gazową.....

NIe odpala.......gdy doleje mu ze szklanki zeby pominac wtryski to odpali, zaraz przerzuce go an gaz bo od 2500 przecuca mi autoamtycznie, i na gazie chodzi dobrze

gdy sie rozgrzeje to juz odpala normalnie na benzynie, normlanie tzn, odpali i utrzymuje 500-550 obrotow, czasami nawet 200, gdy mu deptam na pedał to strsznie ciezko wchodzi do 2500(zeby na gaz przejsc) ale jakos tam sie dokula no i juz na gazie ok.....

Gdy jade na gazie i w czasie jazdy przerzuce na benzyne to obroty spadaja ponizej 2000 niema szans zeby sie wkrecil...

DO tej pory wymienilem, pompe, swiece, fajki.......

NIe ma roznicy czy odpale go z tym filtrem powietrza czy bez.....to samo sie dzieje....

............niemam juz pomysłów......

Myslalem ostatnio nawet o tym, iż moze sie uszkodzil jakis kabel w listwie wtryskowej, jest taka mozliwosc??

...... Doradzcie mi co sprawdzic jeszcze co zrobic ja juz nie mam sily...

nie nie, paliwko prosto ze stacji w ktorej tankuje od dluuugiego czasu :) nigdy nie mialem problemow, w kanistrach tez nie trzymalem, bylo prosto z dystrybutora.....na tym co teraz mam odpalala mi, a teraz jakby sie obrazila, nic chce odpalic:( jak sie mu naleje bezposredni paliwka pominowszy wtryski to odpali, ale obroty masakra 500-550, 200-300 roznie :(

moze komputer zapodaje zle parametry wtryskom to ciezka diagnoza przyczyn moze byc wiele a co sie wiaze aby zdiagnozowac najlepiej bylo by powymieniac po kolei lub zamienic do sprawdzenia aby wykluczyc dobre rzeczy i odnalezc problem kolega mial kiedys przy myciu silnika podobne zjawisko lekko zalal sie komputer i benzynka poleciala objawy mial podobne na benzynie a na gazie chodzil normalnie bo jest niezalezny jak masz mozliwosc pozycz od kolesia kompa i przepnij bez sensu jest kupowac szkoda kasy moze poskutkowac powodzenia