wojtek75 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam! Mam taki problem: gdy stoje w korku strasznie szybko idzie mi temperatura do góry na czerwone pole ale gdy dodam tylko gazu i ogrzewanie na ciepłe temperatura spada.podczas jazdy nie ma takiego problemu. Gdy odkrecam korek chłodnicy i dodam gazu to płyn idzie do góry i go wywala. Co moze byc przyczyną tego?? Zapowietrzony układ chłodzenia, termostat czy uszczelka pod głowicą?? Dodam tylko że nie ma (masła) pod korkiem ani na bagnecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 gdy stoje w korku strasznie szybko idzie mi temperatura do góry na czerwone pole -możliwe ze visko juz klękło -termostat nie otwiera się tak jak powinien ale gdy dodam tylko gazu i ogrzewanie na ciepłe temperatura spada.podczas jazdy nie ma takiego problemu. -316 / 318 własciwie da sobie rade bez viskozy w sytuacji gdy masz wlaczone ogrzewanie na maksa i bez problemu schłodzi układ (kiedys ktos robił taki test i na ktoryms forum było to opisane + foty temp itp) Gdy odkrecam korek chłodnicy i dodam gazu to płyn idzie do góry i go wywala. -no to akurat jest normalnym zjawiskiem wkoncu powstaje cisnienie w układzie Skoro nie masz delmy / mas-mix'a w chłodnicy to z uszczelka powinno byc wszystko ok , proponuje zacząć od wymiany termostatu i sprawdzenia viskozy no i oczywiscie od odpowietrzenia silnika , aha i czasem dziwne akcje dzieją się przez korek chłodnicy tzn układ potrafi sie zapowietrzac własnie przez korek :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi