madziorka11 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 mam pytanko wlasnie wymienilem przeplywke i czy trzeba resetowac kompa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 niby nie, ale zewrzeć klemy aku na jakiś czas podobno nie zaszkodzi. Ja po wymianie przepływki zauważyłem poprawę, czekam na kompa na spocie zeby reset zrobić :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 ale zewrzeć klemy aku na jakiś czas podobno nie zaszkodzi. witam nie zwieraj klem aku bo go szlak trafi , a reset możesz sam zrobić zdejmując klemy.Poszukaj na forum w jaki inny sposób można zrobić reset na pewno jest jak to zrobić ale przy wymianie przepływki nie jest konieczne resetowanie bo jak komp dostanie sygnał o ilości przepływającego powietrza to sam ustawi ilość paliwa tak by było dobrze. Sprawdziłem osobiście na jednej przepływce nie pali wielkie problemy smród paliwa , zamiana na inną dobrą i już niema problemu . Najlepiej jest odłączyć klemy obie na noc a z rańca podłączyć do aku odpalić silnik ale bez gazu i nagrzać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 nie no, oczywiscie ze najpiew wypinasz aku, potem dopiero zwierasz. Przyznam ze nie robilem tego, ale jest to opisany gdzieśtam sposob na wykasowanie bledow. Pytanie czy mając w pamięci błąd komputer nie bierze czasem poprawki na ilość powietrza wskazywaną przez przepływomierz? Tak jak pisałem - wymieniłem i hula, ale wiem że z kompami to nigdy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Mam taki program w pracy o danych wszystkich aut i naprawach,kiedyś wyczytałem,że w E36 reset kompa to odłączenie aku na 12 sekund(ponoć tyle wystarczy). Później trzeba auto odpalać sześciokrotnie,na 2minuty za każdym razem,trzymając obroty na wartości ok. 1200. Po tym odpalamy autko i czekamy, aż na wolnych zagrzeje się do temperatury roboczej(wskazówka w pionie). Wtedy można wykonać jazdę próbną,bo komputer ma już nazbierane informacje i jest gotowy do współpracy z nowymi częściami :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi