dudi-834 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam mam e-36 318i z 92r podczas jazdy tak od60 do 90 kierownica sie mi tak delikatnie wacha a przy mniejszych i większych niz 90 prędkościach problem ''ginie''nie występuje zauwarzyłem to nie dawno i niewiem co robic. mam tez jeszcze jeden problem cos chuczy z tył tak wydaje sie mi ze to z prawej strony a jak wchodze w zakręt w prawo to przestaje na chwile i wmiare im dłuzej jade to sie nasila.Proszę o jakies rady moze posiadacie jakies schematy napraw itp uklon_bmw :help: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Wyważ koła,musisz zerknąć do łożysk z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1976 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 jeśli przy hamowaniu też kierownica szarpie to masz pokrzywione tarcze a jeśli nie to jest tak jak napisał BatonMW koła do wyważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi-834 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 nie przy chamowaniu jest ok tylko przy jezdzie a więc wywarze koła i napisze co sie bendzie działo dalej. No i sprawdzi łozyska w tylnich kołach wymienie na nowe. <bmw_2> Dzienki za porade do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 jak skręcasz w prawo i nie huczy to znaczy że prawe łożysko już chyba ma dosyć radzę sprawdzić i pewnie wymienić bo jak sie zatrze albo rozsypie to może być nie wesoło... :evil: koszty nie powinny być duże i najlepiej wymienić od razu w obu kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Pocieszę Cie tym ,że nawet jak rozleci się łożysko to koło nie odpadnie :arrow: ale pogruchocze wszystko w środku i koszty bedą o wiele wiele większe niż wymiana łożyska. Zatarcie i zblokowanie koła to możliwości niewiele :arrow: fart/dzwon/rów/kalectwo/śmierć Wyważ koła/rzuć okiem na tarcze hamulcowe bo mimo wszystko mogą być zwichrowane A przy okazji nie zaszkodzi sprawdzić zawieszenie przednie na "trzepaku" koszt 20-30PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi-834 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Chłopaki a wiecie może jak wymienic te łozyska dam sobie rade przy wymianie samemu bo lubie sobie pomechanikowac. wiecie jak to sie rozbiera od czego zacząc trzeba tam odkręcac półoś. Może macie jakies schematy gdzie co jest instrukcje napraw itp pytanie_bmw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi