Skocz do zawartości

Nie rozpoznaje że drzwi są zamknięte ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! problem jest tego typu że po zamknięciu przednich drzwi światło w aucie nie gaśnie bo nie działa któryś czujnik w drzwiach odpowiedzialny za to, tak samo podświetlenie przełączników el. szyb. Wychodzę z auta zamykam i wszystko dalej świeci centralny zamek działa. Wydaje mi sie że jest to wina czujnika w drzwiach przednich od pasażera i tu moje pytanie gdzie ten czujnik sie znajduje w tych drzwiach? bo w drzwiach tylnich i bagażniku wystają takie cypelki i jak drzwi je docisną to wszystko gaśnie a z przodu nie ma czegoś takiego :?: Tragedi nie ma bo wałanczam wszystko ręcznie ale jest to denerwujące

Są dwie możliwości :

1. czujnik znajduje się na bolcu ale zjechany jest tak że go nie widać (zapadł się?)

2. coś mi się zdaje że w starszych modelach czujnik był gdzieś w drzwiach (mechanizm

zamka?) wiec to tam grzeb.

U mnie czujnik znajduje sie na bolcu który zostaje na karoserii jak się otworzy drzwi (głupio to

brzmi ale wiadomo o co chodzi)

Zanim zaczniesz kupować nowy czujnik sprawdź czy czasem styki nie zaśniedziały.

Ja się pośpieszyłem i kupiłem nowy bolec, a jak się zabrałem za rozbiórkę to wystarczyło

popsikać specyfikiem do usuwania tlenków miedzi.

Dzięki koledzy za info ten czujnik z przodu jest umnie na bolcu. Zauważyłem że jak wciskam palcem ten czujnik od pasażera to czasem sie lekko przytnie i jak go wciskam to słysze w aucie taki dziwny dzwięk (takie jakby cykanie ciche) ale nie wiem dokładnie z kąd on dochodzi napewno z wnętrza auta , jak wciskam ten drugi czujnik od kierowcy to nie ma takiego dzwięku. Co to może być :?: może to oznacza że czujnik już padł kompletnie :?: