marcin23 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam! problem jest tego typu że po zamknięciu przednich drzwi światło w aucie nie gaśnie bo nie działa któryś czujnik w drzwiach odpowiedzialny za to, tak samo podświetlenie przełączników el. szyb. Wychodzę z auta zamykam i wszystko dalej świeci centralny zamek działa. Wydaje mi sie że jest to wina czujnika w drzwiach przednich od pasażera i tu moje pytanie gdzie ten czujnik sie znajduje w tych drzwiach? bo w drzwiach tylnich i bagażniku wystają takie cypelki i jak drzwi je docisną to wszystko gaśnie a z przodu nie ma czegoś takiego :?: Tragedi nie ma bo wałanczam wszystko ręcznie ale jest to denerwujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaf Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam !!!! włącznik/wyłącznik swiatła znajduje się w haku na którym zatrzaskują się drzwi i tam chyba trzeba szukać przyczyny ze swiatło pali sie cały czas. tak jest w compakcie ale chyba w twojm powinno być podobnie pozdrawiam! happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Są dwie możliwości : 1. czujnik znajduje się na bolcu ale zjechany jest tak że go nie widać (zapadł się?) 2. coś mi się zdaje że w starszych modelach czujnik był gdzieś w drzwiach (mechanizm zamka?) wiec to tam grzeb. U mnie czujnik znajduje sie na bolcu który zostaje na karoserii jak się otworzy drzwi (głupio to brzmi ale wiadomo o co chodzi) Zanim zaczniesz kupować nowy czujnik sprawdź czy czasem styki nie zaśniedziały. Ja się pośpieszyłem i kupiłem nowy bolec, a jak się zabrałem za rozbiórkę to wystarczyło popsikać specyfikiem do usuwania tlenków miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin23 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Dzięki koledzy za info ten czujnik z przodu jest umnie na bolcu. Zauważyłem że jak wciskam palcem ten czujnik od pasażera to czasem sie lekko przytnie i jak go wciskam to słysze w aucie taki dziwny dzwięk (takie jakby cykanie ciche) ale nie wiem dokładnie z kąd on dochodzi napewno z wnętrza auta , jak wciskam ten drugi czujnik od kierowcy to nie ma takiego dzwięku. Co to może być :?: może to oznacza że czujnik już padł kompletnie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi