bmw316i Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam, Rozważam zakup bmw e32 730i 1987. Testowałem wczoraj samochód, jednak zauważyłem kilka drobnych usterek. -biegi wchodzą tak jakby nie było żadnych ograniczników, przeożenia trzeba wkładać na wyczucie, nie ma wyraźner różnicy między R a 1, 2 i 4 itd. - po wciśnięciu pedału hamulca auto zaczyna hamować dopiero kiedy dociskam do samej podłogi - po wyłączeniu silnika spod maski słychać przez kilka sekund jakieś bzyczenie coś jakby chowala sie elektryczna antena albo opuszczała szyba - silnik chodzi rasowo i równo ale bardzo głośno, dym leci nie tylko z rury wydechowej ale także z okolicy tylnego lewego koła, bardzo głośny dźwięk wydobywa sie chyba z okolicy katalizatora albo tłumnika środkowego - światła krótkie świecą tak słabo że nie ma róznicy między postojówkami a tamtymi. Trzeba caly czas jechac na długich - wskaźniki zużycia paliwa cały czas pokazuje maxymalne spalanie nawet na postoju Poza wymienionymi usterkami reszta jest doskonala. Silnik nie ma żadnych wycieków, auto dobrze przyspiesza, zawieszenie pracuje bezszelestnie, nie tłuką sie żadne plastiki, chodzi cała elektryka, blacha też ok. Bez gazu, skóra w dobrym stanie. Licznik wskazuje na przebieg 300 000 km. Jeżeli ktoś z Was orientuje się co może być zepsute i ewentualnie jakie będą koszta naprawy poszczególnych rzeczy to bardzo prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Moze uda mi sie troszke pomoc Wiec po kolei -Co do skrzyni to kwestia wyczucia,musialbym sprawdzic ale ogolnie to jak opisujesz swiadczy ze cos tam jest nie tak. -E32 jest naszpikowane elektryką i czujnikami i jesli oczywiscie wszystko dziala to gdyby cos z hamulcami bylo nietak (np.zajechane tarcze,klocki;slabe cisnienie itp) to komp by ci to pokazal -hehe,to bzyczenie to normalna sprawa,tu nie masz sie czym przejmowac [ Dodano: 3 Luty 08, 12:37 ] -co do tlumika to walniety jest klumik koncowy i to daje ci rasowy dzwiek i dymienie z pod kola(pewnie wybuchl.Masz dziure "jak stodola"i tyle Wiec to tez niejest jakas specjalna usterka.koszt uzywki jakies150zl -co do swiatel to niewiem,czasem wystarczy wytrzec klosze(jak ja mam zawalone to takie samo mam wrazenie,jakby wogule nieswiecily) Zwsze mozna wymienic na leprze zarowy. -To ze wskaznik pokazuje max.spalanie na postoju to norma,w czasie jazdy sie dopiero wychyla,sprawdz to jadąc naprawde spokojnie,tak zeby prawie niewciskac gazu.Np.jadąc 80km/h na 5biegu.powinien pokazywac 9-12l. Powiedz mi jeszcze jaka cena jest za to autko,a jesli jest wystawione to daj link do aukcji. [ Dodano: 3 Luty 08, 12:38 ] Aha,bardzo wazna sprawa!!! Jak przekrecasz stacujke to pod zegarami wyswietlają sie jakies napisy??? Jak tak to jakie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 na pewno wydech d roboty, zobacz nawet z zew jak wyglądają odblaśniki w światłach - skąd tak słabe świecenie, hamowanie dopiero przy podłodze też raczej nic dobrego nie wróży, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Powiem ci to co sam uslyszalem przed kupnem swojego śmigła. Niewpierdzielaj sie w okazje i podejzanie tanie egzemplarze,jesli rajcuje cie seria7 to zainwestoj w troszke drozszy egzemplarz gdzie od startu juz widac ze autko bylo zadbane. Na rynku spokojnie mozna znalesc bardzo ladne sztuki ktore po ostrych negocjacjach spokojnie mozna wyrwac za 5000-6000zl.A moze i taniej jak jestes dobrym negocjatorem :wink: I podstawą jest mechanior!!! Skąd wiesz o braku wyciekow jak z tego co pisales mozna by wydedukowac ze nawet nie zajzales pod auto.Szybko znalazlbys przyczyne glosnej pracy,sprawdzil wycieki itp. pozdrawiam i powodzenia w zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 auta nie ma na allegro, sprzedaje je sąsiad. cena 4000 do ostrych negocjacji. najbardziej martwie sie hamulcami i katalizatorem. ile moze palic ten silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 auta nie ma na allegro, sprzedaje je sąsiad. cena 4000 do ostrych negocjacji. najbardziej martwie sie hamulcami i katalizatorem. ile moze palic ten silnik? witam cena nie jest zła,ale z tego co piszesz troszke pracy i kasy włożyć.moim zdaniem przedewszystkim sprawdż elektronike bo to jest w tym modelu najważniejsze,przetestuj zegary,będziesz wiedział czy auto ma orginalną elektronike ,co do przebiegu to pewnie nie jest 300 000 km tylko mil i licznik nie wskazuje kilometrów ogólnych tylko dzienne takwięc przebieg jest dużo większy http://bmwe32.masscom.net/johan/299960/299960.html bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Ale cos sie tak tego kata uczepil?? mowie ci ze to tł.koncowy.Zreszta niewazne,cena i tak spora zwazywszy na wiek ,niepewny przebieg i troche rzeczy do roboty. Powiem Ci szczerze ze jesli dysponujesz kasą okolo 5500-6500zl to dalbym sobie spokoj bo pewnie jak zaczniesz robic przy tej buni to na takiej kasie i tak sie skonczy w naprawach itp. Osobiscie odradzam !! A tak na marginesie to nie ten samochod??? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4249436 A ta nieleprza??? http://moto.allegro.pl/item302256933__super_bmw_e32_730i_gaz_manual_warto_.html albo ta??? http://moto.allegro.pl/item302529974_bmw_e32_735i_gaz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Nie boje sie dużych przebiegów w tej chwili mam e36 316i m40 przejechane 555 tys. pozatym że głośno "cyka" i zostawia kropelki oleju na parkingu sprawuje sie idealnie nigdy mnie nie zawiódł. [ Dodano: 4 Luty 08, 00:09 ] a odnośnie katalizatora to wyraźnie słychać że głośny dźwięk dochodzi z samego środna podwozia dlatego wydaje mi sie że może być już wyeksploatowany katalizator albo tłumnik środkowy. Nie szukam ideału bo w maju wyjeżdżam za granice wiec i tak samochod zostanie sprzedany a ostatnio mnie naszla straszna ochota na 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Skwituje to tak,Seria7 ,np. model E32 w latach swojej swietnosci(czyt.produkcji) byl majstersztykiem uwczesnej technologii(dzis auta potrafią niemiec takich bajerow i rozwiązan co stare 7-my) I nawet dzis zasluguje na wyjątkowe traktowanie wiec twoje stwierdzenie z ktorego mozna wywnioskowac ze potrzebujesz tylko toczydelka zeby sie przebujac do wakacji troche mnie zirytowalo.Kiedys byl to samochod z najwyzszej polki,dzis takie auta kupują tylko pasjonaci gdyz jak kogos stac na utrzymanie takiej zabawki to go rowniez stac na kupno czegos nowszego i to robi. Masz E36 i twierdzisz ze jest idealne chwaląc sie jednoczesnie ze zyga olejem.Jak bys dbal o to autko to niedopuscilbys do takich zaniedban.To ze odpala i jezdzi to niewszystko. Przebieg faktycznie nie jest wazny ale odnosze wrazenie ze masz bmke dla pozerstwa ,a seria7 ma tylko podwyzszyc twoje ego. Pamietaj ze posiadanie autka ,a w szzegulnosci bmw to nie tylko lanie paliwa i popisy przed kolegami.A tak zmieniając temat to nieodp.na moje wczesniejsze pytania. Moze i posypią sie komentarze ze za ostro na ciebie najechalem ale trudno. Nic do ciebie niedociera wiec jak idziesz drogą " kupie rozpadająca siudeme do skatowania,za grosze,ale bede fajny" To powodzenia Ci zycze z takim mysleniem Osiemnastolatka !! Mysle ze jak kupisz to auto to bedziesz mial dwa problemy: *pierwszy(czego ci niezycze) jak rozwalisz gdzies popisując sie przed kolegami *drugi to jak tu nakolowac kase na paliwo i podreperowanie zeby tylko jezdzila [ Dodano: 4 Luty 08, 02:01 ] A co do tlumika to zobaczylbys jak dlugi jest tlumik koncowy w E32 to bys przestal wątpic ze to on.(siega patrząc od tylu az za kolo!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 nigdy nie jeżdżę szybko, najwiecej jechalem 100 km/h! Zgłębiam tajemnice eco drivingu, mam frajde jak uda mi sie np. zejść poniżej 7 litrów, szpanowanie ograniczam do tego że auto jest zawsze czyste a w środku mam porządek i świeży zapach. e36 kupiłem w takim stanie w jakim jest zostawia krople oleju jak postoi dzien, co pare tys km dolewam 250 ml oleju. A 7 spodobało mi sie jak kiedys znajomy mnie przewiuzł tym autem. Nie opłaca mi sie kupować drogiego auta bo i tak będe jezdzic krótko a potem musze je w miare szybko sprzedać. Wysokie koszty eksploatacji jakoś przeżyje. Chyba wezme tą 7 zastanowie sie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 W sumie przekonales mnie,wiec niech bedzie po twojemu. Sluchaj mam wiec propozycje.Jak bedziesz sprzedawal 7 to daj cynk(zapamietaj namiary na mnie lub ksywe i po prostu napisz) czy to bedzie za 3miechy czy za pol roku,wszystko jedno.Ogolnie juz jestem zainteresowany kupnem autka ktorego jeszcze niekupiles:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi