Rybka318is Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam. Zastanawiam się nad włożeniem instalacji gazowej do mojej BUNI (obecnie 110km za 50zł na PB :cry: ) Chciałbym poznać wasze ogólne opinie na temat instalki w BMW i ewentualne porady jaką założyć. Jeżdżę 318is 140KM. Z góry dzięki za wszystkie porady uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 witam fakt faktem ,że taniej sie jezdzi na gazie ,ale masz Is-a no i wydaje mi sie ,że szkoda go gazować bo to wkoncu silnik o sportowym charakterze, zrobisz jak uważasz.A jak sie myle to mnie poprawcie. P.S. Ile Ci tak spala Is w miescie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 do tego silnika zalecana jest instalacja sekwencyjna! koszt ok 2400zł, spadek mocy nie odczuwalny spalanie ok 2l wiecej niz PB! chodza swietnie nie ma zadnych problemow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaf Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 witam!! gaz to tylko pozorna oszczednosc radze nie zakładac gazu ja wole spokojną eksplatacja na PB niz uzeranie się nad szrpaniem itp. pozdrawiam !!! <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 witam!!gaz to tylko pozorna oszczednosc radze nie zakładac gazu ja wole spokojną eksplatacja na PB niz uzeranie się nad szrpaniem itp. pozdrawiam !!! <bmw_3> nie rozumie o czym ty piszesz? jezeli ktos gaz załozy w stodole czy w zakładach co sie ucza i nie maja pojecia to moze tak jest! ja pracuje u kolegi zajmuje sie tym 10lat i nie ma problemuz isnt. LPG i jezeli ktos do nas po załozeniu inst. przyjedzie to na wymiane filtrow! a tak nie ma zadnych problemow! i BMW chodza super na gazie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 zajmuje sie tym 10lat Ładny masz staż To mam pytanie bo mi faluje na gazie i nie wiem co z tym robic.Krokówka zmieniona. A tak przy okazji jak silnik pracuje na gazie to potrzebuje do tego przepływki,krokówki i sondy lambda czy tylko czesc tych podzespołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Jeśli zakładasz gazownie to TYLKO sekwencja-i tak jak pisze Danich-dobry zakład i dobrej firmy a nie będziesz miał problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Ja pracuje u kolegi ktory sie zajmuje tym od 10 lat! [ Dodano: 3 Luty 08, 23:48 ] zajmuje sie tym 10lat Ładny masz staż To mam pytanie bo mi faluje na gazie i nie wiem co z tym robic.Krokówka zmieniona. A tak przy okazji jak silnik pracuje na gazie to potrzebuje do tego przepływki,krokówki i sondy lambda czy tylko czesc tych podzespołów? jezeli masz jakas zwykła instalacje i ma jakis komputer to to wymieniasz wyszstko ma wpływ na prace silnka! a najbardziej sonda jezeli oczwiscie ktos brał od niej sygnał do instalacji gazowej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaf Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 A tak a>propo to czytałem w jednym z szanujacym pismie motoryzacyjnym ze ludzie którzy zakładają instalacje gazową to napewno nie dbają o samochód skoro chcą zaoszczędzić nawet na paliwie (auto swia) i ja sie zgadzam z tą opinią bo jaki jest sens zagozowywania sportowego auta jak niestać na PB to na skuter lub slimaka disla pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Gaz do Bmw i to jeszcze 318 to jakieś kpiny jeżeli nie stać Cię na jazde Bawarką to ją sprzedaj a nie niszcz gazem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 jezeli masz jakas zwykła instalacje i ma jakis komputer to to wymieniasz wyszstko ma wpływ na prace silnka! a najbardziej sonda jezeli oczwiscie ktos brał od niej sygnał do instalacji gazowej! mam instalacje,ale bez komputera czyli...ten gaz to leci jak chce czy cos go kontroluje np:przepływka czy ta krokówka. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka318is Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Słuchaj Rasent, ja nie widzę nic strasznego w próbie zaoszczędzenia trochę grosza. Poprosiłem o radę na temat instalacji a nie o ocene kogo stać na jazdę BMW a kogo nie. Zawsze marzyłem o tym samochodzie i nie zamierzam go sprzedać. I nie kupiłem go po to żeby pokazać kolegom że "mam BMW" tylko dla tego że dla mnie ten samochód ma duszę. I myślę że nie ma nic złego w porządnej LPG. Zwłaszcza przy dzisiejszych cenach PB. Aha,jeszcze do DIEGO E30 , w mieście spala mi ok 11 l. <bmw_3> [ Dodano: 4 Luty 08, 21:08 ] Ja jestem z pod Oświęcimia wiec może ktoś by mi poradził gdzie ewentualnie można założyć solidną LPG. Może Tychy, Bielsko ??? pytanie_bmw No i może radzicie jakiś konkretny model instalacji ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 po pierwsze to Rasend a po drugie rybka to auto ma dusze a Ty ją chcesz zniszyć!!! Moja Bawarka w mieście pali 15 i nie narzekam!!! <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 ja tam i tak wole PB,jakby to miało jeździc na gazie to by zakładali fabrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Wydaje mi się ,że nie ma sensu ciągnąć tego tematu bo jeśli chodzi o gaz to nie ma doradzania tylko jest ostra krtyka. Rybka318Is załóż sekwencje tak jak Danich pisał <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Swego czasu dłubałem troszkę przy gazociągach i napiszę tak... Miałem okazję zakładać instalację 3 firm : 1. LPGaz 2. Tartarini 3. BRC kolejność nie jest przypadkowa: z LPGaz'em było zero problemu, z Tartarini problemy były ale raczej związane z dostawcą (przychodziło nie to co się zamawiało), w BRC było sporo problemów z centralkami ( po założeniu wszystko ok, a po około 500km klient wracał na reklamację, okazało się że sterownik nie trzymał ustawień; ale ponoć była to tylko felerna seria i w dodatku tylko w wypadku instalacji z silnikiem krokowym). W temacie nie siedzę już 3lata, więc wszystko mogło się zmienić. Osobiście w przypadku IS nie bawiłbym się w nic poza sekwencją z przyczyn oczywistych... <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi