Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zastanawiam się nad włożeniem instalacji gazowej do mojej BUNI (obecnie 110km za 50zł na PB :cry: ) Chciałbym poznać wasze ogólne opinie na temat instalki w BMW i ewentualne porady jaką założyć. Jeżdżę 318is 140KM. Z góry dzięki za wszystkie porady uklon_bmw

witam!!

gaz to tylko pozorna oszczednosc radze nie zakładac gazu ja wole spokojną eksplatacja na PB niz uzeranie się nad szrpaniem itp.

pozdrawiam !!! <bmw_3>

nie rozumie o czym ty piszesz? jezeli ktos gaz załozy w stodole czy w zakładach co sie ucza i nie maja pojecia to moze tak jest! ja pracuje u kolegi zajmuje sie tym 10lat i nie ma problemuz isnt. LPG i jezeli ktos do nas po załozeniu inst. przyjedzie to na wymiane filtrow! a tak nie ma zadnych problemow! i BMW chodza super na gazie!

zajmuje sie tym 10lat

Ładny masz staż :)

To mam pytanie bo mi faluje na gazie i nie wiem co z tym robic.Krokówka zmieniona.

A tak przy okazji jak silnik pracuje na gazie to potrzebuje do tego przepływki,krokówki i sondy lambda czy tylko czesc tych podzespołów?

Ja pracuje u kolegi ktory sie zajmuje tym od 10 lat!

[ Dodano: 3 Luty 08, 23:48 ]

zajmuje sie tym 10lat

Ładny masz staż :)

To mam pytanie bo mi faluje na gazie i nie wiem co z tym robic.Krokówka zmieniona.

A tak przy okazji jak silnik pracuje na gazie to potrzebuje do tego przepływki,krokówki i sondy lambda czy tylko czesc tych podzespołów?

jezeli masz jakas zwykła instalacje i ma jakis komputer to to wymieniasz wyszstko ma wpływ na prace silnka! a najbardziej sonda jezeli oczwiscie ktos brał od niej sygnał do instalacji gazowej!

A tak a>propo to czytałem w jednym z szanujacym pismie motoryzacyjnym ze ludzie którzy zakładają instalacje gazową to napewno nie dbają o samochód skoro chcą zaoszczędzić nawet na paliwie (auto swia) i ja sie zgadzam z tą opinią bo jaki jest sens zagozowywania sportowego auta jak niestać na PB to na skuter lub slimaka disla

pozdrawiam

jezeli masz jakas zwykła instalacje i ma jakis komputer to to wymieniasz wyszstko ma wpływ na prace silnka! a najbardziej sonda jezeli oczwiscie ktos brał od niej sygnał do instalacji gazowej!

mam instalacje,ale bez komputera czyli...ten gaz to leci jak chce czy cos go kontroluje np:przepływka czy ta krokówka. :?:

Słuchaj Rasent, ja nie widzę nic strasznego w próbie zaoszczędzenia trochę grosza. Poprosiłem o radę na temat instalacji a nie o ocene kogo stać na jazdę BMW a kogo nie. Zawsze marzyłem o tym samochodzie i nie zamierzam go sprzedać. I nie kupiłem go po to żeby pokazać kolegom że "mam BMW" tylko dla tego że dla mnie ten samochód ma duszę. I myślę że nie ma nic złego w porządnej LPG. Zwłaszcza przy dzisiejszych cenach PB. Aha,jeszcze do DIEGO E30 , w mieście spala mi ok 11 l. <bmw_3>

[ Dodano: 4 Luty 08, 21:08 ]

Ja jestem z pod Oświęcimia wiec może ktoś by mi poradził gdzie ewentualnie można założyć solidną LPG. Może Tychy, Bielsko ??? pytanie_bmw No i może radzicie jakiś konkretny model instalacji ???

Swego czasu dłubałem troszkę przy gazociągach i napiszę tak...

Miałem okazję zakładać instalację 3 firm :

1. LPGaz

2. Tartarini

3. BRC

kolejność nie jest przypadkowa: z LPGaz'em było zero problemu, z

Tartarini problemy były ale raczej związane z dostawcą (przychodziło nie to co się zamawiało), w BRC było sporo problemów z centralkami ( po założeniu wszystko ok, a po około 500km klient wracał na reklamację, okazało się że sterownik nie trzymał ustawień; ale ponoć była to tylko felerna seria i w dodatku tylko w wypadku instalacji z silnikiem krokowym).

W temacie nie siedzę już 3lata, więc wszystko mogło się zmienić.

Osobiście w przypadku IS nie bawiłbym się w nic poza sekwencją

z przyczyn oczywistych... <bmw_3>