Nanek71 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Mam bmw <bmw>e 30 ktore sie rozpada abs szfankuje chodzi caly czas nie chce sie wylaczyc ,klocki sie skonczyly wiec sa do wymiany nie wiem czy nie ma to z tym zwiazku ,wspomaganie przy wiekszym mrozie odaje dziwne dzwieki zreszta ma jakis wyciek,trzeba wymienic sprezyny bo jest za bardzo obnizona nie przezemnie, no i urwalem miske olejowa ostatnio..wiec tez trzeba ja wymienic:/ potrzebuje jakiegos dobrego mechanika ktory by to zrobił i wogle chcial sie tego podjac za rozsadne pieniadze czesci juz mam nowe...!!!znacie jakiegos pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 pewnie standardowo - stando, autochip i ci znani ale to raczej mało rozsądne pieniądze :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nanek71 Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 W stando sie dlogo czeka witek ma duzo roboty i sie ceni.. wolał bym jakis mniej znany warsztat a tez dobry.. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Podjedz do B&W (kiedys byli na armii krajowej) teraz sa na Jagodnie -wymiana klocków to własciwie bez wiekszych problemów zrobisz to sam (50-80zł) -czujnik od ABSu , na upartego tez podejrzewam ze sam bys to naprawił (kupujesz jeden czujnik i wymieniasz pokolei i sprawdzasz) (50zł) -wymiana miski w M40 to przewalona robota (sam wymieniałem juz 2 razy) mam 60/40 sprawdz czy pekła tylko ta dolna miska czy równiez ta wieksza jest uszkodzona ja za pierwszym dzwonem rozwaliłem obydwie z czego dolnej to juz sie nie dało w zaden sposób pospawac bo brakowało pół miski :lol: (50-100zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 -wymiana miski w M40 to przewalona robota to też proste wystarczy kanał, w M20 czy innych jest znacznie gorzej co do hałasu wspomagania to pompa na początek poczytaj forum i wymień płyn bo pewnie stary juz pompe męczysz :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nanek71 Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 na oko wyglada ze tylko dostala ta na dole jest w niej dziura na dwa palce przy wlewie mocno nie zachaczylem,za miske nowa dalem 150pln przydala by sie jakas oslona bo porazka z aluminiowa miska przy ziemi:/jesli tylko dolna miska to ciezko ja samemu wymienic zrobie to na lewarku?? pytanie_bmw [ Dodano: 4 Luty 08, 01:24 ] plyn byl wymieniony w 2005r???co ile sie wymienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 na opartego zrobisz to na lewarku , podkładając cos przy podniesieniu całego przodu, jedyna trudność to dużo krecenia, jak będziesz sprężyny zmieniał to sie odezwij może się zamienimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Mordulec napisał/a:-wymiana miski w M40 to przewalona robota to też proste wystarczy kanał, w M20 czy innych jest znacznie gorzej Jesli mowisz o dolnej misce to tak , ale górna to jest masakra trzeba sie niezle nagimnastykowac albo troche uniesc silnik wtedy jest łatwiej. jesli tylko dolna miska to ciezko ja samemu wymienic zrobie to na lewarku?? Jak tylko dolna to dasz rade na lewarku ale lepiej jakbys jednak zawinął na kanał :wink: przydala by sie jakas oslona bo porazka z aluminiowa miska przy ziemi:/ Heh ja mam osłone pod całym silnikiem a jednak udało sie miche rozwalic :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nanek71 Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 a jakie masz sprezyny pytanie_bmw ja mam zółte k&n bardzo trwarde i niski mam ich dosyc..nie polecam na wrocław.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 ja chcę tył niżej bo mam niby niskie - H&R fioletowe - ale cos za wysoko stoi :evil: a tym ze ja mam M20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 ja chcę tył niżej bo mam niby niskie - H&R fioletowe - ale cos za wysoko stoi a tym ze ja mam M20 Springi z M40 to akurat wyjdzie LowRider - TłumikiemPoAsfalcie :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nanek71 Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Cos bede musial wymyslec..:)dzieki chlopaki za pomoc...jak nie bede czegos wiedzial to bede pisał o porade moze sam cos podzialam wsumie to mam kanał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nanek71 Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 JA chce podnies na maxa:)zrobie terenowe e 30 widzialem takei ostatnio:) :party: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rookie Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 tak w temacie warsztatów i kosztów, spójrzcie na liste rzeczy zrobionych, dodajcie do tego robocizne i ile dla was powinno tak mniej więcej wyjść? - wymiana termostatu - sprawdzenie układu chłodzenia, przepłukanie, odpowietrzenie itd - płyn w chłodnicy - zrobiony zamek, rozłożony na czesci i składany od nowa razem z zapadkami - włożone nowe ślizgi w drzwiach, plus podklejona tapicerka i kołki (tylko w lewych drzwiach przednich) - wymieniona sprężyna zacisku hamulca (nic wiecej) - wymieniony filtr powietrza sprawa dosc pilna takze prosze o ocene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Girmix Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Na częściach się trochę znam,gorzej z robocizną za naprawę bo nie jestem mechanikiem ale myślę,że jak na mnie to zapłaciłeś jakieś 400-500zł ale czuje tutaj jakiś podstęp wiec nie zdziwię się jak wyszło taniej :mrgreen: <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rookie Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 no wlasnie problem jest w tym ze jest duzo daleko jak dla mnie od taniej, robiłem w auto-chip takze jesli ktos tam czesto robi/bywa/dobrze ich zna to prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Girmix Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 A można wiedzieć ile Cię skasowali?bo ja opierałem sie na cenach firmy,w której kiedyś pracowałem. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rookie Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 no wlasnie jeszcze nie zapłaciłem bo dla mnie to troche za duzo, samochod stoi do odebrania a ja mysle co z tym zrobic, o auto-chip pisali wszyscy ze sa w porzadku i nie naciagaja dlatego w koncu u nich zostawiłem a chca za wszystko 850 :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Girmix Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 o feeeest,no to nieźle Ci krzyknęli.Z tego co wiem to ceny części za bardzo w górę nie poszły bo pracuję w tej branży,nie wiem jak jest z robocizną,tam gdzie pracowałem godzina kosztowała 80zł ale to właściciel ustala ceny więc są one bardzo elastyczne i mogą mieć duży rozmach <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rookie Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 ok wszystko sie wyjasniło do oszacowanej przeze mnie ceny doszedł koszt akumulatora 298 pln takze wszystko mniej wiecej sie zgadza pisze zeby nie było !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi