Skocz do zawartości

Potrzebny mechanik!!!Moze Ktos jakiegos poleci??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bmw <bmw>e 30 ktore sie rozpada abs szfankuje chodzi caly czas nie chce sie wylaczyc ,klocki sie skonczyly wiec sa do wymiany nie wiem czy nie ma to z tym zwiazku ,wspomaganie przy wiekszym mrozie odaje dziwne dzwieki zreszta ma jakis wyciek,trzeba wymienic sprezyny bo jest za bardzo obnizona nie przezemnie, no i urwalem miske olejowa ostatnio..wiec tez trzeba ja wymienic:/ potrzebuje jakiegos dobrego mechanika ktory by to zrobił i wogle chcial sie tego podjac za rozsadne pieniadze czesci juz mam nowe...:)!!!znacie jakiegos pytanie_bmw

Gość Mordulec

Podjedz do B&W (kiedys byli na armii krajowej) teraz sa na Jagodnie

-wymiana klocków to własciwie bez wiekszych problemów zrobisz to sam (50-80zł)

-czujnik od ABSu , na upartego tez podejrzewam ze sam bys to naprawił (kupujesz jeden

czujnik i wymieniasz pokolei i sprawdzasz) (50zł)

-wymiana miski w M40 to przewalona robota (sam wymieniałem juz 2 razy) mam 60/40

sprawdz czy pekła tylko ta dolna miska czy równiez ta wieksza jest uszkodzona

ja za pierwszym dzwonem rozwaliłem obydwie z czego dolnej to juz sie nie dało w zaden

sposób pospawac bo brakowało pół miski :lol: (50-100zł)

na oko wyglada ze tylko dostala ta na dole jest w niej dziura na dwa palce przy wlewie mocno nie zachaczylem,za miske nowa dalem 150pln przydala by sie jakas oslona bo porazka z aluminiowa miska przy ziemi:/jesli tylko dolna miska to ciezko ja samemu wymienic zrobie to na lewarku?? pytanie_bmw

[ Dodano: 4 Luty 08, 01:24 ]

plyn byl wymieniony w 2005r???co ile sie wymienia?

Gość Mordulec
Mordulec napisał/a:

-wymiana miski w M40 to przewalona robota

to też proste wystarczy kanał, w M20 czy innych jest znacznie gorzej

Jesli mowisz o dolnej misce to tak , ale górna to jest masakra trzeba sie niezle

nagimnastykowac albo troche uniesc silnik wtedy jest łatwiej.

jesli tylko dolna miska to ciezko ja samemu wymienic zrobie to na lewarku??

Jak tylko dolna to dasz rade na lewarku ale lepiej jakbys jednak zawinął na kanał :wink:

przydala by sie jakas oslona bo porazka z aluminiowa miska przy ziemi:/

Heh ja mam osłone pod całym silnikiem a jednak udało sie miche rozwalic :drunk:

tak w temacie warsztatów i kosztów, spójrzcie na liste rzeczy zrobionych, dodajcie do tego robocizne i ile dla was powinno tak mniej więcej wyjść?

- wymiana termostatu

- sprawdzenie układu chłodzenia, przepłukanie, odpowietrzenie itd

- płyn w chłodnicy

- zrobiony zamek, rozłożony na czesci i składany od nowa razem z zapadkami

- włożone nowe ślizgi w drzwiach, plus podklejona tapicerka i kołki (tylko w lewych drzwiach przednich)

- wymieniona sprężyna zacisku hamulca (nic wiecej)

- wymieniony filtr powietrza

sprawa dosc pilna takze prosze o ocene ;)

o feeeest,no to nieźle Ci krzyknęli.Z tego co wiem to ceny części za bardzo w górę nie poszły bo pracuję w tej branży,nie wiem jak jest z robocizną,tam gdzie pracowałem godzina kosztowała 80zł ale to właściciel ustala ceny więc są one bardzo elastyczne i mogą mieć duży rozmach <bmw_4>