Skocz do zawartości

kupuje 525i pytanie!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupuje jutro E34 525i 192KM rok 91.Na co mam zwracać uwagę zeby lumpa nie kupić? doradzcie <bmw_1>

czy wał nie wpada w drgania, czy w rozrządzie nie dzwoni, czy nie kopci na czarno przy przygazowaniu, czy w silniku zaworki nie dzwonią jak w kościele, czy nie był bity, czy nie ma w nim druciarstwa jakiegoś, czy nie wyją żadne pompy, czy nie dusi się, czy obroty mu nie falują, czy przyspiesza tak jak powinien

nota bene jak na 5, to wybrałbym większy silnik, ten niby ma swoje koniki....... ale to mało ;)

to ja bym go sobie darował i powiem dlaczego:

1- gaz ! - nie toleruję :)

2- brak klimy, że o klimatronic nie wspomnę

3- brak podgrzewania dupy ;)

4- brak kontroli trakcji

5- słaby silnik

kupując to auto, zabierasz sobie to co w bmw jest najfajniejsze - moc i komfort

to ja bym go sobie darował i powiem dlaczego:

1- gaz ! - nie toleruję :)

2- brak klimy, że o klimatronic nie wspomnę

3- brak podgrzewania d*** ;)

4- brak kontroli trakcji

5- słaby silnik

kupując to auto, zabierasz sobie to co w bmw jest najfajniejsze - moc i komfort

Ad 1 w taki sposób jak na fotkach gaz to od razu do wywalenia

Ad 2 kwestia potrzeb osobistych i sposobu ich zaspokajania więc nie zawsze klima jest najważniejsza:)

Ad 3 jak dla mnie to zbędna funkcja(Satan jest ciepłolubny nadwyraz:)

Ad 4 jak dla mnie to również nie istotna funkcja choć przydatna przy niekontrolowanych zapędach kierowcy-polegam na swoich umiejętnościach i rozwadze.

Ad 5-no tu to się wogóle nie zgadzam Satan -silnik 2,5 w benzynie na 24 zaworach spisuje się bardzo dobrze i to w stosunku mocy/Nm do zapotrzebowania na benzynę

Ja rozejrzałbym się jeszcze za 2,5 24V w benzynie ale bez takich cudów z gazem lub jeśli chcesz tą to odrazu rozglądałbym się za nowym/normalnym kolektorem a tego z guzikami wywalił z całą instalacją LPG

auto ogolnie warte uwagi...

wyglada na zadbane

ktos oszczedny zalozyl zwykla instalacje i pewnie to jest powodem sprzedazy <bmw_4> tak jak pisali koledzy jesli chcesz jezdzic bez problemow musisz wlozyc sekwencje,

gwizdki (anty-wybuchy) to nieporozumienie - auto kilka razy strzeli zaczna sie zacinac, auto zacznie zle chodzic na benzynie (nie mowiac o gazie).

co do samego auta to e34 lubialy lekko korodowac okolo wlewu paliwa i na tylnej klapie (oczywiscie jesli nie bylo konkretnego umfala i naprawy w szopie u kuzuna, bo wtedy "wszystko sie moze...")

poza tym e34 to idealne auto :wink: