Piotrasek-520 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Witam, tak jak w temacie. Nie wiem jak mam wymienić reflektory w e 34 520i. Chodzi mi o to jak mogę się dostać do reflektorów, nie wiem jak zdjąć atrapy od nich :shock: . Może ktoś mi pomóc w tym problemie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Przerabiałem temat całkiem niedawno.Troche zabawy jest. Co ważne to-czy chcesz wymienić reflektory mijania/drogowe razem z ramką na której są obsadzone czy tylko same lampy pozoztawiając ramkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrasek-520 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Chcę wymienić wszystkie bez plastiku. Z plastiku zdejmowałem te które chcę wstawić, dałem radę. Nie wiem tylko jak się dostać do tego plastiku w aucie,jak zdjąć fronty maskujące lampy (atrapy) w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Najpierw musisz zdjąć gril zespolony z listwą biegnącą pod lampami ponieważ dolne wkręty od atrap maskujących są tą listwą właśnie zakryte. gril z listwą : Otwórz maskę silnika. Nad grillem od góry znajdziesz jeden wkręt plastikowy ze specjalną wkładką który trzeba wykręcić(na fotce zakrzywiony wskażnik czerwony). Następnie od przodu powoli wyciągaj gril(nie łap za nerki) jeśl gril wysuniesz na około 5cm to nie ciągnij go dalej a zacznij wyciągać listwę połączoną z grilem trwale. Listwa w miejscach zaznaczonych zielonymi wskażnikami posiada zatrzaski więc silnym szarpaniem możesz je uszkodzić(najlepiej jak są dwie osoby-jedna od strony silnika naciska lekko te zatrzaski a druga w tym samym momencie wyciąga listwę w tych miejscach wtedy unikniesz uszkodzenia)mi udało sie samemu ale o zerwanie zatrzasku naprawde nie jest trudno. Po zdemontowaniu grila razem z listwą masz wszystkie wkręty atrapy/maskownicy na widoku.Wkręty są plastikowe takiego samego typu jak ten nad grilem(na fot zaznaczone czerwonym wskaznikiem) Trzeba pamiętać o tym że atrapa jest jeszcze przykręcona na zwykły wkręt w dolnym rogu zewnętrznym (na fot. zaznaczone czerwonymi okręgami). W tym samym rogu atrapa zakończona jest specjalnie odstającym kawałkiem plastiku lekko sprężynującym po to by zakładając grill i listwę,końcówki zewnętrzne listwy założyć za te specjalne plastiki by szczelina między bokiem a listwą była zachowana i listwa nie odstawała zachowując linię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaxxx Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dziki a w e34 z szerokim grilem jest tak samo?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrasek-520 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Dzięki bardzo za tak szczegółowy opis uklon_bmw . Jak się troszkę ociepli biorę się za wymianę lamp. Bez tego objaśnienia na pewno coś bym połamał i ta fotka - jest extra. Jeszcze raz dziękuję bardzo za opis <bmw_2> . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Dziki a w e34 z szerokim grilem jest tak samo?pzdr Zasada pewnie jest podobna choć przez szerokii gril zmniejszone są plastykowe osłony lamp i miejsca wkrętów lub zatrzasków mogą być inne(przesunięte). Nie miałem doczynienia w tej kwestii w przypadku szerokiego grila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi