rafikone Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 mam pytanko czy wtryski z 2 litrow beda pasowac do 1.8 i czy bedzie to dawac jakis lepszy efekt??bo ja mysle ze wieksza dawka to troszke przyrostu mocy a wy jak myslicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek44 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 zbyt inteligentny to ja nie jestem ale uwazam ze dzieki temu to tylko spalanie wzrosnie poza tym nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 a z tego co ja wiem to jak wieksza dawka paliwa to lepsza moc nie duzo ale zale zawsze cos:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek44 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 a nie jest tak ze jak wieksza dawka paliwa i trzeba dac wieksza dawke powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 no pewnie samo lanie paliwa nic nie pomoże, co najwyżej coś popsujesz np labdę, katalizator, przy większej dawce paliwa będzie zła mieszanka i tyle , tak jakbyś jeździł na ssaniu, takie patenty się robi ale jednocześnie zwiększając ilość powietrza doprowadzonego - czyli np stożek oraz przeprogramowując kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałs Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 robiłem wymianę wtrysków w e30 m10b18 u mat'a na m40b18 i autko lepiej sie zachowywało ... ale pojemność była taka sama jak widać. A co będzie jak dasz z 2.0 to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWE Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Bmw nie lubi grzebania w kale więc daj sobie spokój. Zauważ że wystarczy że rurka ma delikatne zagniecenie i już falują obroty, nawet minimalna ilość lewego powietrza potrafi uprzykrzy jazdę samochodem.... Wiadmomo że można zmieniać wtryski które maja wiekszą wydajnośc ale za tym idzie taki szereg zmian konstrukcyjnych dolotów powietrza, oprogramowania, średnic wydechu, rezonansu pomiedzy wydechem a powietrzem zasysanym, cyrkulacji i kąta rozpylania pasującego do wgłębień na tłoku,zaworami, wydajniejszymi świecami i mocniejszą iskrą na przewodach, sportowym rozrządem,polerowaniem,planowaniem,uturbianiem,kuciem i innym kowalstwem że pomysł raczej SPALI NA PANEWCE Teraz wiesz dlaczego seryjne silniki BMW z przed 20 laty do dziś w porównaniu z nowoczesnymi jednostkami obecnie produkowanymi mają wciąż bardzo wysoką moc??? bo zostały uszyte na miarę. tym o to akcentem żegnam się i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi