bmw316i Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Witam, Dzisiaj po drodze do szkoły w trakcie jazdy zaczęła świecić się czerwona kontrolka akumlatora nad zegarami licznika, przestalo pracowac wspomaganie, poczułem że pedał hamulca robi sie twardy, zatrzymałem samochód na drodze i odpalałem go dobre 5 minut. Rozrusznik kręcił, ale auto nie odpalało. 1 km dalej historia sie powtórzyła, jechałem 60 km/h na 4 biegu, kontrolka akumlatora zaczęła nieregularnie mrugać, wydaje mi sie że auto zgasło ale odpaliło od tego że jechałem na biegu. Co może być przyczyną tej awari? Akumlator? (klemy są czyściutkie), może stacyjka? (ale przecież rozrusznik kręcił) może wiec alternator... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Wcześniej kontrolka "ładowania" się nie paliła/żarzyła :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaszi Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Jak kontrolka "ładowania" była by to alternator :?: jak tak to powinny ci pulsowac siwatła "mrygac" :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigeh Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 ja proponuje zaczac od sprawdzenia calej instalacji (przewodow zasilajacych i czystosci zaciskow mas), mnie sie wydaje ze to moze byc przerwany przewod ktory tylko czasem sie styka a przy jezdzie i wstrzasach sie rozlacza :idea: <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ten problem wystąpił kilka razy - zawsze na idealnie równej nawierzchni podczas jazdy ze stałą prędkością. czerwony akumlator świeci tylko przy odpalaniu. czasami jeździe po nierównościach towarzyszy świecenie pomaraćczowej lampki świateł (na dole po lewej stronie pod predkosciomierzem) ale wszystkie światła działają, może to mieć coś wspólnego z gaśnięciem silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigeh Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ja stawiam na zware gdzies w przewodach albo kostkach... Jak ci sie nie chce samemu szukac to oddaj do elektryka (jezeli cos takiego jak zwarcie wystepuje w tym wypadku profesjonalista powinien to zlokalizowac w kilka minut) Duzo tez nie zaplacisz bo to kwestia podlaczenia sie do komputera....A moze to zaprocentowac jezeli nie usuniesz usterki bo zwary lubia palic instalacje [ Dodano: 1 Kwiecień 08, 13:38 ] ten problem wystąpił kilka razy - zawsze na idealnie równej nawierzchni podczas jazdy ze stałą prędkością Tak odbiegajac od tematu to z tego co wiem Nowy Sącz lezy w polsce a u nas to ciezko znalezc dobra droge.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi