Skocz do zawartości

e21 i 2.7eta - WIELKI problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.... moj brat kupil sobie jakis czas temu e21 z Rzeszowa i jakos dojechal do domu - troche pojezdzil i zgasla na skrzyzowaniu ..... zaciagnelismy do garazu na noc i rano odpalila.Po jakis 2 tyg znow zgasla..... juz nieodpalila.wtedy tez wyczailem ze glowica jest na smietnik wiec ja wymienilem ( wyremontowana) mimo to nadal mam problem z odpaleniem.

Silnik to 2,7eta (podobno) lecz blok jest z aparatem,a na glowicy jest napis 2.7eta. caly problem polega na tym ze ten co robil to auto zrobil to na opier...ol - kable na skretke,wszystko na druty itp itd.

I moja WIELKa prozba jesta taka aby mi ktos udostepnil jakies schematy instalacji elektrycznej jak co gdzie powinno byc bo na moje oko nie ma prawa to chodzic na benzynie, a na tym mi zwlaszcza zalezy....

Pytanie.... na kole pasowym mam czyjnik - wchodzi on do tej kostki diagnostycznej przy glowicy lezcz nie laczy sie z zadnym przewodem z instalaci.... czy na dekielku od tej kostki sa piny ??bo ja nie mam tej zaslepki :/

Dziekuje za przeczytanie i za kazda pomoc <bmw_2>

nie mogę Ci pomóc ale też mam e21 i też mam ten czujnik i jest trochę brudny z oleju bo miałem wyciek.czy dużo zależy od tego czujnika?ja mam 323i. ;)

[ Dodano: 1 Kwiecień 08, 15:27 ]

mi kiedyś też robiła teakie figle,a właściwie to mojemu tacie bo on ją miał.tam byl rozrząd żle ustawiony bo zmienialiśmy uszczelkę głowicy.podobno nikt z warsztatowców nie potrafił tego zrobić ale znalazłem magika w legnicy ;)sprawdż czy daje dobrze iskierke a potem uklad paliwowy takie jest moje pierwsze założenie,możliwe ze masz syf w baku i wąż Ci się zapiierniczył ;) chciałbym Ci pomóc ale nie wiem co zdążyłeś sprawdzić.pokasz fotkę buni ;)

iskra by konia zabila, rozrzad dobrze poskladany..... nieotwieraja mi sie wtryski to jest caly problem.na gazie odpali na sek czy 2 i gasnie.

pytanie.... czy w 2,7 wtryski sa sterowane czujnikem na przewodzie od pierwszego cylindra??a w 2,5 z czujnika na kole pasowym??

tego Ci nie mogę powiedzieć bo narazie sam wchodzę w świat motoryzacji i czerpie wiedze o bmkach ;)

[ Dodano: 2 Kwiecień 08, 13:27 ]

ja mam silnik m20b23 i to są chyba różne silniki.ciężko teraz znalezc info o e21 na forach mało kto ma chyba te fury ;)

[ Dodano: 2 Kwiecień 08, 13:27 ]

ja mam silnik m20b23 i to są chyba różne silniki.ciężko teraz znalezc info o e21 na forach mało kto ma chyba te fury ;)

[ Dodano: 2 Kwiecień 08, 13:28 ]

tego Ci nie mogę powiedzieć bo narazie sam wchodzę w świat motoryzacji i czerpie wiedze o bmkach ;)