leonn7 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Witam Czy niska temperatura silnika ma duży wpływ na moc i reakcje pedału gazu mi na komputerze pokazywało 79 stopni C na wolnych obrotach i o dziwo zaczeło spadać 78, 77 z tego co wiem powinno rosnąc w góre az załaczy sie wentylator wiem ze odpowiada za to termostat! -juz jest na jutro zamowiony ale moje pytanie jest takie czy to ze jest nie dogrzany ma wpływ na osiągi i reakcje na gaz wydaje mi sie ze jak jest zimny to jest taki tępy jakby ktoś go za zderzak ciągnął a jak cieplejszy to jest troche lepiej dodam tylko ze temp nie wyszła poza niebieski pole nawet po przejechaniu 25km szok ale gdy tylko stanąlem na przejezdzie temperatura wzrosła do pionu a po ruszeniu znowu spadla co wy na to prosze o wasze spostrzezenia pozdro leonn7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Generalnie odpowiednia temp.silnika to 95-100 st.Celsjusza.Niedogrzany silnik jest mniej wydajny i więcej pali.Głównym powodem może być termostat.Jeśli to nie pomoże trzeba szukać przyczyn w układzie chłodzenia tzn.pompa wody,głowica,itp. <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Podobnie mialem w poprzedniej 523.Po przejechaniu dluzszego dystansu albo i na trasie silnik byl prawie "zimny" bo wskazowka byla lekko ponad niebieskim.Durnowato palnalem ze mam bardzo dobre chlodzenie :oops:.... ==termostat do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonn7 Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 czyli chłopaki może to byc przyczyna slabej reakcji na gaz ze jest nie dogrzany???? bo wszystkie inne parametry są oki tzn sondy vanos przepływka itp.sprawdzane na 3 kompach w 3 roznych warsztatach pozdro [ Dodano: 6 Październik 08, 23:27 ] a ma ktos z was może info lub fotki jak dobrze odpowietrzyć układ chłodzenie w 528 e39 z góry dzieki pozdro [ Dodano: 9 Październik 08, 16:59 ] termostat wymieniony a raczej wlozony bo go wogule nie było :shock: ale auto z włoch a tam cieplo jest takze ktos uznal ze nie potrzebny he he Ale nadal moje 528ia nie smiga tak jak sobie wyobrazałem myslalem ze 193 konie potrafią wiecej chyba ze moj jest jakis woz felerny bo wciąz szukam odpowiedzi i trace kase a efekty marne choc z kazdym dniem moj optymizm slabnie 3 komputery 3 diagnozy (zero 0 błędów)!!!!! a samochód ciezki i ospały wymienione:: - nastawnik vanos (niby wszystko okey) - przepływka (parametry masy powietrza okey) - filtr powietrza , olej wraz z filtrem oleju , filtr paliwa , dodano STP, - wymiana jak wyżej termostatu wraz z płynem chłodniczym to z układu sterujacego prawidłową pracą silnika niby lambdy oki obroty stał nie falują nie zacinają sie odpala na dotyk ale frajdy z jazdy nie ma Pytanie??? został jeszcze skrzynia czy ona moze zamulac auto?? albo podpowiedzcie co to może byc katalizator?? PROSZE POMÓŻCIE KOLEDZY pozdrawiam leonn7 [ Dodano: 10 Październik 08, 00:30 ] <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Power Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Może być dużo przyczyn najlepiej dla porównania musiałbyś się przejechać drugą taką e39 2.8L wtedy bys wiedział czy ci się wydaje czy jest coś nie tak. Ale wiem jedno ta beema ze zdjęcia jest zaje...a!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rynek Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 kolego wez pod uwage mase to nie 3er tylko 5er no i kola raczej nie male?manual czy automat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 albo podpowiedzcie co to może byc katalizator?? Już kiedyś pytałeś o to :!: Może to być kat :!: Jak wydech zatkasz to auto nie będzie jechać :!: Możesz jeszcze auto sprawdzić na hamowni, wydasz raz i będziesz wiedział czy ma właściwą moc czy nie :wink: Pozdro.Sowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Po przeczytaniu pierwszego Twojego posta pomyślałem o katalizatorze,że jak się rozgrzeje to może inaczej chodzi. Więc może teraz to sprawdź. I tak jak sowa napisał,mógłbyś sprawdzić autko na hamowni i stwierdzić czy jest ok.z wykresami,czy duży odchył od fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 a ja bym sprawdził też czy dobrze dawkuje paliwo na wtryskach ..... może jakiś fach man zmniejszył dawkę paliwa dla tak zwanej " oszczędności " i autko słabo się buja ... bo tego to raczej komputer nie wykaże .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi