Marcus Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 takie pytanko amle mam. widzialem ringi ccfl na allegro i powiem ze fajnie to wyglada. tylko czy ktos wie jak to sie montuje?? to jest bmw e34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Ktoś wie Co konkretnie chcesz wiedzieć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 konkretnie to w jaki sposob to zalozyc? jak sie rozmontowuje klosze w e34 czy sie rozmontowuje i jak i dzie to podpiac nie mialem nigdy z tym do czynienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 btw jak juz jestesmy przy temacie swiatel qmpel ma z audi a6 c5 xenon i ja chce je wlozyc do siebie czy wiecie czy to podejdzie?? ja mam H1 i z tego co wiem a6-stki chyba tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Nie wiem jak się demontuje klosze w e34 ale podpięcie to pikuś (Pan Pikuś). Po prostu podpinasz wtyczkę z przetwornicy ringów do wtyczki świateł postojowych. Pytanie jak to będzie wyglądało w e34... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Może to Ci pomoże... http://www.vabikbmw.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=22&t=1017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 I tajemna wiedza stała się powszechnie dostępna a tak na serio kolega Woz i kolega chicco chyba montowali ccfl u siebie, myśle że wszystkie odpowiedzi możesz uzyskać u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 W e34 szklo refelktorow trzeba bylo sciagnac. Kiedys byl link z youtube gdzie mozna bylo zobaczyc, dokaldnie jak sie sciaga reflektory i szkla, ale za cholere nie moge znalezc tego. Poszperaj na youtube, jest to studnia informacji Powodzenia! ccfl polecam jak najbardziej! Przy okazji jezeli masz w planach kiedys wziac sie za BH, to dobrze byloby zrobic od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 jest parę sposobów na zdjęcie szkieł. Ja robiłem to opalarką. Słyszałem też o wsadzaniu ich do wrzącej wody albo do piekarnika. Opalarką się pomęczysz ale nie pęknie przy umiejętnym demontażu. Tak czy tak trzeba się liczyć z ew. wydatkiem na szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Szklo do jednego reflektora mozna znalezc na allegro za okolo 20-25zl jesli dobrze pamietam. Jest to nowy zamiennik, i szczerze powiem, nie widzialem wielka roznice miedzy ta podroba a oryginalem.. Z tego co pamietam, na filmiku na youtube koles wciskal cala lampe do mikrofalowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 http://moto.allegro.pl/listing/search.php?string=szklo+e34&from_showcat=1&category=4138 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 a co sadzicie o xenonach? podejda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ksenonach? Mam nadzieje, że nie myslisz o HID'ach... Generalnie mają pewnie sporo zwolenników ale to badziew i nie powinieneś tego wrzucac do świateł drogowych. Ewentualnie w halogeny przeciwmgielne jak kolega Edu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Ja akurat mysle, ze zestaw przetwornic i zarowek ksenonowych to dobre rozwiazanie, tylko cos w okolicach 6000K i wylacznie jezeli masz soczewki w lampie. Tak wyglada w e34. BH, oryginalna soczewka, 6000K i do tego ringi ccfl. Roznica jak widzisz droge w nocy jest nieporownywalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cholo e30 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 JA w swojej e30 wstawiałem ringi CCLF(i w paru innych lampach e30 i e34 na zamówienie robiłem).... Lampe była gotowana w wodzie przy wrzeniu z jakieś 10-15 min.szkło odeszło bez problemu ,żeby wsadzić ring trzeba delikatnie przerobić te plastikowe oprawy(z uśmiechem lub bez)ponieważ ring będzie przeszkadzał i szkło nie dochodzi dobrze do oprawy...jakbyś potrzebował pomocy pisz na PW z chęcią pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 A robiles kiedykolwiek w e36? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cholo e30 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Tak robiłem...ostatnio mialem montarz tez w lampach e39 i e46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 w e36 niema wiekszego problemu tzn ja musialem troszeczke powiekszyc otwory bo ringi niechcialy przejsc (lampy ZKW). Jak dostane ringa (czekam juz ponad miesiac na niego ...) to pstrykne foto bo lampe i tak bede musial jeszcze raz rozebrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 nie wiem co to HID hehe. w kazdym razie chodzi mi o zarniki razem z przetwornicami tylko nie wiem ile "k" maja. a co do soczewek to mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cholo e30 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 ja u siebie mam barwie 8000k ale bede zmieniał na 5000 lub 6000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz W-ch Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) Nie chcąc tworzyć nowego tematu podpinam sposób montazu ringów w E46 Wymieniając przetwornice od ringów postanowiłem zrobić kilka fotek i wrzucic dla zainteresowanych własny sposób na montaż ringów CCFL. Dlaczego zainwestowałem w ringi-zdjęcie poniżej http://images45.fotosik.pl/251/aa4187649e6181dcm.jpg[/img]</a>"] http://images50.fotosik.pl/251/7b53844b7e14ecc7m.jpg[/img]</a>"] http://images44.fotosik.pl/251/dfefbea05f5c363am.jpg[/img]</a>"] Składa się wszystko w odwrotnej kolejności. Tak prezentuje się całość po złożeniu [url=http://<a href="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c822e751ac60aa8d" target="_blank"></a>] Ringi mam załozone od 2006 roku, podczas tej eksploatacji musiałem wymienić jedną z przetwornic, w tedy przydała się niezdemontowana żarówka fabryczna. c822e751ac60aa8dm.jpg aa4187649e6181dcm.jpg dfefbea05f5c363am.jpg e82ef0e7c086187cm.jpg b94654769189e2ddm.jpg 7b53844b7e14ecc7m.jpg c822e751ac60aa8dm.jpg aa4187649e6181dcm.jpg dfefbea05f5c363am.jpg e82ef0e7c086187cm.jpg b94654769189e2ddm.jpg 7b53844b7e14ecc7m.jpg Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Grzegorz W-ch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Potrzeba mi pomocy. Mianowicie pada mi caly czas 1 ringw ciagu 4 dni szlag trafil 2 ringi ciagle te same. Po podlaczeniu wszystko jest ok swieci ladnie a na drugi dzien juz jest lipa. Co moze byc przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 może przetwornica nawala?? wymieniałes ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 CCFL są zasilane przetwornicami o róznym napięciu musiałbys dokładnie zobaczyc czy aby własciwą dobrałes do tych ringów , prąd zazwyczaj jest taki sam czyli 5mA natomiast napięcie powinienes miec pokazane startowe np 1400V i potem napięcie podtrzymujące zazwyczaj jest to mniej wiecej połowa tej wartosci czyli w tym przypadku 700V , sprawdz to dokładnie bo zakładam ze w tym bedzie problem i dlatego sie przepalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energy Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Musisz miec bardzo dobrze zaizolowane wtyczki miedzy ringami a przetwornica najlepiej tasmą izolaczjną ale wulkanizujacą sie i to samo zrob z przetwornicą zeby nie dostawala ci sie wilgoc. a jezeli to nie pomoze to wymien przetwornice. na stronie ktora ci wyslalem wczesniej sa po 31zl. U mnie jak dostalo sie troche wody tez zgasl jeden ring... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi