D4NI3L Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Zalozmy: - samochod jest zarejestrowany na mnie - oc mam na mame teraz jak sprzedam samochod to jak bede chcial normalnie wyrejestrowac oc ze auto sprzedane nie przyczepia sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Nie bardzo rozumię.OC jest na samochód a nie na osobę.Domyślam się że mama jest współwłaścicielką i na nią jest polisa bo ma zniżki.Jeżeli tak jest to idziesz normalnie z umową sprzedaży i likwidujesz polisę bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4NI3L Opublikowano 24 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Nie: - Samochod zarejestrowany na mnie - OC wziete np. na mame Tyle w temacie Sprzedaje samochod i wycofuje oc nie doczepia sie? Bo nie wiem czy brac oc bo 10x taniej niz na mnie ale bede sprzedawal czy sie nie doczepia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Ale żeby wziąść ubezpieczenie na mamę to ona musi być współwłaścicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4NI3L Opublikowano 24 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 nie musi mozna wziac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Pierwsze słyszę. Nawet jeżeli się da to nie radzę, bo jak się polapia to będzie lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 nie musi mozna wziac Pierwsze słyszę,ale jak dadzą polisę to jak sprzdasz auto i pokażesz umowę to na tej podstawie muszą ci ją wycofać.Z drugiej strony nie wydaje mi się żeby dawali polisę na kogoś kto nie jest współwłaścicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Najlepiej będzie jak pójdziesz lub zadzwonisz do ubezpieczyciela. Oni Ci wszystko wytłumaczą i nie będą zadawać zbędnych pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Może polisa przez internet brana wtedy papierów nie sprawdzają.Obawiam się,że ktoś zrobił wałek skoro mama nie jest w papierach...Mało tego gdybyś zrobił szkodę mógłby być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4NI3L Opublikowano 24 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 czyli wezme na siebie ... szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Ale kombinujesz...Pytałeś o sprzedanie nie ładnie tak kłamać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4NI3L Opublikowano 24 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 no tak jak wezme i potem sprzedam zalozmy bo u mnie to norma samochod na pare miechow ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Nwet jak kupujesz polisę przez internet to musisz skan dowodu rejestracyjnego wysłać mejlem a tam wszystko przecież widać.Wpisz matulę jako współwłaścicielkę i masz z dyni:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Tak nie weźmiesz, OC zawsze jest na samochód de facto który jest na Ciebie, ale twoja mama może być UBEZPIECZYCIELEM, tylko potem wszystkie papiery związane z wyrejestrowaniem i tak załatwi tylko mama :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Kupowalem w BRE ubezpieczeniach bo nigdzie nie miałem taniej i żadnego skanu nie chcieli przecież za podanie fałszywych danych odpowiada ten co brał polisę w razie co.Jak kolega chce na mamę to musi wpisać jako współwłaściciela mamę,innego wyjścia nie ma.Jak nie chce wpisać to musi brać na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Pewnie zależy od ubezpieczyciela.Mi babka brała w proamie i wysyłała skan dowodu rejestracyjnego i osobistego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Dzwoniłem do proama i tam miałem drożej niż w Bre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Mi w proamie wyszło najtaniej-518zł(w tym miałem szkodę jakieś 3 lata temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi