BZYKOK Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 WITAM WSZYSTKICH. MAM 318i E30 I NA MAKSA MOGĘ JECHAĆ 160.NA GAZIE ZACZYNA MI STRZELAĆ,NA BENZYNIE JAKBY SKOŃCZYŁY SIĘ OBROTY,JAKBY BYŁO ODCIĘCIE ZAPŁONU.ZUPEŁNIE NIE WIEM O CO CHODZI.LICZE NA WASZĄ POMOC. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Sprawdz czy masz caly przeplywomierz! Moze byc w nim jakas dziura od wystrzałow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 a jaki silnik, jeśli M40 to może wałek i/lub dzwigienki się skończyły przy jakich obrotach nie chce jechać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Po pierwsze primo ma LPG wiec tu napewno juz tracisz na osiagach Po drugie primo jezeli czujesz ze beta sie nie wkreca juz to chyba walek Ci sie konczy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 10 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Silnik w tej bmw to m-40,chyba macie racje,że to wałek,bo od około 50 tyś km stukaja mi (tylko zima) popychacze,czy coś w tym styu i przez to mógł się wyrobić.Ale auto ma tylko 160 tyś przebiegu,tak szybko mógłby paść wałek? Może wiecie jak ten wałek się dokładnie nazywa i ile kosztuje? A co do przepływomierza to jest w porządku. Dzięki,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 FEBI RUVILLE ale najpierw sie upewnij że to wałek nawala pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 10 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 OK,DZIĘKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 10 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 OBROTY KOŃCZĄ SIĘ PRZY OK 5800 POZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Tak rozmyslałem i w pewnym stopniu przełożenie mostu i skrzyni biegów ma wpływ na prędkość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 OBROTY KOŃCZĄ SIĘ PRZY OK 5800POZD w moim m40 po remoncie wałka ; -benzyna ok.6300 tyś/min -gaz do oporu[niema odcięcia] :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 OBROTY KOŃCZĄ SIĘ PRZY OK 5800POZD czyli wałek, dźwigienki, popychacze coś na pewno boodcinka jest przy 6250 happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 wałek Febi Bilstein kosztuje ok 450 zł na allegro gościu ogłaszał się z nowymi wałkami koszt hydroregulatorów to 50 zł za sztuke jest ich 8 a kolejną sprawą jest to że w M40 czesto klepią sobie zaworki w zimie jeden ze standardów jakie m40 nam oferuje w okresie zimowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 wałek Febi Bilstein kosztuje ok 450 zł na allegro gościu ogłaszał się z nowymi wałkami koszt hydroregulatorów to 50 zł za sztuke jest ich 8 a kolejną sprawą jest to że w M40 czesto klepią sobie zaworki w zimie jeden ze standardów jakie m40 nam oferuje w okresie zimowym wałek Febi 330 pln , popychacze mozna kupić też taniej INA za około 40 pln szt, ja wymienicłem na LuK za 350 PLN z wymianą i mi nic nie klepie <bmw_1> <bmw_2> pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 NO TO ZAPOWIADA SIĘ ŁADNY WYDATEK,CHYBA JAK NARAZIE BĘDE SIĘ MUSIAŁ POGODZIĆ Z TYM BENZYNO-DIESLEM <bmw_2> . DZIĘKI ZA INFO!! uklon_bmw <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Spróbuj zrobić tak jak ja, chociaż można spotkać się z krytyką takiego postępowania: zdejmij pokrywę zaworów, wyciągnij wszystkie dźwigienki ( najlepiej mieć jedną nową ) i porównaj ze sobą, stwierdzisz które nadają się do wymiany, wyciągnij popychacze i zobacz może któryś jest pęknięty albo lekko można go ścisnąć, pooglądasz przy okazji wałek, w ten sposób możesz wymienić tylko wadliwe elementy, jest tylkojeden minus, przy częstym zdejmowaniu pokrywy zaworów wyrabiają się gwinty od szpilek mocujących pokrywę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 te gwinty potrafią się urywać w niedoświadczonych rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 te gwinty potrafią się urywać w niedoświadczonych rękach hehehehe i tu masz rację, ale nie chciałeś mnie obrazić :?: :?: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 nie poprostu widze po koledze jak za każdym razem urywa to nowy gwint w e-30 swej więc za niedługo dekiel będzie chyba się trzymał na klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi