Nx_sz Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Witam koledzy mam problem przytargałem e30 325i 170KM cabrio i problem polega na tym ze jak przekrece kluczyk to pompka cały czas pompuje nie jak w normalnym aucie dopiero zalacza przy kreceniu rozrusznikiem. W efekcie BMW sie zalewa smierdzi paliwo długo kreci i przykopci na niebiesko czarno. Co to moze byc gdzie szukac przyczyny? Mi sie zdaje ze jest podłaczona na krótko ale gdzie szukac przekaznika moze byc uszkodzony i nie rozłacza ?? Błagam pomozcie bo juz nie daje rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Uklad sterujacy pompa wtryskowa w E30 masz przymocowany z lewej strony na nadkolu... Przynajmniej tak jest w M10..... [ Dodano: 17 Czerwiec 09, 17:45 ] Wedlug mnie albo jest cos nie tak z ukladem sterowania (cos sie uszkodzilo) albo tak jak piszesz jest podlaczona na krotko. Jak znajdziesz ta skrzyneczke ze sterowaniem to sprawdz czy tam sa napiecia czy dochodzi 12V jesli tak tzn ze cos jest nie tak tam a jesli niemasz nap to moze byc cos pokombinowane na krotko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 no sprawdzałem dzisaj i jest cos na krótko podłaczone Podejrzewam że jest uwalony przekaznik ale nawet nie wiem który jest od pompy paliwa. Jelsi był uwalony to któs go nie zmienił i zrobił pomple na krótko [ Dodano: 17 Czerwiec 09, 17:52 ] aha i jak na nadkolu z lewej strony ale z przodu czy z tyłu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 no z przodu w tej skrzynece jest przekaznik pompy paliwa koloru czarnego jest na nim napisane simens benzin pompe 12V... jakos tak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 kurde u mnie nie ma takiego przekaznika [ Dodano: 17 Czerwiec 09, 18:04 ] sa czarne 2 ale nei pisze na nich benzin 12 v [ Dodano: 17 Czerwiec 09, 18:08 ] ten czerwony kabelek przy bezpiecznikach jest od radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 w glownej skrzynece niema nic od pompy no moze procz bezpiecznika. Tam gdzie leza wkretaki to u mnie jest sterowanie i u Ciebie tez cos tam jest bo widze na foto. Te dwa czerwone i biale "cos" u mnie jest to zamkniete w plastiikowym pojemniku i jest innego koloru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 no ja mam taka czarna skrzyneczke na to tylko ja zdjołem zeby było wszystko widac [ Dodano: 18 Czerwiec 09, 20:11 ] POMOŻE KTÓS!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi